用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 初中教育 東區 band 2/3 學校???
go

東區 band 2/3 學校??? [複製鏈接]

東區 band 2/3 學校???

我地住東區的, 我的姨生仔在慈幼小學讀, 但他老師說他的成績一定不能升原中學, 叫佢稔  band 3 的 school, 請問有冇知在柴灣/筲基灣/..... 有冇校風好的 band 2/3 既學校呢???? 請幫忙幫忙!

Re: 東區 band 2/3 學校???

我地住東區的, 我的姨生仔在慈幼小學讀, 但他老師說他的成績一定不能升原中學, 叫佢稔 band 3 的 school, 請問有冇知在柴灣/筲基灣/..... 有冇校風好的 band 2/3 既學校呢???? 請幫忙幫忙!

柴灣嶺南衡怡, 是 band 2尾, 校風不錯.

Thanks !

男仔, 你試

[quote]
mable1124 寫道:
男仔, 你試
我家有四隻可愛貓貓, 老公係巨貓, 亞女係肥貓, 仔仔係細佬貓貓, 而我呢.........梗係靚靚貓媽咪啦 !!!

我個女, band1尾band2頭,有咩選擇?

唔該晒兩位! 唔係 band 1 唔緊要, 最僅要 d 學生乖羅...
另有冇聽過 劉永生呀? 好嗎?

creamy-lanlan 寫道:
唔該晒兩位! 唔係 band 1 唔緊要, 最僅要 d 學生乖羅...
另有冇聽過 劉永生呀? 好嗎?

我知道, 佢F.1 - F.7全校都唔準出外午膳, 很好的規定。我曾問過就讀的學生, 老師很幫助學生但成績普通, 但早前有就讀的家長投訴個別老師。校風學生都OK啦, 但如果揀"劉永生"(Band 2尾 Band 3頭), 不如揀寶馬山"培僑" (Band 2 頭), 活動多D亦不準出外午膳, 柴灣都有車直接去到。但佢是直資, 每月學費唔洗$300.-, 放榜唔理想可以去考後備生, 成績要求唔高, 很適合男仔就讀。
‹ 上一主題|下一主題