用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 課外活動 有冇小朋友讀緊太子super-kids英文課程
樓主: lks
go

有冇小朋友讀緊太子super-kids英文課程 [複製鏈接]

Re: 有冇小朋友讀緊太子super-kids英文課程

LeBlue,

這間中心好怪沒有website, 又沒有廣告嫁

dear lks,

你女上邊個miss 呀, 你之前印象點, now 點比想像中好, 之前上開另一中心是怎樣形式教, 可否講邊間呢??

由 lks 於 2006-02-06 15:16:16

囡囡上星期六剛上完第一堂﹐ok wow, 比我想像中好﹐而且佢都覺得幾好﹐所以我都好放心俾佢讀落去。

有冇人可以提供電話??
LeBlue 寫道:
請問可否提供這間中心的website??

super-kids位置在那裡?<--太子道西162-164號華邦商業中心711室, 近花虛, 伊利沙伯中學對面
有無web site or 電話? <--電話-23081125, 是電話錄音來, 報名&詢問暫時不可以, 無web site

謝謝 !

dick68 寫道:
super-kids位置在那裡?<--太子道西162-164號華邦商業中心711室, 近花虛, 伊利沙伯中學對面
有無web site or 電話? <--電話-23081125, 是電話錄音來, 報名&詢問暫時不可以, 無web site

存嫂,

上堂時問過, 小四或小五真係比較難安排, miss 說未有位.
:-|

我都是waiting list, 記得登記時要知道你的小朋友是讀那間學校及名次,才有機會等.
祝大家好運!

car 168,
我報名時 & 幫人報名時都冇要知名次喎!!

由 car168 於 2006-02-25 00:33:01

我都是waiting list,  記得登記時要知道你的小朋友是讀那間學校及名次,才有機會等.
祝大家好運!

唔該我想問點樣知道小朋友的進度, (幾內會有成績表?)因你說有TEST/EXAM, (CW,HW多嗎?有壓力嗎?)

你覺得小朋友讀後有甚麼進步?不好意思.太多問題了.

TKS

你小朋友有沒有學過PHONICS, 覺得重要嗎? 因我小朋友只在幼稚園學過小小, 現在讀小一, 又想比他學劍橋英語, 請問同SUPER-KIDS 一樣嗎? 可給一些意見嗎?

TKS

Dear dick68 and lks,

可以答我嗎?謝謝.

你小朋友有沒有學過PHONICS, 覺得重要嗎? 因我小朋友只在幼稚園學過小小, 現在讀小一, 又想比他學劍橋英語, 請問同SUPER-KIDS 一樣嗎? 可給一些意見嗎?

meyonw,

它們個個星期都有class & home worksheet, 你可留意知教佐d 麥野, 另有不定期的默書(早一堂會通知) & Quiz = test (不會通知), exam 在我女學校考試前會做(這因人而言, 各校考試日期不同), 份卷會在下一堂 or 再下一堂會派回. 咁咪知佢的成績囉.
classwork 會在堂上做, homework 的一份約4-6page, 暫時沒有壓力喎, 點會有呢, 課外學習不用太緊張. 唔知咁講岩否呢!...sorry, 唔識講野.

阿女話有進步, 有學到野.

我仔女由k2開始就學phonics, 我自己覺重要嫁, 所以一早比佢地學.

至於 劍橋英語 和 SUPERKIDS 是2件事呀 , 我個人理解的 :
劍橋英語 -- 是一個公開試, 而坊間所出的課程, 只為這試而教, 小朋友為考而讀, 我暫時不會報類似課程, 但會報考來得知自己小朋友的水準.

SUPERKIDS -- 是一間補習社, 跟學校所學的範圍差不多. 這裡教grammar, oral & 作文(高班時), 不會教phonics的, 請留意.

其實你想小朋友學些什麼呢?? 大家可交流交流^.^

由 meyonw 於 2006-03-01 23:54:30

唔該我想問點樣知道小朋友的進度, (幾內會有成績表?)因你說有TEST/EXAM, (CW,HW多嗎?有壓力嗎?)
你覺得小朋友讀後有甚麼進步?不好意思.太多問題了.

dick68
pls check pm,thanks.

dick68,

你真好人, 真係唔該哂!我想比小兒學phonics, 有無好介紹呀?(我住九龍)是否要外國人教才好?聽講學完phonics, 默書都唔駛咁勞氣, 高年級會讀得好D.
其實佢現在返緊公文英文, 都有少少拼音學, 平日主要比佢每日都讀吓英文, 但佢現在很懶去讀, 叫到我氣咳, 我驚佢高年級應付唔到.  
另外, 我想比佢學劍橋是因為劍橋會訓練看圖講故事, 好似3年級(BCA)評估試會考, 等佢多些練習多人面前講英文.但現在我想試吓去SUPER-KIDS報名, 好似實際的.
我想問平時你個女喜歡做功課嗎?因有D女孩子很喜歡做功課. 唉!我個仔每日放學,都在做功課時要求午睡(裝出很眼訓樣子), 做完後比佢睡佢又唔眼訓又要求玩車.   
每日都好似在鬥爭中. 好慘!

meyonw,

大家交流下, 唔駛咁客氣, 我都學到野嫁, 好似你話"訓練看圖講故事, 好似3年級(BCA)評估試會考", 你唔知我都唔知, 阿女仲要出年就考tim, 要諗下對策.

你的問題...ng...我會喜歡外國人教英文, 因小朋友好醒目, 知中國人識講流利英文, 但比佢知識講中文就會講中文, 所以如外國人就焗住要對她講英文, "學完phonics, 默書都唔駛咁勞氣, 高年級會讀得好D", 這好難說, 我女讀p.2 未知會否好d , 只默書冇咁辛苦是真的(在她身上).

dick68,

咁你有無有的phonics班介紹?幫幫忙!

你住邊區, 小朋友在那裡返學呢?

有無外國人教, 九龍區, 小兒在大角咀返學, 謝謝.

meyonw

check pm
‹ 上一主題|下一主題