用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 冬天返學用乜水壺?
go

冬天返學用乜水壺? [複製鏈接]

冬天返學用乜水壺?

請問你地冬天俾小朋友帶咩水壺返學呢?我囡囡返全日小學,都唔知買乜水壺好。  

王國長老

Re: 冬天返學用乜水壺?

我仔用象印牌保暖水壺的,幾好。

Will that be too heavy for a kid to carry?

王國長老

唔係太重,是兒童水壺來的。
我仔好鐘意的,冬天飲熱利賓納暖笠笠架!

muicc 寫道:
Will that be too heavy for a kid to carry?

Thanks. How much is it?
:

王國長老

好似二百幾三百蚊...??
唔係好記得tim....

muicc 寫道:
Thanks. How much is it?
:

如果做特價係$99﹐不過唔知依家有無特價

王國長老

我記得個sales說過有日本製亦有泰國製的,
好似是內膽有點分別,泰國製的好似平D。

Hi 麟媽媽,
請問是否0.6L & 個蓋是有杯耳的?價錢大約$268左右?Thanks!

麟媽媽 寫道:

王國長老

我仔個水壺是藍色,個蓋是有耳杯。
仲有卡通人物有鯊魚之類的。
佢有D款係Disney公仔的,但太女仔我個仔唔鐘意囉。
應該是2、3百的,真的唔記得...我係SOGO買的。

cacama 寫道:
Hi 麟媽媽,
請問是否0.6L & 個蓋是有杯耳的?價錢大約$268左右?Thanks!

[quote]
麟媽媽 寫道:
[/quote]

Thanks a lot!

麟媽媽 寫道:
我仔個水壺是藍色,個蓋是有耳杯。
仲有卡通人物有鯊魚之類的。
佢有D款係Disney公仔的,但太女仔我個仔唔鐘意囉。
應該是2、3百的,真的唔記得...我係SOGO買的。

[quote]
cacama 寫道:
Hi 麟媽媽,

[quote]
麟媽媽 寫道:
[/quote][/quote]

麟媽媽,
二三百蚊似乎"貴"左D喎, 因為我小朋友用野好"操勞"嫁由開學至今已經換左都有三至四個水壺嫁喇, 同埋D小朋友有時都好"大頭蝦"架嘛萬一唔見左咪即係唔見左二三百蚊囉都係咪喇

請問保溫的水壺重唔重, 佢書包已經重再加上水壺, 仔仔得40lbs.  

請問保溫的水壺重唔重, 佢書包已經重再加上水壺, 仔仔得40lbs.  

王國長老

我諗都okay既…
因為我個仔係返半日制的,
所以唔使裝水裝到滿一滿囉。
個水壺大約6-7吋高喇,
同埋個內膽是膠的,
比舊式水銀或不銹鋼膽輕得多。
我仔用野都好粗架,個壺身花晒囉,
佢亦留左係學校好多次,
但可能學校人少,又或者D學生誠實,
次次都有人拎番比佢個大頭蝦既!

我買左啦!比較起其他的牌子,個水壺不太重,佢寫明話係超輕的。

chichima33 寫道:

王國長老

買左喇?
不過有樣野要留意,如果用過放甜野,
洗既時候要用好細細既擦洗個出水咀同埋入面,
我工人之前梗係沖吓便算,裡面D轉角位,
會有黑色"mould"架!買用來洗BB杯吸管的小長擦子,
咁就very good喇。

cacama 寫道:
我買左啦!比較起其他的牌子,個水壺不太重,佢寫明話係超輕的。

[quote]
chichima33 寫道:
[/quote]

尋晚

王國長老

最緊要輕,如果只是七十幾蚊不防一試,
上年鬼咁凍,又見”象印”真的比其他牌子輕得多,
所以先買囉。保暖功能上,都是幾個鐘啫,
邊隻牌子都應該keep到。
ms99,係家居部見還是9樓做緊promotion?
$72是不是”象印”?我都想買多個看門口。

ms99,

請問在"三越"那一層 (是否賣日文書同文具那層), 我放工去睇o下先.

ChiChima33
‹ 上一主題|下一主題