用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 SC巳知結果喇!
樓主: yatjeh
go

SC巳知結果喇! [複製鏈接]

Re: SC巳知結果喇!

cherriemama

無辦法,下星期等收信,再通知妳

無計,唯有等...... 等你好消息呀!

kcau 寫道:
cherriemama

無辦法,下星期等收信,再通知妳

版主

穎晴媽咪 寫道:
剛打了去sc到check,
幸運地取錄了小女入讀上午校,
而Kentville正校上午校都收女女,
但如無意外兩間都唔讀喇,
因已有另一間更心儀既kinder收左女女!

Hi! 你好呀!  
唔好意思, 八卦問下, 你心儀既kinder係邊間呢?

版主

kcau 寫道:
cherriemama

佢要我RE:NO

唔駛架, 你講你小朋友個名, 佢都幫你check到架!

HOLONGMAMA:

你唔好唔開心啦!! 其實我的遭遇同你一樣,初初好唔開心,但係同人傾左計之後,我心情都平伏好多,全香港咁多幼稚園,我地其實仲有好多選擇,無謂為左兩棵樹而放棄整個森林。

一齊努力啦!!

baby@mama ,
算喇!呢d嘢冇得強求,大不了咪讀返迦南lor..佢而家返學都好開心。

baby@mama 寫道:
HOLONGMAMA:

你唔好唔開心啦!! 其實我的遭遇同你一樣,初初好唔開心,但係同人傾左計之後,我心情都平伏好多,全香港咁多幼稚園,我地其實仲有好多選擇,無謂為左兩棵樹而放棄整個森林。

一齊努力啦!!

尋日check只要講小朋友個名&出生年月日,今日check就話要registration number wor!

VVbaby 寫道:
[quote]
kcau 寫道:
cherriemama

佢要我RE:NO

唔駛架, 你講你小朋友個名, 佢都幫你check到架! [/quote]

hi, when you get the info on both schools, can you please share with us? thanks...
:)

穎晴媽咪,

唔好意思, 我都好八卦, 想問下你心儀既kinder係邊間呢?

VVbaby 寫道:
[quote]
穎晴媽咪 寫道:
剛打了去sc到check,
幸運地取錄了小女入讀上午校,
而Kentville正校上午校都收女女,
但如無意外兩間都唔讀喇,
因已有另一間更心儀既kinder收左女女!

Hi! 你好呀!  
唔好意思, 八卦問下, 你心儀既kinder係邊間呢? [/quote]

但我今朝 (26/11)打去時,佢話無得 check,叫我下星期等信喎

係唔係依傢巳經無得check, 要等收信呀?!~
好緊張.....好緊張.....
媽媽, 我真係好愛好愛好愛好愛好愛好愛好愛好愛好愛好愛好愛好愛好愛好愛您!!..........冧晒 :-) ~~

我今朝就試過打去,佢話部電腦整緊,叫我等下個星期收信喎

Hologmama
check pm again

baba_mama,
thank you yr reply.

我依傢個心好緊張...你地仲講到”sure win”都會變waiting list,點算∼∼∼

下個星期,我一定日日”步”實個信箱....

唉...亞仔,你究竟會係點呢?有無咁既彩數呢?當日個老師都係好鍾意佢架wor...會唔會都係waiting list 呢.....????

爸爸,我腎上腺又上升la.....

sorry各位,借個位我發下up風....
媽媽, 我真係好愛好愛好愛好愛好愛好愛好愛好愛好愛好愛好愛好愛好愛好愛您!!..........冧晒 :-) ~~

穎晴媽咪
your daughter so smart ar !!
which is your 更心儀既kinder ??

if put in waiting list, then how many % have chance le ??

b_B,

my daughter did poorly during the interview at SC as well. She only answered the teacher's two questions but she can't do any matching games. I don't even think she can be admitted also.

Luckily, I've got Kentville and York for backup.

b_B
你講d o野同我而家感受有d 相似.

我由初初當去 SC 係去見識, 之後見到我仔在 interview 表現唔錯, 覺得有機, 到而家知到有好多小朋友果日 interview 都做得唔錯但只係在 waiting list 上, 攪到我個心忐忑不安.....   

快d 到下星期啦.   
b_B 寫道:
baba_mama,
thank you yr reply.

我依傢個心好緊張...你地仲講到”sure win”都會變waiting list,點算∼∼∼

下個星期,我一定日日”步”實個信箱....

唉...亞仔,你究竟會係點呢?有無咁既彩數呢?當日個老師都係好鍾意佢架wor...會唔會都係waiting list 呢.....????

爸爸,我腎上腺又上升la.....

sorry各位,借個位我發下up風....

3baby 寫道:
亞女都係waiting list呀! 點算呀!

我同safarimama case一樣, 亞女當日表現超出我想像, 表現好好, 佢答晒所有問題, 佢係細女11月中出生, 加上當日老師讚佢, '嘩, 你好叻喎!' 我同老公都認為'SURE WIN', 最後, 老師還講一句:'希望出年我可以教到你啦!' 你地話係咪令人有'SURE Win'的想法呀?!點知......
我想問waiting list 係咪已經no way 啦!
真真失望.....

嘩, 咁又真係幾upset喎, 不過waiting list都仲有chance架, 因為有好多媽咪會選擇根德/培正/協恩....呢幾間學校架 (我朋友就係喇), 到時一定有位放嘅!

本來唔係好緊張, 但睇完你哋 d message 真係開始好緊張, 我今午都係打唔通電話, 我想問收到 st. catherine 取錄 d 家長係咪都係專業人仕同名校 (小學 / 中學)?

我囡囡 kentville 收咗讀am, 不過我唔打算留位, 呢家只係唸住 st. catherine, 希望收啦, 唔得就去 york.

係咪就算有好表現, 細仔/囡 SC 就多數唔收呢 ???

Kentville 好似唔多收細仔/囡.......

3baby 寫道:
亞女都係waiting list呀! 點算呀!

我同safarimama case一樣, 亞女當日表現超出我想像, 表現好好, 佢答晒所有問題, 佢係細女11月中出生, 加上當日老師讚佢, '嘩, 你好叻喎!' 我同老公都認為'SURE WIN', 最後, 老師還講一句:'希望出年我可以教到你啦!' 你地話係咪令人有'SURE Win'的想法呀?!點知......
我想問waiting list 係咪已經no way 啦!
真真失望.....

‹ 上一主題|下一主題