用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 德望取錄通知書
樓主: lauerica
go

德望取錄通知書 [複製鏈接]

Re: 德望取錄通知書

HI Tinba

Thanks for advice.
Just worry it need to take few hours (3-4hours) to do the homework. As heard from other parents. Is it true ??

G.T : Really!!! But most probably, i will not choose this school.
KRS is 禮賢.

我仲未收到wor?  

唔收會唔會通知嫁?  

有冇人可以話俾我聽呀?!
:-? ;-) 8-) :-P :-? ;-) 8-) :-P :-? :-P

你地唔好咁啦    個個小朋友天份唔同, 能力唔同

只有 mm 最清楚   如果 第日入錯學校都唔知怪邊個好 :tongue:

anybody like me, still haven't received the letter until now?

chermummy
我同你一樣都無信,曾經打俾學校,佢話仲未寄晒出去,到20號仲未收到信先再打給他們,佢答覆話收與不收也通知的,請放心啦,唉!我個女多數都唔收,因為同住我個座樓的朋友個女都有信收,聽人講收的學生先寄信唔收是遲些寄出       
[img align=right]DSCN0160[/img]

各位媽咪,

如果收到通知在waiting list
不用失望......

我的家人(在德望任教)表示
部份家長會先接受德望的取錄
當有其他心儀學校(如maryknoll/DGS)取錄後
便會放棄德望的學位
所以不用太緊張

另外可以一提
記得要'叩門'
'叩門'是向校長表示誠意
多數會收
記得要早'叩門'
約12月
上年我的朋友就成功左
之前所謂的面試幫助不大

如有其他問題
下次再討論

祝你好運!   

錢綽芝媽咪 寫道:
chermummy
我同你一樣都無信,曾經打俾學校,佢話仲未寄晒出去,到20號仲未收到信先再打給他們,佢答覆話收與不收也通知的,請放心啦,唉!我個女多數都唔收,因為同住我個座樓的朋友個女都有信收,聽人講收的學生先寄信唔收是遲些寄出       
:-? ;-) 8-) :-P :-? ;-) 8-) :-P :-? :-P

are you sure?  that means the possibility of fail is very high?

錢綽芝媽咪 寫道:
chermummy
:cry:  :cry:

me too.  I open mail box everyday but no result. Mostly I think fail as my daughter only draw herself on the drawing she said not enough time. hey,,,,,,,     

Me too.  I think most likely my daughter had failed    

錢綽芝媽咪 寫道:

唉!我個女多數都唔收,因為同住我個座樓的朋友個女都有信收,聽人講收的學生先寄信唔收是遲些寄出       

我終於收到信lu....

錢綽芝媽咪 寫道:
chermummy

that means yr girl bingo?

bbl 寫道:
that means yr girl bingo?

醒目開學勳章 王國長老

congrats!

恭喜哂!
我昨天都收到

I receive the letter today, but only on waiting list, are all the children not accepted are treat as waiting list or not

Dear cher_mummy,

when did u receive the letter?

santungma

各位媽媽,

小女也收到信了,如無意外都會係選擇GHS架啦. :wink:

when did u receive the letter?

莎朗 寫道:
各位媽咪,

如果收到通知在waiting list
不用失望......

我的家人(在德望任教)表示
部份家長會先接受德望的取錄
當有其他心儀學校(如maryknoll/DGS)取錄後
便會放棄德望的學位
所以不用太緊張

另外可以一提
記得要'叩門'
'叩門'是向校長表示誠意
多數會收
記得要早'叩門'
約12月
上年我的朋友就成功左
之前所謂的面試幫助不大

如有其他問題
下次再討論

係呀,我記得一個舊同事都係收到waiting信之後寫封信比校長,之後都收
‹ 上一主題|下一主題