用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 有無青衣媽媽報名校幼稚園(2006-07)? 有無留意心儀的學 ...
go

有無青衣媽媽報名校幼稚園(2006-07)? 有無留意心儀的學校? [複製鏈接]

有無青衣媽媽報名校幼稚園(2006-07)? 有無留意心儀的學校?

發表或討論

Re: 有無青衣媽媽報名校幼稚園(2006-07)? 有無留意心儀的學校?

Hi zubut,
我太太鍾意學之園, 我鍾意荊冕堂士德/青衣荊冕堂.  咁你呢?
好似好多幼稚園已經面試咗同收生囉?!

Re: 有無青衣媽媽報名校幼稚園(2006-07)? 有無留意心儀的學校?

我住曉峰園, 幫亞囡報左協恩,約克, 啟思, 民生, 創價
你地住邊度啞?

I live at Tierra Verde.
I applied Kentville and St. Catherine's for my daughter. Kentville has just accepted my girl, and I will pay the reservation fee.

leunglokyiu 寫道:
我住曉峰園, 幫亞囡報左協恩,約克, 啟思, 民生, 創價
你地住邊度啞?

你唸住讀根德園? 定係想讀國際呀?

根德園. I like 根德園 more.  
How about you? What's your first choice?

leunglokyiu 寫道:
你唸住讀根德園? 定係想讀國際呀?

我想入創價. 但如果協恩收,我就要唸唸
得in晒有結果先考慮lor
你就好啦 , 入到間心儀的.
你是囝囝定囡囡呀? 幾時出世的?
[quote]
Felicia726 寫道:
根德園. I like 根德園 more.  
How about you? What's your first choice?

SC accepted my girl.  We'll let her study there.

Hi Gigimummy,

請問你幾時收到知道St. Cath. 我囡囡都有考 St. Cath, 學之園 & Kent. 上星期收到Kent通知, 都係waiting list. 學之園就最早通知, 收我囡囡返pm.  好心急唔知St. Cath. 收唔收我囡囡, 三間學校我都係比較喜歡St. Cath. 環境有好. 我姨甥之前都係讀st. cath.

KadMum :-D

I called SC on Saturday morning.
‹ 上一主題|下一主題