用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 有無人收到創價wait信
樓主: windymama
go

有無人收到創價wait信 [複製鏈接]

Re: 有無人收到創價wait信

水玲瓏,

我個囝可能表現仲差過妳個囡好多,因為佢仲講緊bb話,雖然我仲有兩間學校未in,但我已經打定輸數.依家我個囝係沙田基督教宣道會幼兒園讀,希望出年考時會好d啦!大家一齊努力啦!   

hidingdong~~~~
多謝你呀....其實我個囡都做到好多佢地要求既

民生....我己經打定輸數啦,呢間比較嚴,交表個時有個miss話:『你快d教佢講中文全名啦』,我個囡只係識答英文名
得返三日就int,學唔切lu

Joeyjoeycheng 寫道:
水玲瓏
no worry ar..Munsung result on 03JAN ar...you still got the chance wor

水玲瓏 pls check pm

All wait list mammy,

今朝打去創會問.. 書記小姐話上晝班已經full 晒.. wait list 既機會比較微...     

醒目開學勳章

盛盛媽咪 寫道:
All wait list mammy,

今朝打去創會問.. 書記小姐話上晝班已經full 晒.. wait list 既機會比較微...     

唔係掛,咁下午呢,仲有冇 下午都要呀     

PUKU ,

我淨係問上晝咋... 下晝可能機會大D.. 你試吓打去問啦..

醒目開學勳章

各位wait到既媽咪:

你們係唔係明天去註冊呀!!註冊費係唔係$680.00支票
我怕自己記錯...

醒目開學勳章

盛盛媽咪

唔該晒你呀,      我打佐啦,佢話後補D位其實都唔多,要等後補D人唔去註冊先再有       

Oscar媽 寫道:
各位wait到既媽咪:

你們係唔係明天去註冊呀!!註冊費係唔係$680.00支票
我怕自己記錯...

剛剛打電話confirm係[size=medium]$660

仲有要準備兩個回郵信封
1個貼[size=medium]$1.4
1個貼$2.5

各位打算聽日註冊的媽咪要記住準備呀!!   

醒目開學勳章

AveryMak:

唔該晒....     

hidingdong~~~~
真係唔該晒你呀.....
點多謝你好呢?
真係好滾動呀

聽朝註冊啦~~    收咗 P.M 開心到爆

拖特mom ,

... 頭先我又打去創價問.. 都係話無位..嗰位書記小姐就嚟認得我把聲架啦...

盛盛媽咪:                                                                  我之前同你一樣好緊張,都打咗n咁多次電話,我同佢講話下午班都冇所謂,書記有答過我冇位,even係下午啲位都一早比人留哂位,之後又打多次比佢問有無幫我mark down番,佢話:(我地mark咗架啦)我煩到人傻,我相信佢直頭認得我潻呀..但係噚日打比我話有下午班既位,當我收線之後真係覺得自己發緊夢咁,所以正如好似你之前鼓勵我咁~千祈唔好放棄比啲心機呀,好想同到你做同學仔架!努力     

盛盛媽咪.....努力呀!!!

各位有in 創價媽咪,我想知道一下創價面試形式係點樣? 主要考什麼,問什麼問題? 因為打算出年同仔仔考?
謝謝各位 

水玲瓏 ,

多謝您呀.. 咁你選咗咩幼稚園比囡囡呀.. 聽你講..好似唔係太多幼稚園收你囡囡喎.. 咁你有咩決定呢??

Daphne^^

創價係一間超多人考既幼稚園.. 大約每年9-10左右可以打電話去問收生日期..考d乜.. 通常考小朋友叫乜名.. 比d玩具佢玩..砌吓積木..認生果啦..又問吓家長問題..例如問你對小朋友有咩祈望, 點解會選創價啦.. 同埋問一d 日常生活問題..過程好輕鬆架  
‹ 上一主題|下一主題