用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 好急請問 :而家重有邊間直資或私立小學可以報名 ...
go

好急請問 :而家重有邊間直資或私立小學可以報名 [複製鏈接]

好急請問 :而家重有邊間直資或私立小學可以報名

最近in左幾間小學, 有d已經衰左
而家唔知重有邊間直資或私立小學重可以報名

心急爸爸上.

Re: 好急請問 :而家重有邊間直資或私立小學可以報名

SFA.
22/10 to submit the application form.  

你小朋友仔定女? 你住邊區?

而家報直資就比較遲, 但係私校就還有些小機會.  私小雖然已經截左報名, 但你去問下話想報名佢地都會accept, 只係將你小朋友放"waiting list", 即係話等到之前in.左收左既學生交哂留位費先.  而到下年6月交9月學費就會出現"大執位", 到時有非常大機會有位!

超級細仔 .....住係邊區都冇問題....因為預左搬近小學...  :-|

其實直資同部份私小都會全年收生,不過後報考者要等人唔交學費至有得執死雞

我屋企o個邊 (西環), 可以問下救恩小學同聖類斯小學.  仲可以試下大坑道真光同埋司徒拔道嶺南小學.

謝謝大家......QUICK RESPONSE....... :

我聽日再努力.....

請問你的小朋友是仔仔定囡囡?

tiida 寫道:
最近in左幾間小學, 有d已經衰左
而家唔知重有邊間直資或私立小學重可以報名

心急爸爸上.
‹ 上一主題|下一主題