用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 天主教聖安德肋幼稚園 將軍澳天主教聖安德肋幼稚園
樓主: hazelwoo
go

將軍澳天主教聖安德肋幼稚園 [複製鏈接]

Re: 將軍澳天主教聖安德肋幼稚園

w. c. wong,
明年入k1, 今年就要報勒, 聽人講好似interview埋tim, 你好似真係遲左d wo... but anyway, 你聽日打電話去左問下啦~ 我都唔知今年k1會收幾多班呀!  

w c chong,
唔怕啦~ 過兩日o米凍law~~ 希望唔會又凍下又熱下啦~ 今日仲好熱tim呀!!! yesterday我同仔仔瞓都要開冷氣~

hinhinmon,其實德寶已經收

我而家都有開,好侷呀!!!!

hinhinmon,我以為妳走

w c chong,
o甘你自己諗下啦~ 我其實都係講返個事實出黎!!!

其實我覺得學費唔係最大問題, 況且都比左o甘耐, 因為阿仔pre-nur開始讀deborah~

我覺得睇下你想要o羊law~ 有d家長覺得小朋友要谷o既, 所以呢類學校會滿足到佢地, 我開頭都覺得谷下會好d, 同埋升小學時會易d適應, 但係我發現阿仔開始唔鍾意返學, 我就知好大問題, 呢個時候係應該盡量培養佢地o既學習興趣!!

我開頭轉黎時都心大心細, 因為阿仔班o既班主任好錫阿仔, 仲有佢都好唔捨得阿仔轉校, 但係阿仔去過st andrew's後, 就更加話唔想返deborah~~

醒目開學勳章

hello,

我又黎啦~     

wc chong,
我今日下午陪阿仔瞓左2個鐘, 宜家好精神, 我諗無o甘快瞓住o圭~     但係聽日要返工呀!!!

宜家阿仔讀st andrew's, 我可以瞓多幾個字呀!!   

wing530,
捨得出黎拿!!!

醒目開學勳章

>barryalice,
我都係鐘意st.andrew多戶外活動, 所以就轉過黎, 呢度既miss, 都係驚我唔習慣, 佢話小朋友一定無問題, 只怕家長唔適應, 因為程度上同德寶有距離, 不過, 讀落之後, 阿仔真係好開心,  仲提高左佢既學習興趣, 而家覺得未必死谷先學到野囉, 另外, happy bee果度, 我阿仔係bee bee隊呀!

係呀, 我都覺得今次一定要轉校呀, 阿仔又唔開心呢, 而家一轉過黎, 佢又生猛哂喇~   

>hinhinmom,
小豬隊真係好攪笑架! 幾好呀~     

>w.c.chong,
剛剛已interview完喇, 我知今年有3班k1, 唔知明年係唔係呀, 你聽日打電話問下啦, 同埋, 每個家長想要既野都唔同, 你自己想下先再決定啦~

hinhinmom講得o岩呀, 或許有人會放棄學位, 到時就有機會架喇~

醒目開學勳章

hinhinmom,

我唔出黎, 怕你一個人唱獨腳戲麻~   

wing530,
你又提返小豬隊仲乜野呀!!!!     

醒目開學勳章

dear all,

我想問下, 生日會果日, 洗唔洗帶書返學架? 我昨日聽保姆講, 佢又聽人講, 好似話唔洗帶書, 剩係帶書包喎, 唔知係唔係既呢?    

醒目開學勳章

hinhinmom,

喂喂,,,, 你有無攪錯左呀, 好似係你講起先喎~ :tongue:  :tongue:  :tongue:

我上次問過郭小姐, 佢話生日會都要帶書返學架~ 因為都仲要上堂~    

醒目開學勳章

係咩? 我無問呀! 不過, 我又問返anson, 佢話無教書喎, 唔知係唔係呢? 佢又話去左音樂室玩tim, 有食蛋糕, 同埋魚蛋呀~     

醒目開學勳章

係呀, 聽日記得帶"生日袋"返學呀! 你會放入書包, 還是就咁"抽"住呀?

今日去左邊呀? 剩係訓覺呀? 我去左新都城呀, 之後返黎又係訓左2個鐘呀~     

你唔提我真係唔記得tim~ 我諗睇下書包放唔放得落啦, 唔係都會就o甘"抽"住~

今日訓完覺覺豬就落左jusco行街街, 我老公去左上course, 所以都無去得遠~

我yesterday就帶左hinhin去食一個好抵o既下午茶自助餐~ 跟住夜晚去左你留下o個間"深海魚港"食dinner~ 麻麻地~

hinhinmon,wing530,                                                 我都知$$唔係最大問題,我只想toby呢三年過得happy,又學到

我個仔2歲時第1日返pre-nur又無喊wo, 反而10月仲o係deborah時就喊住話唔想返學~ :cry:
‹ 上一主題|下一主題