用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 初中教育 band1尾band2頭,在自行收生時.應如何選擇
go

band1尾band2頭,在自行收生時.應如何選擇 [複製鏈接]

band1尾band2頭,在自行收生時.應如何選擇

我個女係band1尾band2頭,在自行收生時,我不知如何好.
中國婦女是否不會接見?
另外,選擇誇網的香港真光會否成數高d呢?
好擔心呀,唔該各位幫幫忙.     
請各位比d意見呀!  

Re: band1尾band2頭,在自行收生時.應如何選擇

parrot1214,

如果你選擇跨網既, 你要看下統一派位有無係你個區揀選中學名單入面, 因為Band 1尾Band 2頭既學生係唔會有機會係自行收生度會被收取既(細你揀香港真光), 如你個區有香港真光在名單中, 你仍然有機會, 因為跨網會有1-3個位比呢方面既同學, 但係咁樣就會好似買大細咁, 真係要賭一次, 入唔到既就會好可能去到唔係你心儀既中學架.

校網是東區, 咁好以你咁講,選嘉諾撒或中國婦女會否好d呢?

parrot1214,

看資料就應該係嘉諾撒成數會高o的, 但係你有無諗過揀庇理羅士呀? 應該都有機會入到喎.

庇記好以好難入咁,佢冇咩特殊技能.
‹ 上一主題|下一主題