用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 round 1 衰左既媽媽請入黎呻下......
go

round 1 衰左既媽媽請入黎呻下...... [複製鏈接]

round 1 衰左既媽媽請入黎呻下......

我個女15分,Holy Family 衰左 ,見到有幾個bk媽媽得左,鄧佢地開心之餘,自己就好唔開心呀, 訓唔到,個心好似比大石壓住咁.....你地有咩打算??
noniki

Re: round 1 衰左既媽媽請入黎呻下......

我個仔15分,衰左呀.  
有間直資係手,但唔知好唔好放棄,等埋6月大抽獎?! 呢幾日最後決定. 點算好?

與其有時間去可惜~ 不如用時間去珍惜~ 珍惜眼前人 :-)

noniki 寫道:
我個女15分,Holy Family 衰左 ,見到有幾個bk媽媽得左,鄧佢地開心之餘,自己就好唔開心呀, 訓唔到,個心好似比大石壓住咁.....你地有咩打算??

我都係15分,Holy Family 衰左!不過唔好噤心灰!妳重有機會 希望在明天     
我們的房子愈來愈大  但家庭成員愈來愈少     
生活愈來愈方便  時間卻愈來愈少
更多的學位   但常識更貧乏     更多的知識 判斷力更少
愈多的專家   但愈多的問題     愈多的藥 但健康愈差
我們登陸月球又回到地球  卻難跟鄰居打個招呼
我們的科技愈來愈發達  但溝通卻愈來愈少    我們變得太重視量  而忽略了質    深厚的利益但淺薄的人際關係

我都係15分,衰左,雖然預咗,但都有 d 唔開心,但要等到六月,真係耐咗 D!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

我都係15分,Holy Family 衰左!有 d 唔開心,重要等到六月 :cry:

衰左, 賽後檢討後,覺得自責,可惜無可能重頭黎過     

I am very very sad. My son failed with 15 points. I did not put him to a famous school but still failed. Agreed that wait until June is far too long...

我都唔得,已經唔係d咩名校. 朋友個女就得,仲係一條龍九龍城d名名校,佢仲有個細女讀緊幼稚園都唔使憂添.  所以佢係學校塊board睇到個女個名時,開心到咸左出黎. 雖然自己唔得,但係都好恭喜佢.

各位未得既媽咪唔好hard feeling呀,仲有大抽獎,x翁失馬,焉知非褔!

我20分都唔中呀, 因個間學校好heat~~~係YW boys     

faifai mother
請問你朋友個嗰間係咪民X私小.
del

My Son fail in 20 marks La Salle primary school               

maxims

唔好kum自責啦,呢個唔係你既錯,係香港教育制度既問題,好既話d官既仔女都唔會個個都係外國畢業啦. 好多野唔係自己可以控制,要靠運氣,靠關係.

唔好kum down, 好多人係度陪你架!

得15分, FAIL 係預左 !
唔開心只是件事未了結, 要折磨多半年.
click比小朋友睇-->親子音樂導賞 - 彼德與狼維維:new born 7.38lbs;6/OCT/07 33lbs 哥哥 : 6/OCT 55lbs

唉, 我都哀左啦.
無法.....希望快d搵到屋搬, 吾使聖誕節重煩去睇樓, 就好啦
;-) 學做人, 求知識 :-P

唔係呀,係唔使錢既傳統女校

新油天 - 20分 - 衰咗      

大家唔好咁失望, 我個女上年15points係第一round哀左, 但終於係大抽獎階段ok.....所以"希望在六月呀嘛".....

我同你命運一樣,20分考yw boy,衰

bgmama,

咁你仲有無報d其他直資學校呢?
填統一派位時, 又會填邊間呢?

我就報了新小拔, 真道, 九龍塘學校, 祟真等, 但已知小拔唔收...真道就waitlist list 2nd interview, 其他未知。統一派位時我會填番自己62區的小學...

唉, 感覺好無奈

醒目開學勳章

yw boy係咪=英華?

若係想請問
1)5分宗教分係計仔仔定家長
2)你地係20分-原區定跨區?
thanks

[quote]
bgmama 寫道:
我同你命運一樣,20分考yw boy,衰
‹ 上一主題|下一主題