用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 初中教育 請問元朗的基朗中學好不好?
go

請問元朗的基朗中學好不好? [複製鏈接]

請問元朗的基朗中學好不好?

請問有否家長知道元朗的基朗中學的會考成績如何?這間學校好嗎?她是否band one ?請告知??   

Re: 請問元朗的基朗中學好不好?

A CMI school.  Not a band one school.  Around band two.  Students are o.k.  Most of the teachers are Christians.  Not bad.
我們怕孩子的人生路途滿佈荊棘,與其為孩子在路上舖一層地毯,不如在孩子的腳上穿上一雙鞋。

什麼叫CMI中學呀? 如果她跟天水圍的伊利沙伯舊生會中學相比那一個好d 呀?

crystalwesley 寫道:
請問有否家長知道元朗的基朗中學的會考成績如何?這間學校好嗎?她是否band one ?請告知??   

元朗band 1 中學有:
趙聿修 (英中)
商會 (英中)
崇德 (英中)
鄉議局 (英中)
元中 (英中)
天官 (中中)
信義 (中中)
白約翰 (中中)
[img align=left]http://ccd.zjonline.com.cn/images/twzs/sexz010.gif[/img]

唔該有沒人可以覆我呀?????     

不是band1
不太差
但學業成績一般

我個仔係伊中中的中一生,到而家為止都ok~基朗係*band1尾*(去年小六老師提供給我們的資料)*伊中中係band2頭*,希望幫到你
[img align=right]http://hk.geocities.com/wawa_221/26.gif[/img]

Hi! Motherki,

跟據你的資料, 請問天水圍區有那間中學是 Band 1的? (我只知道"信儀"是, 但官中又是band 幾呢?).   

以去年天水圍的banding如下:
信義~band 1 (中中)
官中~band 1 (中中)
伊中~band 2 (中中)
羅桂祥~band 2 (中中)

以上是根據某小學去年提供的資料
[img align=left]http://ccd.zjonline.com.cn/images/twzs/sexz010.gif[/img]

I think H K M A K S Lo College is a good school

我仔仔又係出年升中.
都唔知報邊間好. 他成績是 band 1 尾 , band 2 頭
第一次自行選擇,有無機會考到 元朗區 band 1 呢?
博唔博好? 定選 band 2 呢?
同埋 band 2 有什麼好學校呢?

我都有聽過羅桂祥,校風同老師都好似幾好,我有朋友個仔讀緊,佢話好開心,仲參加左好多課外活動,上左中學,個人自信心大左好多
‹ 上一主題|下一主題