用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 課外活動 小號同敲擊樂
go

小號同敲擊樂 [複製鏈接]

小號同敲擊樂

邊隻好d?
***南無阿彌陀佛***

Re: 小號同敲擊樂

敲擊樂 includes different kinds of instruments, what do you prefer?

你是否想幫小朋友問學管樂還是敲擊樂合適,當然要是乎興趣和年齡啦!

係因為學校既管樂團有小號等樂器之外,今年多埋個敲擊樂,我個仔兩樣都想學,所以唔知選邊隻囉!

家庭主婦 寫道:
係因為學校既管樂團有小號等樂器之外,今年多埋個敲擊樂,我個仔兩樣都想學,所以唔知選邊隻囉!

最好兩樣都比佢試下啦!不過吹小號會比較吃力,小朋友要比較有毅力。

另外要比老師睇下佢的牙齒同咀唇是否適合吹小號。

HaoHao de Baba ... 皓 皓 的 爸 爸 ---------

haohao 寫道:
[quote]
家庭主婦 寫道:

最好兩樣都比佢試下啦!不過吹小號會比較吃力,小朋友要比較有毅力。

[/quote>因為時間一樣,只可選一樣,係呀!我都知小號要夾口形。

oh, so my daughter was arranged to attend the percussion class after she was interviewed by the tutor.

Thks for your information.

我有個好老公, 2個好女兒, 希望一家人生活愉快!主啊, 你的恩典夠我用! 求你使患難遠離我, 願你垂聽我的禱告!
‹ 上一主題|下一主題