用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 基督教服務處石硤尾幼兒學校
樓主: POLLY姨
go

基督教服務處石硤尾幼兒學校 [複製鏈接]

Re: 基督教服務處石硤尾幼兒學校

Hi!各位!

Dorothychu:
12月24 日聖誕party?哽喺有!
好開心呀!我識得D朋友個仔女嘅學校都無同爸媽開嘅聖誕party, 個日我放假當然要參加。睇住仔女穿靚靚表演,又唱又跳又笑(終於知佢哋係屋企唱麥 )鬼廿把閉,真喺睇到好開心。後來仲可以同小朋友學跳舞玩遊戲,很好呢。真辛苦D老師安排。
你呢,有冇去24號個聖誕表演?發表吓!

各位新年快快樂樂!!

基督教服務處真係好多唔同種的活動,上佢哋網址就知啦,經常經過石硤尾學校,都見會攪唔同活動,似乎又幾好。

新年佢o地有冇o野玩呀?等我去偷睇下都好呀~
有冇戶外活動?我見佢隔離的咩聖公會都有好似攤位wor~o禁敏敏媽咪我想知你o地新年會有咩玩o架?我正打算在新學年為我的姨生女報呢間學校,好想知多o的佢o地的ow1野呀!仲有呀米路,你個仔仔好Q呀!佢今年係唔係2歲呀?返學返成點?石硤尾幼兒學校的老師又點呀?係唔燧好似我O地細個的幼稚園OD8一日都黑都係玩玩具,咩都冇得做O架?我見佢係石硤尾邨O禁耐會唁會用O的好傳統的教學法O架?有小朋友讀緊的媽咪講O的來聽下呀!       

好呀!講吓!分享吓!我又想知!

POLLY姨姨,
係呀, 我仔仔兩歲呀! 佢一足兩歲我就俾佢讀喇,  D 老師同亞嬸好細心O架! 學校又多活動, 我仔仔返O左學之後, 講O野叻O左少少, 仲乖O左少少. 每日除O左有兩餐, 仲有水果同糖水食, 又有大肌肉訓練, 又有新聞, 又有唱歌時間, 有美勞, 又有畫畫, 仲成日排洗呀! 都幾衛生, 仲有主題教學, 就快新年, 主題又圍繞新年喎, 所以我覺得呢間學校幾好.

Hi!各位!

係呀!石硤尾係一間很她的學校,十分滿意。

學校真的以小朋友為中心,除咗學習外,都重視小朋友的情感教學,尤其是藝術的培育,無論係3歲或5歲,都攪到小朋友好鍾意。我對仔女成日同我哋講,鍾意同老師上美術活動,很好玩。好似最近學校帶小朋友出去睇幻影展覽,返度屋企講好多嘢,仲將見到嘅畫出,好開心。

雖然學校位於石硤尾舊屋村,但內裡佈置同教學理念很新穎,好以小朋友為中心,攪到小朋友很鍾意返學。

近來咁靜O既 !!!     

新年就到,到好鬼忙!

屋未執,淨係幫對仔女買新衫,賺錢馬!

聽講學校明早同小朋友落樓下羽毛球場開檔行年宵。好似好好玩  

Hi 各位,

我個仔八月會讀石硤尾幼兒學校.本來想讀白田救世軍,但無延展,所以只好選石硤尾幼兒學校.

米路,點解妳唔選白田救世軍?

各位,知唔知石硤尾幼兒學校有什麼強項?

各位靚靚媽咪~
新年快樂呀!o的仔女唔使返學係咪好辛苦呢?我姨生女近來日日都來我家,攬到我都感到有o的辛苦,我家姐姐夫又返工wor,老公奐只係休o左一兩日,頭兩日照顧bb都好enjoy,好好玩,點知呢兩日穴係死啦~我真係好佩服o的媽咪同老師可以成日對住佢o地!
不過對住佢o地雖然辛苦,但真係好開心,前兩日同亞b去廸士尼玩,佢見到winnie the pooh好開心,我見佢開心我又開心,有少少想生返個自己的bb~     

我想問你地小朋友讀的學校全名是什麼?

我依家搵緊屋搬, 想問大家有冇介紹? 最好近學校 la ~! THX~!

米路~住得好好地點解要搬kei?搬屋又要轉校,又要收拾等等好多ow1煩呀!我前年先搬過屋,真係煩到你死呀!學校名好似係香港基督教服務處石硤尾幼兒學校,有冇錯要問問讀緊的媽咪,因為我係報名讀新學年的~不過我知電話:係27791891,我都係打o左好多次去找o個個咩主任(唔記得咩名啦)問學校的資料,不過我仲在有時間去報名呀,但係個主任話要快o的wor,因為新學年已經派仗1好耐表,怕會滿位呀!佢都叫我要快o的去!但係去報名我唔記得要帶咩啦~同圭2我想問o下o的媽媽知唔知可唔可以參觀學校o架?我想帶埋亞女女去看看先~請幫幫我啦~我唔好意思再打去呀~:wink:
我打o左好多次啦~ :     

醒目開學勳章

醒目開學勳章

請問石硤尾幼兒學校係nursery或是K1學校?
下次幾時再有開放日?

石硤尾幼兒學校係nursery, 可隨時預約參觀O架~!

ultraman 寫道:
請問石硤尾幼兒學校係nursery或是K1學校?
下次幾時再有開放日?

其他小朋友近來點呀?

Hi!各位好嗎?

星期六家長日,有無約左老師見?有無預備問題呀?

敏敏媽媽:

家長日是怎樣的?只是給在校家長的?分享吓!

敏敏媽媽, 你約O左幾點見呀 ?

咁其他媽媽呢 ?

敏敏媽媽 寫道:
Hi!各位好嗎?

星期六家長日,有無約左老師見?有無預備問題呀?

‹ 上一主題|下一主題