用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 ST.CAT 2005 K1 家長入黎傾/分享下 - 續集
樓主: TSLiu
go

ST.CAT 2005 K1 家長入黎傾/分享下 - 續集 [複製鏈接]

Re: ST.CAT 2005 K1 家長入黎傾/分享下 - 續集

danielboy:
有講都唔錯啦! Anson淨係話Panda病o左, 跟住果d都唔知佢講乜lu!

TSLiu:
佢話教個"風"字, 我都好懷疑係佢睇VCD學, 佢有時會撈埋一齊講!

bignose:
等我又問o下Anson先! 好耐冇聽佢提過HeiHei & MeiMei!

Re: ST.CAT 2005 K1 家長入黎傾/分享下 - 續集

Yesterday I called 譚主任 to complain Sai Kwong.  She said 2 years ago, also have parents complain Sai Kwong, and then they finally settle the case (forget to ask how?  Refund?)  And she said Sai Kwong promised to 改善, 因佢地係自設廠房的.
譚主任話最好我地家長聯署封信俾佢, 等佢知有幾多, 有數據去同世光投訴.. (因我懶人強馬壯咁話同幾個家長傾開都有依個問題, 我當然冇透露 BK 依個地下組織啦!) 我話佢地貴人一大截, (譚主任說價錢方面佢地冇規管的) 我地都係信佢質量好, 點知又甩色, 態度又差 (cut 我地線). 我請佢自己可觀察o下 Nursery 班d校服, 就算未收倒投訴信都要反映.
有相同遭遇的家長, please 都打個電話俾譚主任投訴o下啦! (因 yesterday 聽d語氣, 佢好似唔知有依d事) 集眾人力量, 等世光唔好”lur”左我地d錢仲大聲夾惡!  
p.s. if 有 Mami 致電, please 探聽o下兩年前係點 settle o既, 唔refund, 送多套校服都好呀!  :tongue:

yuanyuan 寫道:
what's wrong with Sai Kwong Uniform ?  I had a bad experience, just buy one PE uniform at Sai Kwong but the colour drop.  So I called them to complain.  But they said their uniform never colour drop and cannot refund.  Their manner is very very bad, I said will complain to school don't let them as a one of the supplier.  They said up to you.  I am so angry.

hi all,

請問有冇人可以代取多份cgkg form呀 ? 我會比番$20架, 我臨時有事去唔到, 但已10:45啦     

遲左啦   

各位,
剛剛又有位 阮主任 打電話來跟進及了解世光校服甩色事件,  佢話希望有其他家長致電俾佢, 等佢有多d資料同世光投訴.
多謝各位幫忙.
Thanks
0203Ma

Hi rainbowmother,

我有興趣呀! 我點樣聯給你呢?  

Feichai Mom   

0203Ma,

Yesterday I called Ms Tam to complain.  Same answer with you.  I hope more mother call them to complain.

tungtungma814 ,
      我叫菲傭多取了1張,你要嗎?請check pm﹗
sumyinmama

tungtungma814 寫道:
hi all,

請問有冇人可以代取多份cgkg form呀 ? 我會比番$20架, 我臨時有事去唔到, 但已10:45啦     

遲左啦   

sumyinmama,

Million thanks   

Hi skam,
Are you get the CCKG form today.
I forgot it !!!!!
wkf

All moms,
今日講小豬的故事同幫hospital貼yellow windows喎.

tungtungma,
今日經過Shatin Hipo見返左貨, 多口問句sales話男仔女仔校褸都有Size 24, 25 & 26呢d熱門size.洗唔洗同囡囡換番件細d?  Sales 話d貨去得好快, 打去check左先喎.

HeiHeiMa,
原來panda story好複雜架, 今日call Ms. Yiu問開其他野先知, 唔怪得Daniel & Anson講到我地一頭霧水啦, 因為panda病左就好仰慕d醫生咁叻, 後來真係做左醫生, somehow panda媽咪病左, panda就look after 媽咪......

我都黎報到先

JaniceYiu,

唔記得同你講judy好鍾意個兔子公仔,仲成日帶佢一齊返學 真係多謝晒Janice

醒目開學勳章

judyma,

唔使客氣, 係janice 選的佢話要送翻過比judy喔.  e排問阿囡要帶咩野回學校, 佢話無呀, 唔知 judy 有無料爆呀    .   

報料:
1) 教"小刀"
2) 故事 ~ 豬豬睇醫生, 去到醫院周圍走, ??幫佢睇眼, 耳, ??又幫佢打針....
3) 佢話教"Q", 有d懷疑!
4) 功課 ~ 貓貓去買米 (剪貼)

danielboy:
貼窗尋日做o左lu!
係呀, 個熊貓故事佢講o左好多o野, 但好鎖碎, 所以都唔知點接埋! 原來係咁!

JaniceYiu,

無料報啦 judy都係"濛皇"黎架, 上星期仲點我要帶jacket, 仲話要指定顏色, 我又信佢wo淋住撞板都試下啦, 點知過左兩日, Ms. Fung問我仲咩帶Jacket, 原來係要帶衫o既圖片      Judy真係信唔過

各K1家長,
小女已轉校,現有St. Catherine's冬季校服廉讓,女裝校褸[只穿了個多月][size:25]及校裙[size:25][八成新],兩件合共$150.同時送出冷外套一件,裇衫兩件,運動服一套.如有興趣請PM我.

尋日去接放學剛聽到後面D MAMI講緊條領染左色
& TST HIPPO有24 25 & 28
原來世光的28 SIZE = HIPPO 的25
$70.00 PER SET 我買了2 SETS
問左班主任佢都話應該同譚主任反映下
今日打去同譚主任講校服的事
講到世光死唔認"LUCK"色話係浮色佢都話離譜
學校希望收集更多數據同世光傾
舊年亦有家長投訴另一間校服商而今年除名
我問係唔係大溢
佢話係  但詳情就唔方便講

大家都同學校反映下啦
如有雷同個案相信不是巧合!

Re: 崇真05年K1小朋友家長,/分享下 - 續集

hi all.... i want ask is there english native as class teacher?   
;-) :-o 8-) :-? :-P :-x

Re: 崇真05年K1小朋友家長,/分享下 - 續集

有, K1 only!

safarimama 寫道:
hi all.... i want ask is there english native as class teacher?   

hi sumyinmam,

昨天終於回家了,見到個女好開心,但佢成晚扭計唔比我食飯又唔比我冲凉,我知佢想撒嬌,所以都冇鬧佢。不過出差前佢已經好黏我,我唸之後會更嚴重。

今日我都有叫屋企人幫我攞cckg的form.唔知大約幾時interview呢?我朋友個仔舊年interview後,收咗佢waiting, 但就要wait到2006年,不知是否要等到下學期做插班生?

vivikay
‹ 上一主題|下一主題