用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 特殊教育 05年入讀主流小學的障礙兒童家長~請進!!(PART 2) ...
樓主: joey媽媽
go

05年入讀主流小學的障礙兒童家長~請進!!(PART 2) [複製鏈接]

Re: 05年入讀主流小學的障礙兒童家長~請進!!(Part 2)

wewangwang

ok 仲欠 kmwun
wewangwang 寫道:
又 update下先...

日期11月10號, 星期四食lunch (或延期至另行通知 ?)
時間 : 中午12:30 - 2:30
地點 : let's try  皇悅 lunch buffet, ok?
-stella (ok)
- wewangwang (ok)
- joey媽媽 (ok)
- rachaelmum (ok)
- kmwun (???)
[size=small]世上本來就沒有完美的人,人生總會遇著不同的障礙,有些人能幸運地越過障礙,但有些則只可以盡力改善,憑著愛去面對人生的困境! :-P

Re: 05年入讀主流小學的障礙兒童家長~請進!!(Part 2)

Joeymama,

唔使驚喎! 我幫亞囡轉校是我們用左好多時間在交通上, 加上學校又沒有一段時間給他們做功課(可能有亞囡都唔會做), 每天的時間都唔夠用, 她有時甚至倦到在課堂上睡著了, 最好笑是有一次放學時老師見佢"爬"在檯上, 叫極唔醒還以為佢暈左, 後來見佢咀角流晒口水才知佢訓著左!

現在星期五派回來的功課都要分三天才做完, 仲要溫默書呢!
好似Stella話幾時至捱到中學(可能捱到小六都虛脫了), 亞囡+亞媽都係!   

日期11月10號, 星期四食lunch (或延期至另行通知 ?)
地點 : let's try  皇悅 lunch buffet, ok?

各位, 我係你地fans,食飯可唔可以'尋'埋我?
Cheungmanwai

你只係講出一句係我地嘅fans,咁我地一定留返個位比你

大家ok嗎

[quote]
cheungmanwai 寫道:
[quote]
-cheungmanwai (ok)

[size=small]世上本來就沒有完美的人,人生總會遇著不同的障礙,有些人能幸運地越過障礙,但有些則只可以盡力改善,憑著愛去面對人生的困境! :-P

Of course you're very welcome la!!

地點 : let's try 皇悅 lunch buffet, ok?
- Cheungmanwai (ok)

rachaelmum
  你個女情況會有時在課堂上睡著了, 叫極唔醒咀角流晒口水訓著左,同我個仔而家都係一樣. 我都有聽老師講過
  功課呢樣野!我而家都好怕接呀仔課學回家睇佢手冊 一睇完我成個人就軟晒 因為就係我同佢博命時間了,真係大家都好慘 無幾∼∼條路要咁行∼∼唯有頂硬上      

簽名被屏蔽

cheungmanwai,

當然歡迎您加入啦!

簽名被屏蔽

stellacl

緊張 我都有~~   不過我係你msn相已見過你喇 而我已變返了直髮喇    唔知點認大家呢 另外,我想問點去呀 近邊度

stellacl
你仔好醒呀!都識答唔知 所以話你呢?個仔答又比你鬧唔答又比你鬧 我個仔默書 都係盡量讀下字咋!叫佢寫多次時間都無,所以次次都係默天才波 當然不是次次過90分啦! 算啦,返正我要求個仔不是成績而是融合到其他小朋友,所以我壓力先開始放鬆下咋 你都放鬆少少啦~~香港人

簽名被屏蔽

Stellacl,

"阿仔話全班得佢一個有100分咋...仲有人有30幾分添."
你點教到佢咁醒o架? 真係過番幾招過o黎!

joey媽媽,

響溜冰場比你炳o左幾句之後, 唔敢淨係上o黎偷睇, 仲要上o黎寫番幾隻大字!

大家咁就我點敢唔出現,一定到!

出差當然係公司俾錢,不過無無謂謂一來一回搭成8個鐘飛機,重可能要星期六至返,啲錢不如俾我好過咁side

stellacl 寫道:
各位,
我已經book左喇 ! 6位 12:30pm (我預留靠邊位, 費時我地幾個c9仔 嘈到人地.. ) 1樓呀 ! 我用我個名留位, 到時見 !  有d緊張添...
kmwun, 爭你未confirm, 不過都已經預埋你架喇 !

日期11月10號, 星期四食lunch
地點 : let's try 皇悅 lunch buffet
- Cheungmanwai (ok)
- kmwun (ok)
每個小孩都是上帝用來提醒我們,這世間還有希望。——泰戈爾

Stellacl,

你個仔咁叻,你一定開心到瞓著覺都流口水    另可以pm電話俾我嗎,有必要時聯絡.

求神拜佛希望星期四office冇特別野,可以早D閃   

[quote]

不過有樣野要讚下個仔, 上星期測驗英文, 有100分呀... 阿仔話全班得佢一個有100分咋...仲有人有30幾分添...
[quote]

stellacl

仔仔要讚 媽媽都要讚

joey媽媽,

不過有樣野要讚下個仔, 上星期測驗英文, 有100分呀... 阿仔話全班得佢一個有100分咋...仲有人有30幾分添...上星期五開始阿仔有乜野要求, 我都應承佢, 仲話因為佢有100分, 所以應承佢.

簽名被屏蔽

Stellac, Joeymama,

麻煩您們也pm電話給我好嗎, 我也會pm我的電話給您們。 其他媽咪見面時再交換電話。

這幾天老板都在office, 都係要想想法子找個好籍口出來, 因為25號又要請假一天同亞囡參加學校的Disney一天遊。

stellacl

我地兩個都好似剛好都成反比o番 留番佢地兩個我真係無眼睇,由得佢地困獸鬥,一於少理!

薪金同工作時間通常係成正比既   

Stellacl,

Kmwun 講得好! 仔仔固然醒目 媽媽也抵讚
[quote]
joey媽媽,

不過有樣野要讚下個仔, 上星期測驗英文, 有100分呀... 阿仔話全班得佢一個有100分咋...仲有人有30幾分添...上星期五開始阿仔有乜野要求, 我都應承佢, 仲話因為佢有100分, 所以應承佢.
[/quote]
‹ 上一主題|下一主題