用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 國際英文幼稚園 2006 入讀St.Cat K1 家長交流區
樓主: CCW
go

2006 入讀St.Cat K1 家長交流區 [複製鏈接]

Re: 2006 入讀St.Cat K1 家長交流區

桐桐真幸福.............我都係咁話!

穎晴媽咪 寫道:
Tungmama,
噢 ... 聽到都心痛,好明白桐桐係幾咁失望,尤其是佢
知道即將進行D好好玩又唔係經常舉行既活動,心情一
定興奮又期待,但結果不能參加,比著係芷晴都會唔開
心同大喊,不過妳好好心思買番份禮物比佢,桐桐真幸
福!   

[size=large]各位媽咪

[size=large]由於我地此留言版面已滿,請大家去Part 2繼續啦!!!

[size=large]Click>> (2006 入讀St.Cat K1 家長交流區(Part 2))

Tungmama,

睇完你

唔該曬mabel~~請各位去新topic留言啦

meowross, 穎晴媽咪,HaangChai,reb619,

多謝大家關心,桐桐心情已經好番哂lu,尋晚仲玩到

[size=large]各位媽咪

[size=large]由於我地此留言版面已滿,請大家去Part 2繼續啦!!!

[size=large]Click>> (2006 入讀St.Cat K1 家長交流區(Part 2))

hi, 多謝您的回應。
點解您覺得 york 報親都收?
咁咪會好多好及不好的學生囉?好雜喎,好求其囉。
您的朋友全部都收?
請給我多些資料,因我想了解多些york呀﹗謝謝﹗
小熊媽咪 寫道:
[quote]
Brica 寫道:
我個兒子2007年讀k1, 請問您們小孩讀st. cat k1 開不開心?覺得 st. cat 有什麼好令您們選擇了 st. cat? 而不選擇其他如 york, 根德園,劍鳴等?
好難唸呀﹗請給我多些意見啦﹗
另st. cat是怎樣的呀?難唔難?

york基本上報親都收, 不過都值得報黎當interview既rehearsal.  劍鳴的名氣無sc同根德園甘好.  我揀sc係因為喜歡呢度d英文強d同教學方法活潑d, 希望個女打好英文底同培養到學習的興趣.[/quote]

sabina_bb,

多謝您給我一些意見。
但我想知多少少呀﹗
通常您聽到york有哪一方面不好呀?
劍鳴好些?
請給我多些資料呀﹗
我個仔現在在 劍鳴讀 nursery。21日int了york, york並已即時收了他。
我現在想想讀哪一間好,好難作決定呀?﹗
pls give me some information and ideas.  Thanks a lot.
sabina_bb 寫道:
[quote]
Brica 寫道:
多謝您的回應。
咁您有無聽過其他幼稚園的feedback 呀?如york?劍鳴?....

york聽聞唔係幾好. 劍鳴都好架, 不過程度都好深下. 我有d friend既小朋友今年讀k1, 一開學就有功課 [/quote]

fyeung,

Which one is better? Yip's or Tom Lee. I'm just thinking about it for my daughter. She's now having lessons in Parsons. But I think it's not systematic enough, I don't know if it's teacher-dependent.

Thanks for your recommendation.

any one knows the good baby doctor near Olympian City?

oral class

哪裡有k1-k3 的英語會話學呢? 最好在沙田及外籍老師。
‹ 上一主題|下一主題