用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 本人是幼稚園老師,你有問題可以問我,我知道的話我會盡量 ...
go

本人是幼稚園老師,你有問題可以問我,我知道的話我會盡量回答。 [複製鏈接]

本人是幼稚園老師,你有問題可以問我,我知道的話我會盡量回答。

睇下有冇野可以幫到你地~

Re: 本人是幼稚園老師,你有問題可以問我,我知道的話我會盡量回答。

I would like to know the rank of the choice 1-5 please....

Kentville
York
Cannan (Kowloon Tong)
Keenmind
創價

Re: 本人是幼稚園老師,你有問題可以問我,我知道的話我會盡量回答。

冇人問問題,不如我講下我對選幼稚園的意見啦~~

其實,我覺得選幼稚園最緊要選d師資好的學校,其他都唔係咁洗理,因為對得個小朋友最多的就係個老師。間學校點靚都冇用,d玩具幾靚都冇用,個老師唔好一樣唔鐘意返學。

我唔會叫我朋友d仔女去私立幼稚園道讀,只會叫佢地去d政府資助學校讀,即係東xx院、保x局等。

第一:因為私立幼稚園第一就係錢,第二都係錢,第三都係錢。錢就俾多多,但其實就係俾晒去d廣告到。有d私立學校就連

咁蘇浙幼稚園呢? SC/根德又點睇呀? 謝謝!

呢幾間~~我最鐘意係創價~因為佢係行全語文,個老師每日都會同小朋友講故事。d老師
Joeyjoeycheng 寫道:
I would like to know the rank of the choice 1-5 please....

Kentville
York
Cannan (Kowloon Tong)
Keenmind
創價

其實大家會唔會take into consideration其他家長嘅質數呢, 又
知足知不足, 有為有不為

missmoon,
咁課程方面, 政府資助學校會唔會無私立的咁深? 上小學有無問題呀?

有教會back up的私立幼稚園師資會唔會好d

其實間間學校都唔同,有深亦有淺~~小朋友能力如果未到的話,唔應該去逼佢,到左佢能應付的時候,佢先去學唔會比學早一年既小朋友差。我眼見好多小朋友唔明白,跟唔上個課程讀得好辛苦。其實,幼稚園其實係要讀得開心。
cecilau 寫道:
missmoon,
咁課程方面, 政府資助學校會唔會無私立的咁深? 上小學有無問題呀?

sorry~唔係好明你講乜!
[quote]
C-PA 寫道:
其實大家會唔會take into consideration其他家長

有教會back up 的係好d~~因為佢地多數都係非牟利。
UP 寫道:
有教會back up的私立幼稚園師資會唔會好d

missmoon,

請問你係邊一類型幼稚園老師?

sorry~蘇浙唔係好識~SC d 老師成日都俾你complain唔友善,反而根德好過佢啦~~
chanwyf 寫道:

你咁講野太片面之詞
對私立幼稚園好唔公平
唔可以以偏概全
我想問你o係邊間教?
教左幾多年?
有冇o係私立幼稚園教過?

我兩類型都有做過~~!!
依家緊係俾政府資助果d啦~~至少唔駛乞簿d小朋友!!!
UP 寫道:
missmoon,

請問你係邊一類型幼稚園老師?

我都有好多朋友o係政府資助果d度教
政府大機構都有
但唔見得有你講得咁好
都有請好多剛畢業出黎教
唔係淨係私立至會咁

我都無話sc學校老師員工唔友善, 佢哋幾有禮貌呀,我唔係幾鐘意佢校舍之嘛! 佢收咁貴學費!

我未去過根德, 只知功課比較深...

missmoon 寫道:
sorry~蘇浙唔係好識~SC d 老師成日都俾你complain唔友善,反而根德好過佢啦~~
[quote]
chanwyf 寫道:
[/quote]

醒目開學勳章

missmoon

大埔道崇真,創價,培正,這3間幼稚園以妳的經驗那一間會較好...這3間我都想囝囝入到,請比些意見   

Thank

得閒去o下SC續集到睇
一樣有好多人讚
每間學校都會有好同唔好o既地方
正如人都冇十全十美

sorry~~令你誤會!!
首先我只係講出我的意見。但可能係我講得唔係咁清楚。
我亦都冇講全部私立的都唔好~~

kao 寫道:
你咁講野太片面之詞
對私立幼稚園好唔公平
唔可以以偏概全
我想問你o係邊間教?
教左幾多年?
有冇o係私立幼稚園教過?
‹ 上一主題|下一主題