用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 特殊教育 05年入讀主流小學的障礙兒童家長~請進!!(PART 2) ...
樓主: joey媽媽
go

05年入讀主流小學的障礙兒童家長~請進!!(PART 2) [複製鏈接]

Re: 05年入讀主流小學的障礙兒童家長~請進!!(Part 2)

簽名被屏蔽

Re: 05年入讀主流小學的障礙兒童家長~請進!!(Part 2)

Dear Stella & friends,

真係唔好意思,而家報名食lunch 遲唔遲?因為囡囡發燒剛好番,明天可以返學我先得閒。你地咁熱鬧,會否嫌我老?

如果受我玩,我帶埋個仔來,他明天學校旅行翌日假期。

Hello! 思佳媽咪,

您終於肯"出山"啦! 如果這裏有人夠膽嫌您老, 我想一定俾人   

明天的聚會熱鬧d仲好, 不過就辛苦了Stellacl, 先係到謝謝Stellac先   

簽名被屏蔽

咁未一次過攞多d 野食返黎慢慢傾囉~~~~ o 失體晒tim
stellacl 寫道:
各位,
靠邊位是梳化位置, 人數多d可能出入會辛苦d, 大家唔介意既呵 ?! 到時志在傾計, 可能唔記得食野添啦...

皇悅在金巴利道, 搭mtr 尖沙咀 b1出口, 見到匯豐, 沿彌敦道向美麗華方向行, 見到美麗華果條就是金巴利道, 轉入去沿金巴利道行, 會經過埋君怡酒店先到.

日期11月10號, 星期四食lunch
時間 : 中午12:30 - 2:30
地點 : let's try 皇悅 lunch buffet (已定9位)
- stella (ok)
- wewangwang (ok)
- joey媽媽 (ok)
- rachaelmum (ok)
- Cheungmanwai (ok)
- kmwun (ok)
- ALAL (ok)
- 思佳媽咪 (ok)  x2

[size=small]世上本來就沒有完美的人,人生總會遇著不同的障礙,有些人能幸運地越過障礙,但有些則只可以盡力改善,憑著愛去面對人生的困境! :-P

stellacl 寫道:
各位,
靠邊位是梳化位置, 人數多d可能出入會辛苦d, 大家唔介意既呵 ?! 到時志在傾計, 可能唔記得食野添啦...

我諗聽日我要攞埋本拍紙簿黎寫筆記。   

cheungmanwai
  咁攪笑~~~到時你寫得黎又食唔到野,大家講得黎又話夠鐘要埋單,2 個鐘好快過咋!    我係餵食鬼~~ 你地唔好同我講野,我要食野~~~~呵呵~~~~~

cheungmanwai 寫道:
[size=small]世上本來就沒有完美的人,人生總會遇著不同的障礙,有些人能幸運地越過障礙,但有些則只可以盡力改善,憑著愛去面對人生的困境! :-P

各位:
真係好,剛剛睇到電梯口通告~~明天11月10號 星期四屋企無水無電無電視,今次約食lunch益晒我,有人陪我唔使悶
好緊張呀!等我估大家係點樣嘅先      明天見

各位:

有無人知如果搭火車去皇悅酒店,由紅磡站行去近定係尖東站行去近?

Stella, 你用咩名定位嫁?

joey媽媽,

你帶埋亞仔學校部錄音機, 一路錄一路食. 反正學校都唔用, 咪side嘛!

[quote
寫道:
cheungmanwai
  咁攪笑~~~到時你寫得黎又食唔到野,大家講得黎又話夠鐘要埋單,2 個鐘好快過咋!    我係餵食鬼~~ 你地唔好同我講野,我要食野~~~~呵呵~~~~~

cheungmanwai 寫道:
[/quote]

各位:

又帶錄音機, 又帶拍紙簿寫筆記, 不如搵一個義務扮記者,紀錄低我們的心聲, 寫番本"特殊媽媽血淚史"呀!

不過千其唔好預我呀, 我和Joeymama一樣顧住食咋!

He He

rachaelmum,

你鬼馬la. 咁都比你諗到. 哈哈!

rachaelmum 寫道:
各位:

又帶錄音機, 又帶拍紙簿寫筆記, 不如搵一個義務扮記者,紀錄低我們的心聲, 寫番本"特殊媽媽血淚史"呀!

He He

我都只係稔到邊個高層媽咪帶埋個秘書嚟take minute咋,真係唔夠創意

rachaelmum 寫道:
各位:

He He

每個小孩都是上帝用來提醒我們,這世間還有希望。——泰戈爾

剛收到joeymama電話, 佢話諗起聽日D"魚生"就開心喎.

簽名被屏蔽

各位

我今日屋企9:00左右無電無水,所以上唔到黎傾多兩句.唯有一陣見大家~~ 有咩事打比我 stellacl 我換左手提電話之後唔見你電話 sorry 有咩轉變你打返比我呀 我消失啦~~~88

Nice to meet you all today but time's too short. Not much time to talk to rachelmum, joeymama and kmwun. May be let's arrange another gathering at X'mas.    

Good idea, let's have a Christmas gathering with kids.

sjmama (借老公個account 用吓 )
耶穌在路上看見一個生下來就瞎眼的人。他的門徒問他說:「老師,這個人生來就瞎眼,是誰的罪造成的?是他自己的罪,還是他父母的罪呢?」 耶穌回答說:「他瞎眼和他自己或他父母的罪都沒有關係,而是要在他身上彰顯天主的能力。」(若/ 約9:1-3) 你應該在上主面前安心依靠,不要因萬事順當的人而煩惱 (詠/詩 37:7) "If you really love one another, you will not be able to avoid making sacrifices." ~ Mother Teresa

Good idea, let's have a Christmas gathering with kids.  
sjmama

Siu_Ming 寫道:
Christmas gathering with kids.

‹ 上一主題|下一主題