用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 特殊教育 05年入讀主流小學的障礙兒童家長~請進!!(PART 2) ...
樓主: joey媽媽
go

05年入讀主流小學的障礙兒童家長~請進!!(PART 2) [複製鏈接]

Re: 05年入讀主流小學的障礙兒童家長~請進!!(Part 2)

各位:
   大件事喇!我仔學校副校剛剛打比我,叫我再考慮下可否當家教主席一職 內容~~大致係再解釋家教運作情況同埋講點解想我做主席,副校話因為我可以再比d學校意見一同合作如何幫我們差異的小朋友,一同討論一同合作 講完一大輪我都唔知點再推,推又死唔推又死,終於無辦法之下認承左 呢件都唔知係好事或是壞事,唯有當一年看看情況啦 出到副校打黎,我真唔知點推
[size=small]世上本來就沒有完美的人,人生總會遇著不同的障礙,有些人能幸運地越過障礙,但有些則只可以盡力改善,憑著愛去面對人生的困境! :-P

Re: 05年入讀主流小學的障礙兒童家長~請進!!(Part 2)

簽名被屏蔽

Joeymama,

出動到副校長,您都係走唔甩, 為了以下的一句說話您更加要頂硬上, 讓更多人明白了解我們的孩子。 您有沒有覺得頭上多了一個光環呢? 總之一句, 我們支持您!    [quote]

joey媽媽 寫道:
副校話因為我可以再比d學校意見一同合作如何幫我們差異的小朋友,一同討論一同合作

stellacl

而家由黃埔出尖沙咀交通算好咗好多,我應該好大機會係打的到門口(又懶行嗎 )仔仔都攪得掂,其他都唔係問題  

stellacl 寫道:
joey媽媽,
我ok呀, 都近架 !

kmwun, 你近嗎 ? 如果黃埔出黎, 漆咸道落車, 天文台道過黎應該都可以架, 是嗎 ?
[quote]
joey媽媽 寫道:
stellacl

金巴利道∼皇悅酒店,近唔近你呀    我見到飲食男女有介紹呢間,多唔多野食我唔知,價錢都係$78未計加一
每個小孩都是上帝用來提醒我們,這世間還有希望。——泰戈爾

joey媽媽

學校咁有誠意,重有我地支持你,應承咗就盡力而為啦  

joey媽媽 寫道:
各位:
   大件事喇!我仔學校副校剛剛打比我,叫我再考慮下可否當家教主席一職 內容~~大致係再解釋家教運作情況同埋講點解想我做主席,副校話因為我可以再比d學校意見一同合作如何幫我們差異的小朋友,一同討論一同合作 講完一大輪我都唔知點再推,推又死唔推又死,終於無辦法之下認承左 呢件都唔知係好事或是壞事,唯有當一年看看情況啦 出到副校打黎,我真唔知點推

簽名被屏蔽

stellacl

你就星期六唔返工,我就淨係返星期六嘅工 真係同你掉返轉 以前住市區時去邊都要搭的士我都係.而家搬到咁鬼遠,打的閒閒地都要2 佰幾3 佰蚊,所以而家打的無我份  :cry:我諗住都係 plan返去泰國度旅行,因為d野食平消費又平買野又平,正∼∼真係心癢癢tim.我老公多得你唔少lu

rachaelmum
決定同囡囡轉校 她是否要重新適應   你有無問個女轉校ok嗎   

各位:
多謝你們精神上嘅支持,我而家真係頂硬上咋!今日我要即開第一次家教會.因為將要籌備接任儀式,所以∼∼∼都要見步行步ga 喇 其實藉著呢個機會都唔知幫到仔仔有幾多,不過件事已發展到現階段,我諗我自己都要提起神來做到最好,你們話是嗎 死喇!比左壓力自己
tim
另外,第二件事希望得到你們體諒,剛剛收到特殊組那邊家長組織係17/11星期四開會,我係要出席ga,所以果日食唔到下午,可否改期呀!sorry呀,掃你們慶 sorry 原諒我呀 唔好意思呀    改期日期可以為14/11,15/11,16/11,18/11或是再下星期四24/11 sorry 原諒我啦
[size=small]世上本來就沒有完美的人,人生總會遇著不同的障礙,有些人能幸運地越過障礙,但有些則只可以盡力改善,憑著愛去面對人生的困境! :-P

Dear all

我都剛剛收到風要出差,不過時間未定,可能依個星期亦可能下個星期。其實我都好忟,因為重未有人講到去做咩,無啦啦要飛晒錢又晒時間,問多句重講到好似我唔想飛咁

joey媽媽 寫道:
另外,第二件事希望得到你們體諒,剛剛收到特殊組那邊家長組織係17/11星期四開會,我係要出席ga,所以果日食唔到下午,可否改期呀!sorry呀,掃你們慶 sorry 原諒我呀 唔好意思呀    改期日期可以為14/11,15/11,16/11,18/11或是再下星期四24/11 sorry 原諒我啦

簽名被屏蔽

各位:
  我係隔離topic轉呢個短片比大家睇,真係睇完有d :cry:
留意有兩位家長的說話中是可給大家有用支持∼協康短片∼

stellacl
  wa,你做事效率真快wor,唔怪得你老細唔減你人工啦    我今星期四ok呀 !唔敢唔ok      

kmwun
無啦啦要飛晒錢又晒時間,嘜唔係出差使費公數咩    [quote]
kmwun 寫道:
Dear all

我都剛剛收到風要出差,不過時間未定,可能依個星期亦可能下個星期。其實我都好忟,因為重未有人講到去做咩,無啦啦要飛晒錢又晒時間,問多句重講到好似我唔想飛咁

簽名被屏蔽

Joeymama, Stellacl:

本星期四我都o.k., 囡囡轉校的事見面再講啦。

stellacl    

好攪笑呀你 唔怪得之kmwun問多句d人講到佢好似唔想飛啦! 我明白喇 [quote]
stellacl 寫道:
joey媽媽,

條公數咪就係kmwun揸住lor, 所以佢先知晒錢麻...呵kmwun...   

rachaelmum
  好呀等星期四先講!聽你咁講轉校,我都怕有一日我仔都要轉校
rachaelmum 寫道:
Joeymama, Stellacl:

本星期四我都o.k., 囡囡轉校的事見面再講啦。

簽名被屏蔽

簽名被屏蔽

stellacl
呢個星期四     住先啦!,人數登記左5 位先,跟住明天再加減人數比佢聽都ok ga
你學校有上網數學練習 未聽過有喎 名校真係名校 我果間都係剛剛有埋中文一篇咋
你仔仔都好叻喎!可以係學校完成一半功課,我個衰仔唔好話一半一條都無,所以我晚上時間仲唔見使過你,你都有工人煮下飯,我∼∼∼一腳踢 如果我老公果晚返工得我一個,我真係做到 ga. 我仔都係無時間練琴,連溫書及溫默書時間都無,又唔想佢咁細個迫到佢無氣透.所以我都有時好予盾   

又 update下先...

日期11月10號, 星期四食lunch (或延期至另行通知 ?)
時間 : 中午12:30 - 2:30
地點 : let's try  皇悅 lunch buffet, ok?
-stella (ok)
- wewangwang (ok)
- joey媽媽 (ok)
- rachaelmum (ok)
- kmwun (???)
‹ 上一主題|下一主題