用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 課外活動 余德淳EQ班
go

余德淳EQ班

余德淳EQ班

請問有冇人上過,好唔好?   

Re: 余德淳EQ班

anyone know?

余德淳教, 一個字.... 正.

以前我中學時代都係佢幫手攪leadership training camp, 佢好experience.

不過今時今日出左名, 學費應該唔平.

sy99 寫道:
請問有冇人上過,好唔好?   

囡囡以前間幼稚園辦了很多EQ班, 我沒有參加, 只訂過佢D書, 但聽D同學媽咪講很好, 很有用,  所以次次開班都好爆!

Dear all mummies,

How to get this class informations and where can buy those books?  If possible, pls kindly pm me.
I afraid miss some informations, thousand thanks.

Very good

Where can I get more info about his courses?

佢係第一屆傑出社工,佢講0野精彩d,睇佢書就差好遠。:wink:

個人覺得,如果係成人,自己又睇開有關EQ ge書,知道EQ低唔好之餘,EQ高都係唔係好事,0甘聽佢講ge得益唔會係好大。 :wink:

講得好之餘又實用!  正!
有佢既course資料記得報吓料!

我都聽過佢既talk, 覺得幾好.

不過記住捉埋老公聽, 會好d....因為聽完你可能會幫小朋友做d planning, 返去再同老公解釋一次無現場聽0甘直接同收得0甘好架~~~

I want to know as well.

非常同意mingming所講。

我本人去過佢D talk & seminar。真係實用,不會只是過於理論,而是實事求事,可以在生活生命中運用。

我的孩子之前也參加過佢所開辦的兒童課程,雖然不是他親自授課,是他一班很有這方面經驗的導師帶領(我小朋友上堂後,我所得的了解),我的孩子在情緒上處理有所進步和了解明白。之後超齡時還要求繼續報名,本來個課程係可以繼續的,但可惜我小朋友已超齡。

His website:  www.cytchk.com.

Ming-Ming 寫道:
講得好之餘又實用!  正!
有佢既course資料記得報吓料!

非常好,沒有冷場,有得益   

very gooooooooooooood         
GOD is our refuge and strength, an ever-present help in trouble. [Psalms 46:1]

各位,你哋好
我個仔而家兩歲九個月,成日因好小事都發很大脾氣,一唔likey就尖叫、掟嘢、大喊,我咩方法都用過,但都係搞佢唔掂,咁係咪要上呢D EQ堂呀?

excellent~~~
[size=medium]
遇亨通的日子,你當喜樂;
遭患難的日子,你當思想。
因為  神使這兩樣並列,
為的是叫人查不出身後有甚麼事。
傳道書7:14

我第一次聽余德淳EQTALK 是在呀女讀Nursery Class學校家教會舉辦, 一年有四講, 非常有用,值得一聽。