用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 天主教聖安德肋幼稚園 將軍澳天主教聖安德肋幼稚園
樓主: hazelwoo
go

將軍澳天主教聖安德肋幼稚園 [複製鏈接]

Re: 將軍澳天主教聖安德肋幼稚園

wing530,
書費貴, 唔代表多書wor... 你唔記得有d好似小學o甘, 有discount架?!     

今日家長會完左, 拎左本檔案返工, d同事睇到嘩嘩聲呀!! 我仲比左我老闆睇, 佢地睇完都話d老師好有心機呀!!       我聽完都有d自豪呀!!     

wing530

你要成本2500     都幾貴喎,聽講宣基小學d書係用習作形式,唔用書架,所以米平d 囉

all

你地今日傾得耐唔耐呀,我好快傾完咋,因我約左9:15,點知等到9:30都先到,點知之先果個家長都未傾,好在果位家長俾我打尖先可以早d咋   

老師都係話卓卓唔輸得,以為自己一定係最叻果個,所以要妀善下,要接受下失敗至得,否則再大d就接受唔到
失敗,真係要讚下老師咁了解卓卓   

kcma,
唔好話你啦, 班主任, 校長都比我更了解hinhin呀...   老師都比左d tips我點"對付"佢!     

我今朝傾左半個鐘... 行到出去, 又同ms pang, 校長再傾...

Hi hinhinmon & kcmama

我想問妳們兩個小朋友是否讀回st. andrew primary school

醒目開學勳章

>hinhinmom
音小雖然書費貴, 但係佢真係好多書架!     有d係故事書咁嘅英文書, 類似而家我地st.andrew's幼稚園咁呀!    我$2500書費, 已比左9折discount喇, 如果唔係, 仲...   

係呀, 佢地本file又真係幾靚, 做得好有心機架, 我都好想比人睇下, 自己都覺得威呀!       

>kcmama
唔係幾貴, 係...好貴呀!       不過, 我好早之前都知道架喇, 預左私校咩都貴啦, 好似以前deborah咁囉, 加上, 私校嘅所有費用...一定係比津校貴, 同多d囉~     

我今朝先家長日咋, 傾左半小時多d掛, 都係講anson講野唔清,一心急就"窒窒下", 同埋都係叫我train下佢d個人能力囉, 好似食野, 去廁所, 講野咁囉, 老師佢地都好了解anson, 仲教我點處理呢d問題, 同教我唔好比anson咁個人主義囉, 多d原諒人, 唔好成日投訴人呀!   我驚佢小學仲係咁, 會無人同佢做朋友呀!   

wing530

係呀,學校個 file 真係好靚好整齊,我有成三本好壯觀,而家睇返 k1 果d 好得意同埋時間過得真係好快   

個個小朋友唔係投訴 e個就投訴果個,我地細時都係咁架喇,唔駛擔心喎    點會冇人同佢做朋友呀 :
卓卓有時講野都係口窒窒,我會同佢講慢d黎慢慢講,我等你,咁佢又會好d架

wing530,
算啦, 讀得音小, 都預左乜都要比$同埋實貴過出面架喇!

學校整比佢地o個本個人檔案, 我宜家成日"so"比人睇呀!
!
kcma,
你就好啦, 有3本file o甘多, 我都有d遺憾hinhin k2先由deborah轉過黎呀...   回想起我第一次收到呢本file時, 睇到我真係嘩嘩聲呀, 睇得出老師們係比個心出黎做呢本file, 唔係求其交功課比家長架!!!   

elvis2006,
係呀, 我同kcma同囝囝都讀返st andrew's小學呀.

hinhinmom

個file 十年後

kcma,
唔使十年, 我宜家拎個file出黎睇, 我都已經好感動! 我遲d會拎張班相去過膠!

醒目開學勳章

>KCMA

突然唸起d好笑野問你!   想問下你呢....你做人"大姑奶"未呀?     我唸....你都未啦, 你細佬個樣咁細個!   如果你細佬結婚, 佢老婆咪叫你"大姑奶"嘅, 你想唔想佢咁叫你呀? 還是叫名? or 家姐呢?   

下個月, 我細佬結婚, 要"針"茶比我, 我要送禮呀, 你地話買咩好呀? 金器  or 鑽石鏈好d呢? 同埋唸緊...叫我咩好呀?     

wing530

我細佬未結婚,我諗都差唔多結掛 佢地都拍左好拖係時候叮喇   

叫我 "大姑奶" 唔好掛 :tongue: 頂唔住喎 我既細佬妹冇叫我家姐好耐喇,我地習慣叫名或花名,所以弟婦都會咁叫我啦 而家都冇咩所謂囉

你可以問下佢地鐘意d 咩,細佬怕咩問下,佢地要咩米買咩囉

我等你..問你老公

醒目開學勳章

KCMAMA

bingo!!     我老公真係讀你老公講...果間小學呀!     佢地係咪真係同班同學黎呀?     我老公無印象, 佢都唔記得你老公個樣呀!      如果係, 我覺得好得人驚呀, 咁都撞到一齊!!    

我都係唔想叫我做"大姑奶"呀, 頂唔順呀!! 我老公做大姑爺, 都幾好笑呀! 我或者想...叫我做家姐 or 姐姐....咁啦, 唔知我阿媽比唔比咁叫咋, 叫名就一定唔得啦, 我阿媽一定唔比呀!   

姓洪嘅同學仔...我識唔識架? k2我都係度喎! 我覺得佢小氣姐, 唔認得人好出奇咩?? 好多人都係咁啦!   我都係架, 我仲離譜, 我近視+散光, 到夜晚就...發雞盲, 好似夢遊咁, 你地唔好以為我扮....大牌呀!     

wing530

嘩... 真係同校同學及同村,好勁呀   

我老公細個果時成日通街玩單車架 可能咁樣成日見到掛   

wing530,
乜你就黎做人大姑奶拿?! :  : 送金器好似實際d wor, 送鑽石... 買得細又唔係...    
如果你係我, 我會送對手鈪比佢老婆, 送條金頸縺比細佬, 再加人情o甘law   

o下?! 乜你老公識kcma老公架?!

haha, 我都識你老公架wor, 仲識埋你個仔tim!!         

點解好似唔見左d post 既

all

好混亂呀.......kb 攪咩呀

宜家真係無乜野都唔係好想上bk...
我地班deborah媽改用msn...
‹ 上一主題|下一主題