用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 有冇小朋友已備取錄聖公會荊冕堂士德幼稚園 ...
go

有冇小朋友已備取錄聖公會荊冕堂士德幼稚園 [複製鏈接]

有冇小朋友已備取錄聖公會荊冕堂士德幼稚園

我個女已備取錄明年入讀幼稚園上午班
請問有冇人有這學校有意見. 因為我仍在考慮...
謝謝

Re: 有冇小朋友已備取錄聖公會荊冕堂士德幼稚園

congradulation!
你是收到信還是打電話問?

i call this morning
r u waiting the letter?

My son also be accepted in AM class.

hello  cl322

wl u go to register and pay the fees?

請問大家幾時收到信? 尋日開信箱都未有!!
好緊張!!

cindylmw,

我好頭痛, 因浸信收了入下午班, 而我就希望bb讀上午.
兩間一樣咁好.  只是, 在interveiw時, 我直覺浸信哪兩個老師好有愛心, 而聽講, interveiw的老師亦將會時bb的班主任. 而且, 佢地的親子活動做得好好,家長和學校溝通得好好. 所以都好心儀.
而荊冕堂士德的校舍好新好靚, 校長是榮譽學士, 好有料.
不過, 因為佢地無一些簡介會, 而在interveiw時, 同校長主任沒有交流, 感覺好cool.

收O左我個女上午班!!!   

hi cl322

我選荊晃堂, 因為活動空間夠大, 小朋友最重要從遊戲中學會分享,禮貌 .... 在interview 時 d 老師都好親切, 校長問左小朋友少少問題, 就見完. 同時間見兩個家庭. 我覺得浸信會校舍比較細, 活動空間太小.
最重要,你自己想小朋友讀那一間.

dear fannyfym
恭喜... 我地的小朋友將來是同學仔了

請問, 你們有冇荊冕堂的視學報告.
我之前有看過浸信的, 平分都好好.
想認真的比較.  

請幫忙

my son also accepted in am class.
but now i am thinking 荊冕堂 or luk yeung is better ?
any mama also had interview and  accepted in luk yeung before??

Can anybody comment on 荊冕堂's English and Chinese standard? Thanks.

佢地都收左我個囡讀上午班, 如無意外, 我都會讀呢間.

可惜係荃浸阿囡係waiting, 仲要係下午班, 所以我都係揀荊冕堂.

小朋友活動空間大d, 每日都有外籍英文老師教, 我諗都几好, 不過學費貴過荃浸咁囉, 仲係帶11個月學費. 不過有外籍老師, 係會貴d.

我想問下, 佢地同仁立有無關呢, 唔知第時可唔可以叫校長寫信推薦下個囡讀仁立呢 ? 

cindylmw/itbc

Glad to meet u again, hope our bb have a very very
happy kinder school live in coming year.

I got some info.to share w/yours, before I apply 荊冕堂士德/K.C, almost 40-50% SKH kids could promote to SKH Yan Lap/SKH Yan Lap Memorial/SKH Chu Oi &
SKH Chu Yan. (they r a good primary school in K.C)

Even though, the school fee is very very expensive
I think that it's worth for it, my baby can study at a
very comfortable/adequate area ; 3 Eng+1 mandarin teacher (everyday have eng lesson + 1 mandarin for every week);facilities are also good.
Am I right ?

我仲未知收唔收.
我想問是否每日都有外籍老師上堂, 時間有幾長呀?
我都覺得好貴, 他們的另外兩間分校平成一千蚊, 都唔知點解.
是否因為他是新校舍同大d, 所以咁貴. 同師資有冇關呢?
同埋一日要坐幾次lift, 好似唔係咁好.
其實除了校舍大之外, 仲有咩好處呢?
老師有冇耐性, 教學方法好唔好呢.

而綠陽是否較大workload, 會辛苦d呢?
請指教.  實在很煩惱.  Thank you.

大家好.
我今日都收到信啦, 係上午班呀. 我好鍾意呢間學校, 因為活動空間大啲. 又係活動教學. 個日interview我覺得佢地好親切. 係呢,來年有個親子班, 你地會唔會joint呀?

大家好,

我都收到取錄信啦. 上午班.
我會比留位費.

但我會等埋去九龍塘interview d 結果,先至決定最後選邊間.
你地有冇考九龍塘的幼稚園?

荃浸我沒有考到,因為地方較細,沒有活動空間.

Mantic,

你好啊!
我有報到但最終無去in. 因為諗諗下都係太遠喇. 我都會比留位費, 因為已決定左讀呢間.
係呢, 有無人知個日interview時係玩具房同小朋友玩個啲係咪老師呀?

hello

有冇人知道有關保母車的收費?
‹ 上一主題|下一主題