用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 資優教育 小朋友非常唔鐘意訓覺,大家話可以點?
樓主: Era
go

小朋友非常唔鐘意訓覺,大家話可以點? [複製鏈接]

冬日勳章

Re: 小朋友非常唔鐘意訓覺,大家話可以點?

daisychan,
我有好多野想知,所以會經常勞煩你!
本書$60,無折,但我見到天地圖書有好多呢類型既書,但今日趕住返屋企,所以無時間睇 有時間一定要再去!
係呢?你幾時會再有講座聽呀?
我今日聽到你話2月係咪會參加工作坊?我朋友都好似係2月會參加.....
仲有,我見到本書仔有個情緒天地,好似幾岩囡囡參加,等我星期一打去,問下有無位.....
我仲同老公商量緊去唔去做史丹福

Pigpig,

2月的工作坊未confirm,等袁姑娘通知。
有適合的講座我會第一時間通知你。但你是不是

冬日勳章

daisychan ,
香港島係比較方便.....
TKO聽“兒童心理學”?關於咩ga?心理學都有好多種 要唔要$$$呀?

Pigpig,

Pl. check PM.

pigpig 寫道:
daisychan,
本書$60,無折,但我見到天地圖書有好多呢類型既書,但今日趕住返屋企,所以無時間睇 有時間一定要再去!
我今日聽到你話2月係咪會參加工作坊?我朋友都好似係2月會參加.....
仲有,我見到本書仔有個情緒天地,好似幾岩囡囡參加,等我星期一打去,問下有無位.....

Hello, Pigpig,
我已經看完那本書了,但還未和女兒試玩,你呢?
新的幼稚園你囡囡適應嗎?   

冬日勳章

daisychan 寫道:
[quote]
pigpig 寫道:
daisychan,

Hello, Pigpig,
我已經看完那本書了,但還未和女兒試玩,你呢?
新的幼稚園你囡囡適應嗎?    [/quote]
daisychan,
本書都算睇左甘啦!因為呢2個星期無俾囡囡返學,日日都要湊住佢,無時間呀!只係陪佢一個,又去海洋公園、行街.....好忙呀!所以,都無時間搵你傾下計
佢聽日先開始返新學校,未知適唔適應,但我呢幾日都有同佢講,佢又話好,睇下佢聽日點表現 希望佢快D適應啦!
不過,我發覺佢呢2個星期無返學後,情緒方面明顯好左,雖然都會發脾氣,但就好過之前,仲成日拎住張情緒面譜,問我同老公今日覺得點呀?如果我話開心,佢就笑笑口,如果我話唔開心,因為你今日發脾氣,佢就會話,你原諒我啦!我下次唔會ga啦...都唔知係咪真既
等佢返學後,我會打電話同你傾計 煩下你
‹ 上一主題|下一主題