用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 特殊教育 A Christmas Gathering for special families (截止報名 ...
樓主: sjmama
go

A Christmas Gathering for special families (截止報名) [複製鏈接]

Re: A Christmas Gathering for special families

Mermee,

我想sjmama & Siu Ming 攪這個party除了讓小朋友歡度愉快的聖誕外, 就是給我們各位勞心勞力的家長互相打打氣,  如果今次的聚會能帶給各位家庭不同的得著, 我想就是給sjmama & Siu Ming 聖誕最大的禮物和鼓勵!

MerMee 寫道:
這個party真係我地在呢個聖誕假期參加過最開心同最有意義的一個. 之前兩日我們參加了朋友& family 的 gatherings, 真的很有壓力, 阿仔的表現更令我不知所措, 信心大失.

但今日我有好大得著. 真的好多謝各位 bk moms & dads. 大家的團結, 互相關懷, 正面and積極的態度真的令我很佩服. 更令我反省根本不需要介意周圍的人. 應該相信自己同自己的小朋友.  我眼裏不會再只是看到阿仔d衰野.  我會盡自己的能力給最合適的俾阿仔. 好開心因為有好多爸爸媽媽同我一齊努力.

再一次多謝 sjmama & siu_ming 的周道安排. 就封你地為今期的最佳爸爸媽媽啦.

Re: A Christmas Gathering for special families

kawai,

昨天所有孩子的爸爸都好了不起呢! 全賴他們看管孩子, 我們各位媽媽才有機會痛痛快快的傾計。

謝謝各位好爸爸!     
kawai 寫道:
Dear Sjmama and Siu Ming,

辛苦晒啦!為我們攪左今日個既開心又冇壓力的party. 比個機會我地班媽咪閒談,而爸爸們又可以幫手睇小朋友.希望我地好快又有聚會啦!

sjmama & siu ming

真係好多謝你地勞心勞力攪咗個咁正嘅party,大人同小朋友都玩得好開心!

cheungmanwai

多謝晒!仔仔好鍾意本Thomas書,尋晚即刻要同我一齊玩。
每個小孩都是上帝用來提醒我們,這世間還有希望。——泰戈爾

cheungmanwai,

好多謝您送給囡囡的月曆, 我們一直買唔到, 囡囡簡直是愛不釋手!

原來您做了我們孩子的聖誕老人添     

Dear Jane & Simon,

Thank you for your best arrangement. I can meet my old friends here again.

Agnes

我都好開心呀﹗謝謝大家的邀請。

d小朋友都好可愛,見到他們真令人愉快﹗

可惜的是,好像沒有機會和所有家長傾過計。唔知幾時再有機會呢?
稚言治語 = 一個很喜歡治療小朋友語言問題的言語治療師﹗ ;-) 不要怕,只要信﹗希望在人間吖嘛﹗ 你今日微笑了嗎?

rachaelmum,

唔洗客氣, 個月曆我好早就買, 很高興你囡囡鍾意。

做聖誕老人係份優差, 一年開幾日工, 好呀, 我好樂意做。  

Dear Jane & Simon,

好多謝你地出心出力攪party,大人同細露都玩得好開心, 由其我大女係你club house game room 玩到自己姓勿都唔知,簡直由頭玩到尾!

kmwun

唔多謝, 最緊要大家都好開心。

各位好媽媽、好爸爸:

沒有你們的參與,party根本不會成事,如果有什麼待慢之處,敬請原諒!也特別多謝chanchanboy、justin2002和kawai等的GFCF小吃和enzyme!     

最重要係大家都開心,而小朋友快高長大,聽教聽話,健健康康!

今次安排,太太付出的多,我只是從旁協助下,搞下氣氛,招呼下人咁,有什麼不周之處,還請多多包容!

個個小朋友都非常非常可愛,我還發現了幾個小可愛竟然跟我仔仔有著同一喜好-- LIFT!!! 著迷程度連扮lift的手勢都一樣,幾時組個lift club?

Siu_Ming
耶穌在路上看見一個生下來就瞎眼的人。他的門徒問他說:「老師,這個人生來就瞎眼,是誰的罪造成的?是他自己的罪,還是他父母的罪呢?」 耶穌回答說:「他瞎眼和他自己或他父母的罪都沒有關係,而是要在他身上彰顯天主的能力。」(若/ 約9:1-3) 你應該在上主面前安心依靠,不要因萬事順當的人而煩惱 (詠/詩 37:7) "If you really love one another, you will not be able to avoid making sacrifices." ~ Mother Teresa

Siu_Ming and Sjmama,

it is a great party! Thank you for your good arrangement! We all enjoy that a lot.

and thank you for the gift you prepared for YUYU, he likes it so much that can not wait to ask me to take
out the brush and paints...

Mickeyma

I am sorry to have missed the great party and chance to meet the two special guests. Thank you for sjmama to prepare the present on behalf of me.
My son is very tired yesterday and today fever come.
Let's meet in next long holiday.

rachaelmum,

今次可惜未有機會認識妳及妳的小公主,因為時間過得很快,傾傾下"斬"下眼數小時聚會又過去了.下次定必要認識各位.

Siu Ming,

如果仲係七八十年代都話可以幫仔仔搵份"喳lift人"為職業,又可惜唔係女仔,因為sogo有女"喳lift人"喎.  

祝大家及小朋友2006年各方面特飛猛進,新年快樂!

Dear all,
I am glad to know that all of you enjoyed the party so much.  I feel so sorry that I couldn't join.  Who are the special guests?  See you next time.
我們怕孩子的人生路途滿佈荊棘,與其為孩子在路上舖一層地毯,不如在孩子的腳上穿上一雙鞋。

Hi Siu_Ming,

好多謝你和sjmama的安排,讓我們一班special kids的家長有機會一聚。
至於lift,簡直係我仔仔的至愛,平日辛苦訓練改善了的flapping hands & jumping, 一見到lift就原形畢露,真係唔知點解個lift有咁大魔力!

rachaelmum 真說到我們心底的話了!     

其實我們付出的很少,最重要的是大家的參與.
最遺憾的是草地給淋濕了,沒有玩思佳媽咪給孩子們準備的遊戲,不過,我相信以後還有機會的.

rachaelmum 寫道:
Mermee,

我想sjmama & Siu Ming 攪這個party除了讓小朋友歡度愉快的聖誕外, 就是給我們各位勞心勞力的家長互相打打氣,  如果今次的聚會能帶給各位家庭不同的得著, 我想就是給sjmama & Siu Ming 聖誕最大的禮物和鼓勵!
但願媽媽的眼淚能灌溉寶寶, 讓寶寶茁壯地成長

kawai,

我相信大家好快又有機會見面的, 期待下一次的聚會!

參加這聚會,真的'收到'很多精神上支持,相信最大得益是我們一班家長,可以讓大家吐吐苦水,分享經驗,互相認識,只可惜時間太少,只可同數個家長閒談幾句,沒機會再認識其他家長,所以也很期待下一次的聚會,可以再見面。

真的很感謝你們的安排,場地很好,大人細佬也玩得很開心,thanks a lot!   :
<a href="http://www.picgoo.com" target="_blank">[img]

Thank you sjmama & siu_ming,

今次聚會氣氛很好,難得男士們都盡力投入。我準備的物品不會浪費,反正我經常帶孩子去公園玩的。

我想下次如果攪類似活動,是否可以像生日會般,請個小丑帶遊戲攪氣氛呢?那樣我們可以輕鬆點。

Siu_Ming and Sjmama,

多謝你地出錢出心出力攪party. 令大家有機一聚,場地很好,食物都好味吖,切聖誕蛋糕時好有氣氛,D小朋友好happy.

除媽咪外我發覺好多daddy都好nice. 做跟得老公之餘又幫手睇細佬,期待下次的聚會.

思佳媽咪 寫道:

我想下次如果攪類似活動,是否可以像生日會般,請個小丑帶遊戲攪氣氛呢?那樣我們可以輕鬆點。

思佳媽咪的意見我也想過呢, 不過擔心有些孩子會不喜歡,所以才沒有找.
但願媽媽的眼淚能灌溉寶寶, 讓寶寶茁壯地成長
‹ 上一主題|下一主題