用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 有無15分家長打不請假去睇放榜, 只是派家人或朋友幫代看 ...
go

有無15分家長打不請假去睇放榜, 只是派家人或朋友幫代看 [複製鏈接]

有無15分家長打不請假去睇放榜, 只是派家人或朋友幫代看

如題. 只是派家人或朋友幫代看.
會不會有點過份呢???

因為.............
20分多的是. 15分算是什麼.
心情好down . 因為意味另一局無情Game在一月份又要迫大家參家. 仲要等六個月添..

而且亦要安慰自己如果日後抽吳到心水校, 只是天意安排. 不要太緊張.
又不可以表演比小孩知. 因為他們都希望活在幼稚園生活不改變. 最好不要轉校讀小學. 好似我地參加3日2晚放行剛開始Enjoy生活又要返回現實心情   

Josephine
希望我的孩子茁壯成長

Re: 有無15分家長打不請假去睇放榜, 只是派家人或朋友幫代看

你報的是邊家學校?如果是沒有宗教的學校的話, 我覺得15分還是有機會的.

Re: 有無15分家長打不請假去睇放榜, 只是派家人或朋友幫代看

Dear Josephine,
我就覺得搵人去看結果無問題喎 !! 最緊要搵個小心/不要大意既人幫手(如果搵個老人家,佢話無妳都唔放心啦!)

因為無論15分機會大唔大都要等 23/24號先去註冊,咁21號又要取假,到23/24號又要去取假,邊到有咁多假期呀 ?

或者妳有無check下間學校有無得上校網睇結果? 我知都有某部份學校可以上校網睇結果喎 !!!

至於妳話 "不要太緊張. 又不可以表演比小孩知. 因為他們都希望活在幼稚園生活不改變. 最好不要轉校 " ,

當然唔好俾小朋友感覺到妳好緊張係正確,但都要俾佢
知道上小學係人生另一個階段, 大部份小朋友都係咁,
而家講佢知, 等佢開始適應下 , 否則上小一妳仲煩呀!!!!
:

Agreed.

I also requested my relative to check the result because of low chance.
LV77 寫道:
Dear Josephine,
我就覺得搵人去看結果無問題喎 !! 最緊要搵個小心/不要大意既人幫手(如果搵個老人家,佢話無妳都唔放心啦!)

因為無論15分機會大唔大都要等 23/24號先去註冊,咁21號又要取假,到23/24號又要去取假,邊到有咁多假期呀 ?

或者妳有無check下間學校有無得上校網睇結果? 我知都有某部份學校可以上校網睇結果喎 !!!

至於妳話 "不要太緊張. 又不可以表演比小孩知. 因為他們都希望活在幼稚園生活不改變. 最好不要轉校 " ,

當然唔好俾小朋友感覺到妳好緊張係正確,但都要俾佢
知道上小學係人生另一個階段, 大部份小朋友都係咁,
而家講佢知, 等佢開始適應下 , 否則上小一妳仲煩呀!!!!
:
:-P

醒目開學勳章 王國長老

呵, 我仲"老奉", 唔打算check....
都無機既....   
初時唸住second round搏下, 而家考左間私小唔俾抽, 唔抽lu
(幾時都話, 都係靠自己好過靠政府 )

totally agreed
Charlotte_mom 寫道:
呵, 我仲"老奉", 唔打算check....
都無機既....   
初時唸住second round搏下, 而家考左間私小唔俾抽, 唔抽lu
(幾時都話, 都係靠自己好過靠政府 )

我15分報左溂沙,你估我駛唔駛放假去睇吖????

I also 15分報左溂沙, I think the chance is zero.

得15分機會渺茫, 放假去睇result 浪費假期,
所以我只打算上網check result.
如果唔好彩既話要留返d 假期六月去叩門

I also only got 15 marks, no chance !! :cry:

各位

我已找了3個人睇, 應該穩固過自已去.

希望各位好運

Josephine
希望我的孩子茁壯成長

我都係上網睇~

me too.
elaineho73 寫道:
我都係上網睇~

醒目開學勳章 王國長老

無睇報紙咩, 15分考名校, 要一早
‹ 上一主題|下一主題