用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 初中教育 有無邊間直資唔駛修讀樂器 ??
go

有無邊間直資唔駛修讀樂器 ?? [複製鏈接]

有無邊間直資唔駛修讀樂器 ??

頭先睇過沙田培僑, 有媽咪話間學校一定要小朋友修讀一樣樂器, 但係我小朋友爭係喜歡運動, 我都知體藝最岩佢但係佢成績又唔係BAND 1, 應該BAND 1尾BAND 2頭, 所以睇下有無其他可以選擇 ??

Re: 有無邊間直資唔駛修讀樂器 ??

基本上,無邊間中學特別需要修讀樂器。

BB200200 寫道:
但係我小朋友爭係喜歡運動, 我都知體藝最岩佢但係佢成績又唔係BAND 1, 應該BAND 1尾BAND 2頭, 所以睇下有無其他可以選擇 ??

咁你可以試下沙田林大輝中學,這間學校強調重視學生的健康與體適能、個人才藝及運動強項的發展。

[img align=left]http://i46.photobucket.com/albums/f119/virgokaren/virgokaren_02.gif[/img]

林木輝中學唔一定要參加樂器.自由參予。
運動方面就有好多.
BB200200 寫道:
頭先睇過沙田培僑, 有媽咪話間學校一定要小朋友修讀一樣樂器, 但係我小朋友爭係喜歡運動, 我都知體藝最岩佢但係佢成績又唔係BAND 1, 應該BAND 1尾BAND 2頭, 所以睇下有無其他可以選擇 ??
:-o :-D :-o
‹ 上一主題|下一主題