用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 國際英文幼稚園 2006 入讀St.Cat K1 家長交流區
go

2006 入讀St.Cat K1 家長交流區 [複製鏈接]

2006 入讀St.Cat K1 家長交流區

等我開個竇大家交流下啦~~
我個囡讀羅福道AM呀~~

Re: 2006 入讀St.Cat K1 家長交流區

CCW,

Would you mind to inform me that which nursery school your daughter studied?

Thanks,
Fion
My Little Prince, Naoki Kam - 諱諾BB.   

Fion : 做o羊咁問﹖佢依家讀馬鞍山d nursery , 近屋企~~

just to say hello

my daughter may go to SC am class (60% will go)

多多指教

ccw,

我個仔現在歲幾, 明年入讀n1, 我心目中最想bb入既幼稚園係st cat., 所以我真係好想知入到st cat既小朋友多數係讀邊間幼兒園 or playgroup囉.  anyway, thank you for your advice.
My Little Prince, Naoki Kam - 諱諾BB.   

any mommy can advise me that which nursery your kid studied?

Thanks.

It is better to choose nursery near your home with word of mouth and quality.  

Fion : 其實我覺得讀邊間nursery唔會話有o羊幫助, 我選nursery係著重校舍清潔, 有足夠空間走動同近屋企o既就ok ga la, 咁細個唔通要佢舟車勞動返學o羊, 都係想俾佢學習下
群體生活 & 同其他小朋友相處, 唔洗日日o向屋企咁悶o乍

Hi CCW

我個囡都係讀羅福道AM呀!

kaka

CCW & kaka01,

My daughter also in Nok Fok AM class.

Mom1118

CCW, kaka01, mom1118,

我個仔都係呀, 多多指教!!

hello,

我個女都會讀羅福道 AM, 大家好!!!! 多多指教!! 她現在讀緊屋企附近的幼兒園。

我有個仔仔

wcandtt : 有你o向到就好喇, 你覺得仔仔讀k1讀成
點呀? 佢英文有無進步? 對學校評價係點呢你?近排睇到好多講st.cat 好同唔好o既comments,都搞到我有少少擔心唔知幫個囡做呢個選擇o岩唔o岩....因為我放棄左kent am ga.....仔仔有無考cckg呢?

Hello各位媽咪:

我囡囡都係羅福道am, 而家讀緊屋企樓下間Nursery  

請問有無人可以fax 7號 & 11號校車時間表(有埋上落車時間)俾我呀﹖
FAX NO. 2480 5876  JOYCE CHAN 收
唔該曬﹗

醒目開學勳章

Hi 各位媽咪,
我個囡囡都係羅福道AM呀.

醒目開學勳章

Hi 各位媽咪,
我個囡囡都係羅福道AM呀,現在係迦南(九龍塘)讀N1.

CCW 寫道:
wcandtt : 有你o向到就好喇, 你覺得仔仔讀k1讀成
點呀? 佢英文有無進步? 對學校評價係點呢你?近排睇到好多講st.cat 好同唔好o既comments,都搞到我有少少擔心唔知幫個囡做呢個選擇o岩唔o岩....因為我放棄左kent am ga.....仔仔有無考cckg呢?

Hello CCW,

唔知我係咪好好彩,K1 and K2 d班主任(人和"鬼")都好有愛心。

SC 係一間能夠 provide 到英文 environment 的學校,但是家長不可完全倚賴學校,學校每星期會告訴你 next week 英文會教乜,家長可以幫小朋友溫定書先,但是溫書不是很古板的,很有趣的親子 activities,學校會比 suggestion 你這個 week

CCW 寫道:
請問有無人可以fax 7號 & 11號校車時間表(有埋上落車時間)俾我呀﹖
FAX NO. 2480 5876  JOYCE CHAN 收
唔該曬﹗

學校有冇嫁????  有埋上落車時間???????你打電話問下學校啦!!!!  如果有我幫你取,再寄比你。

Hi all,

我個囡囡係羅福道 pm 呀,現在重係返緊 playgroup (由1.5Yrs 開始 upto now)

好似無mug 人讀 pm class bor...
係咪個個都諗緊 轉 am 丫, 其實 K2 都要返 pm 所以 我都唔轉lor...!!
‹ 上一主題|下一主題