用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 基灣小學的校風怎樣
go

基灣小學的校風怎樣 [複製鏈接]

基灣小學的校風怎樣

有沒有人可以給意見,
基灣是好學校 ?

Re: 基灣小學的校風怎樣

妳問上午校(愛..灣)還是下午校(西瀛河)?
不過2間校風都唔錯,讀書一定係上午校嚴好多.

多謝你的寶貴意見, 我心目中是想入基灣 (愛蝶灣)
好似全日制的, 是不是 ? 它是不是 Band 1 小學 ?

Almost 80%-90% students can enter brand 1 secondary schools.

ankiehok :
如果你真係選愛蝶基灣, 請諗清楚.
佢係band1學校(成績仲幾好), 但實際係點樣 "谷"學生你又知唔知? 要了解清楚, 以免自己仔女....
有基灣家長(就05年7月時侯) 同我講, 佢地"超谷"學生, 攪到學生好似返工咁既生活, 仲要晚晚開"o.t.".
校長曾經同interview既家長講, "小朋友唔比多d佢, 就吸得唔多.....", 絕對無提過什麼 "輕鬆愉快學習....". 係, 某程度上佢句說話係有point, 但當你知道 "真相" 後, 呢句說話既意思就另解啦~ ~  
仲要搵學生必選學樂器, 唔好話根本無時間, 家長仲要 講, 要自費比仔女出外國代表學校比賽....年中學校又多次要求家長捐款...一次唔理想就第二次....再第三次...
有家長打去教署投訴,教署都警覺捐款既"原因"同"次數"有d "問題", 於是要即刻調查調查...
曾經, 有BK家長上網反映, 校長係唯一既話事人, 連家教會都要睇佢面色做人....咁有得於無??
我知係咁多, 希望幫到你.

‹ 上一主題|下一主題