用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 北角衛理堂幼兒園收咗仔仔 >.
go

北角衛理堂幼兒園收咗仔仔 >. [複製鏈接]

北角衛理堂幼兒園收咗仔仔 >.<

好開心, 噙日收到北角衛理堂幼兒園ge信收咗仔仔讀上午幼兒小組    , 但2月插班就冇位lu   

Re: 北角衛理堂幼兒園收咗仔仔 >.<

我個仔仔都係入到上午幼兒小組

請問你地呢間學校有乜吸引之處?
我都想知道吓~thank's

我覺得間學校夠新,用活動教學,沒有默書,測驗和考試,仔仔無咁大壓力!

醒目開學勳章

道道媽/ Small_cloud,

幼兒小組= N1 ??

My son just interviewed 衛理堂 for the coming K1 in year 2006. Hope he can obtain the offer !

幼兒小組即是n1
應該今個星期出了成績,你個仔仔結果如何?

醒目開學勳章

hi 道道媽,

just call and check.... 好野!!收左喇!!
06年K1下午.....

道道媽,

唔知Jason會唔會同道道同一班呢 , 您住邊嫁, 我住北角地鐵站附近, 我諗住比Jason坐校車, 您會唔會呀

醒目開學勳章

Small_Cloud, 道道媽,

請問衛理堂有無保母車instead of 校車呀??
Small_Cloud 寫道:
道道媽,

唔知Jason會唔會同道道同一班呢 , 您住邊嫁, 我住北角地鐵站附近, 我諗住比Jason坐校車, 您會唔會呀

winniecws,

我淨係知有校車咋 , 因為覺得條斜路對小朋友黎講都幾辛苦, 雖然幾近, 都諗住比佢搭校車.

醒目開學勳章

Small_Cloud, 校車係唔係坐50,60人個隻呢??
你怕唔怕危險呀??我有小小唔放心。

衛理堂校車唔係旅遊巴, 只係around20人坐位個款, 請放心

係呀, 佢哋用小型校巴, 有老師跟車ge. 本來都有諗過叫工人姐姐帶佢返學, 但始終怕日曬雨淋囉, 而且都唔想工人姐姐全程抱住佢, 身水身汗咁返學 :cry: 我想咁都係訓練佢獨立ge一種方法卦.

醒目開學勳章

MrsNg, Small_Cloud,
原來係禁... ic ic.
thanks ar. 放心晒,我諗我都會比佢坐校車。

Small_Cloud

係呀....唔好睇少個條斜路, if落起大雨黎, 好狼狽架, 夏天抱住佢地行上去...連bra都濕埋   

醒目開學勳章

MrsNg, 請問你仔仔E家幾年班呢??

我個囡囡出年都讀n1啦, 唔知你地bb係讀n1定係k1呢?
我個囡囡7月24日出世啦~ 24/7 : 3.58kg, 49cm 25/8 : 4.93kg, 57cm 30/8 : 5.25kg 25/10 : 7.58kg, 61.5cm 17/11 : 7.85kg, 66cm 20/12 : 8.6kg 2/2 : 10kg, 70cm 2/16 : 9.485kg, 70.5cm 7/5 : 11kg, 80cm 3/11 : 12kg, 85cm 29/4 : 13.5kg, 85cm

stopstop,

我仔仔會n1, 係上午幼兒小組   

Mrs. Ng,

請問您仔仔宜家讀緊邊班?? 有冇諗過第2時比佢攪珠定自己揾小一呢

Small_Cloud,

我個女會讀下晝班啦~
我個囡囡7月24日出世啦~ 24/7 : 3.58kg, 49cm 25/8 : 4.93kg, 57cm 30/8 : 5.25kg 25/10 : 7.58kg, 61.5cm 17/11 : 7.85kg, 66cm 20/12 : 8.6kg 2/2 : 10kg, 70cm 2/16 : 9.485kg, 70.5cm 7/5 : 11kg, 80cm 3/11 : 12kg, 85cm 29/4 : 13.5kg, 85cm

winniecws & Small_Cloud

我仔仔讀緊全日K1

Small_Cloud

其實我未真真正正咁諗過讀小一既問題, 但應該會試下搵其他區外既小一
‹ 上一主題|下一主題