用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 特殊教育 05年入讀主流小學的障礙兒童家長~請進!!(PART 2) ...
樓主: joey媽媽
go

05年入讀主流小學的障礙兒童家長~請進!!(PART 2) [複製鏈接]

Re: 05年入讀主流小學的障礙兒童家長~請進!!(Part 2)

wewangwang

依期唔好話頭暈身hing,俾人激到嘔血都放唔到假住。唔使嘔住血俾人捉上機出差已經要還神有緣千里能相會

wewangwang 寫道:

kmwun.....join到既........ 頭暈      .......身熱   ........sick.....leave.
hee hee  

每個小孩都是上帝用來提醒我們,這世間還有希望。——泰戈爾

Re: 05年入讀主流小學的障礙兒童家長~請進!!(Part 2)

kmwun
你個衰鬼再諗下辦法啦!而家你唔使見我ga 喇!剛剛Agnesng同我係星期日講起你,話你無學溜冰無得同我地出來呻下傾下計咁,如果你出埋黎就更加好 而家食lunch 你又唔出,咁點先,係唔係唔想見我先   ~~~
[size=small]世上本來就沒有完美的人,人生總會遇著不同的障礙,有些人能幸運地越過障礙,但有些則只可以盡力改善,憑著愛去面對人生的困境! :-P

gigi2
好多謝您你打中文字來就我就真,你不嬲好打多雞腸,今次你難得有一次係中文字 我梗係預埋你啦.

gigi2 寫道:
Joeymama,

好多謝您邀請!其實我真的十分有興趣join dinner。 但星期一至四實在太忙了,如在星期五我會比較輕鬆點。  下次約會是on Friday 的話,請預埋我,好嗎?
[size=small]世上本來就沒有完美的人,人生總會遇著不同的障礙,有些人能幸運地越過障礙,但有些則只可以盡力改善,憑著愛去面對人生的困境! :-P

wewangwang
我無所謂呀 去邊間都得,你話事啦!通常中午buffet時間12:30至2:30,等大家預返d時間參予啦!

[quote]
wewangwang 寫道:

Todai 唔係唔好,不過上次食完好口渴,可能味精多D,但Todai 平又多野食,如Joeymama 和 rachelmum有興趣想試再去我都ok呀.不過以前試過食物中 毒封鋪幾日呀 :evil:

Just because I don't know Chinese typing...   

[quote]好多謝您你打中文字來就我就真,你不嬲好打多雞腸,今次你難得有一次係中文字  我梗係預埋你啦.
那時我為得到這孩子祈禱,上主就賞賜了我所懇求的,所以我現在把他獻於上主,他一生是屬於上主的。(撒上:27-28)你教導孩童應行的道路,待他老年時也不會離棄。(箴22:6)

簽名被屏蔽

joey媽媽

我真係好掛住你架,我都好想出lai,下次,下次我一定想辦法。話說尋日要同仔仔去買冬季校服,事源早前填好訂校服張表,不過仔仔又唔記得交,咪要走去買,好彩屋企附近有。尋日又約咗裝濾水器,仔仔居然話d濾過嘅水"好香" 重要陪太子做埋功課,卒之攪到我自己由公司帶番屋企d功課做唔晒  

joey媽媽 寫道:
kmwun
你個衰鬼再諗下辦法啦!而家你唔使見我ga 喇!剛剛Agnesng同我係星期日講起你,話你無學溜冰無得同我地出來呻下傾下計咁,如果你出埋黎就更加好 而家食lunch 你又唔出,咁點先,係唔係唔想見我先   ~~~

終於咗裝濾水器喇!最後買左邊隻呀!有好介紹嗎 [quote]
kmwun 寫道:
joey媽媽

尋日又約咗裝濾水器,仔仔居然話d濾過嘅水"好香"

Stellacl,

咦! 我地的情況都好相似喎。 我星期六都不用返工(幾年前我同公司講不如扣人工唔駛返, 我星期六才可以陪她玩或返課外活動), 雖則老板是知道囡囡的情況, 但時常遲到早退他有時都會"黑面"架, 不過為了囡囡及$$都要無法喇, 佢地真係超級"吸$怪"!

stellacl
  你講開旅行,我都想去旅行呀!今年都未去,呀仔讀小學我度唔掂假期,旺季又唔想去覺得又唔抵,所以話呢?佢地讀緊幼稚園幾好,請假都易d,而家仔去了小學我就真唔敢亂黎喇!∼∼∼而家我都比你攪到心又痕tim    [quote]
stellacl 寫道:
rachaelmum

都唔好意思同公司請大假, 通常一年先舉家去一次旅行, 仲要比貴d錢等有長假期先去得, 最多長假期前後放多1-2日...真苦...

rachaelmum

邊個真係超級"吸$怪 老板
rachaelmum 寫道:
Stellacl,

雖則老板是知道囡囡的情況, 但時常遲到早退他有時都會"黑面"架, 不過為了囡囡及$$都要無法喇, 佢地真係超級"吸$怪"!

簽名被屏蔽

gigi2
  唔緊要啦!一次半次你就下我,我就下你啦 就下就下大家會慣ga 喇!

[quote]
gigi2 寫道:
Just because I don't know Chinese typing...   

stellacl

金巴利道∼皇悅酒店,近唔近你呀    我見到飲食男女有介紹呢間,多唔多野食我唔知,價錢都係$78未計加一

[quote]
stellacl 寫道:
大家就下我得唔得 ? 就算唔在todai 都唔緊要, 但最好在美麗華附近可以嗎 ? 因為如果老板call, 我要9秒9跑番去

"佢地"咪係我和大家的心肝寶貝law!    
joey媽媽 寫道:
rachaelmum

邊個真係超級"吸$怪 老板[quote]
rachaelmum 寫道:
Stellacl,

雖則老板是知道囡囡的情況, 但時常遲到早退他有時都會"黑面"架, 不過為了囡囡及$$都要無法喇, 佢地真係超級"吸$怪"!
[/quote]

joey媽媽

我裝咗kawai用開嗰隻everpure。如果你地喺美麗華左近食,我都應該可以過到嚟

joey媽媽 寫道:
終於咗裝濾水器喇!最後買左邊隻呀!有好介紹嗎 [quote]
kmwun 寫道:
joey媽媽

尋日又約咗裝濾水器,仔仔居然話d濾過嘅水"好香"

好一於咁話~~你一定要黎呀    [quote]
kmwun 寫道:
joey媽媽

如果你地喺美麗華左近食,我都應該可以過到嚟

各位媽咪,

您們是否有適用於轉校申請插班的叩門信sample呢? 有的話請pm給我好嗎?

謝謝您們!

Rachaelmum   

又 update下先...

日期11月17號, 星期四食lunch
時間 : 中午12:30 - 2:30   
地點 :
todai 或 其他地點 (有甚麼好提議?)
- stella
- wewangwang
- joey媽媽
- rachaelmum
- kmwun

我的email address: [email protected]

各位媽咪,

您們是否有適用於轉校申請插班的叩門信sample呢? 有的話請pm給我好嗎?

謝謝您們!

Rachaelmum    [/quote]
‹ 上一主題|下一主題