用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 05金巴倫小朋? 入來傾下近況 (2)
樓主: CMMANDY
go

05金巴倫小朋? 入來傾下近況 (2) [複製鏈接]

Re: 05金巴倫小朋? 入來傾下近況 (2)

aiya, Alvin 好攪笑呀!   佢同Tim簡直係 "雙寶",因為 Tim 都係咁!

[quote]
savanawong 寫道:
難得偷到

savanawong,

Al Al 好攪笑呀!

Dear SandyHung,

check yahoo e-mail :wink:  :wink:

CMMANDY,

我都好八掛,我又要睇得唔得?

I just counted Elliott's Thomas die cast engines.  He's got 30+ of them already.  And almost all the playsets that you could find in ToysRus.  I mean those with grey rails, not wooden ones of course.

And from tees to shoes, they are mostly Thomas.

[quote]
SandyHung 寫道:
Savana~

Tim 都係咁,唔聽 老師 好好咁 rehersal,所以 琴日 老師罰佢 冇茶點 食。 抵死! (he..he.. 我呢

Audreyma 寫道:
CMMANDY,

check mail box

CMMANDY~

睇到啦 睇到啦! 天穎個樣 好攪笑呀!
你有冇問佢 點解咁驚 呀? :

savanawong,

你有無check e-mail?(yahoo),我pm比你D相未齊架!

哦!我一陣check

CMMANDY,

我都想睇呀!

[quote]
都唔係ah更惡毒ge就在眼前...Tim係咪係柏斯學琴?我都同Al Al報

Tim 都係呀! 成屋都係 Thomas!
仲要 日日 喺我返工前 叫我 買玩具 比佢!

Furbabies 寫道:
I just counted Elliott's Thomas die cast engines.  He's got 30+ of them already.  And almost all the playsets that you could find in ToysRus.  I mean those with grey rails, not wooden ones of course.

And from tees to shoes, they are mostly Thomas.

[quote]
SandyHung 寫道:
Tim 唔係

Yeah yeah.  Elliott is always mumblizing what he has got and what he hasn't.  Every time we go to ToysRus, he would dash to the Thomas counter.  He would grab a die cast engine and make us buy for him!  

SandyKL, SandyHung, CMMANDY, savanawong,

[我老公會打小朋友,但我唔贊成用理個方法罰小朋友,當佢地曳時,我罰佢地企,包括Yola都係。]

我老公都會打小朋友,我都係唔贊成用理個方法罰小朋友,我怕佢會更加反叛。Audrey佢好硬頸架!我地叫佢起身講早晨講到口水都乾,佢鍾意時就會自動自覺同我地講,唔鍾意果陣就要捉住佢唔比佢走,要佢講左為止。我要佢同我講對唔住,又係死捉住佢佢都唔肯講。

我又試過好惡對佢之後,佢話唔鍾意媽咪,我希望佢第日有心事會同我講。

話比你地知,我讀幼稚園時都試過有1次哥哥姐姐帶我返學,我自己入左lift,佢地無入到,跟住我自己就返左學,我都無喊到。

我同我老公都係好硬頸ge人呢架!不過Audrey似乎比我們厲害得多。總之依家做父母甚艱難。

savanawong,

係呀!Audrey絕對唔受管束架!我地係酒店一開門佢就一支箭咁跑出去,一開lift門又係咁跑跑跑。Audrey 19/12生日.

[quote]
CMMANDY,

我都想睇呀![/quote]

check mail box

苗樂?有無info.提供?

苗樂 喺 Train to Train 隔隔離舖,我上年幫 Tim 報咗 '七色鋼琴' 課程,費用係 $100 per lesson (半小時)。
千祈 唔好以為 '七色鋼琴' 係以顏色教小朋友認音名,其實係錯ga。 Tim 學多幾堂 就開始 認 五線譜 內d音名!

嘩! Elliott 真係 Thomas 迷喎!
咁你咪買咗好多sets Thomas?

Furbabies 寫道:
Yeah yeah.  Elliott is always mumblizing what he has got and what he hasn't.  Every time we go to ToysRus, he would dash to the Thomas counter.  He would grab a die cast engine and make us buy for him!  

Audreyma,

由於我老公係個極硬頸ge人,我實在深明同硬頸人相處ge苦況...

Audreyma~

我絕對認同你!
但 有時d小朋友真係好曳 好曳,尤其係呢一代ge小朋友,唔叫破喉嚨 算偷笑!
Anyway, 宜家做父母真係非常非常艱難!

SandyKL, SandyHung, CMMANDY, savanawong,

[我老公會打小朋友,但我唔贊成用理個方法罰小朋友,當佢地曳時,我罰佢地企,包括Yola都係。]

我老公都會打小朋友,我都係唔贊成用理個方法罰小朋友,我怕佢會更加反叛。Audrey佢好硬頸架!我地叫佢起身講早晨講到口水都乾,佢鍾意時就會自動自覺同我地講,唔鍾意果陣就要捉住佢唔比佢走,要佢講左為止。我要佢同我講對唔住,又係死捉住佢佢都唔肯講。

我又試過好惡對佢之後,佢話唔鍾意媽咪,我希望佢第日有心事會同我講。

話比你地知,我讀幼稚園時都試過有1次哥哥姐姐帶我返學,我自己入左lift,佢地無入到,跟住我自己就返左學,我都無喊到。

我同我老公都係好硬頸ge人呢架!不過Audrey似乎比我們厲害得多。總之依家做父母甚艱難。

savanawong,

係呀!Audrey絕對唔受管束架!我地係酒店一開門佢就一支箭咁跑出去,一開lift門又係咁跑跑跑。Audrey 19/12生日.
‹ 上一主題|下一主題