用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 特殊教育 士啤酥之(好擔心...醫生話BB發展遲緩~~)大個仔喇 ...
樓主: 陸美爸
go

士啤酥之(好擔心...醫生話BB發展遲緩~~)大個仔喇 [複製鏈接]

Re: 士啤酥之(好擔心...醫生話BB發展遲緩~~)大個仔喇

我個仔由2 歲半發現佢有問題時,果時我已積極訓練佢,而家我仔已有6歲多但仲係係語言表達,社交...都未得到合格,我有時都會好失落,為何我這樣辛勞的付出反而收來的回報咁少呢?我都好氣餒ga,但日子耐d就會發覺呢d係佢地性格, 一個普通小朋友都會唔聽話ga 啦!我地小朋友都係會有咁嘅一樣心理發展.
你想要甚麼靈單妙藥?我只能提供日哦夜哦,幫佢洗腦咁囉!學校投訴日後可能仲多,你要慢慢預左適應喇!我會全單接收後,返屋企再慢慢教囉!努力吧!朋友~~

quote]
mamee 寫道:

我好認同i位老師出法點係想教好仔仔, 亦明白每個老師也有自己教學方法, 只係呢刻既我覺得好倦, 好失落 . 努力了兩年多, 教仔仔自理, 等到他學識講說話, 讀書寫仔等等, 其實已經係好努力好努力. 只係事實上好像永遠都教不完, 好像怎樣努力都達唔到標.

[size=small]世上本來就沒有完美的人,人生總會遇著不同的障礙,有些人能幸運地越過障礙,但有些則只可以盡力改善,憑著愛去面對人生的困境! :-P

Re: 士啤酥之(好擔心...醫生話BB發展遲緩~~)大個仔喇

我想~~但呢兩日都唔得~~
[size=small]世上本來就沒有完美的人,人生總會遇著不同的障礙,有些人能幸運地越過障礙,但有些則只可以盡力改善,憑著愛去面對人生的困境! :-P

哈~~哈我都記得你

hinhinmummy

咁細個都要杜牙根, 好痛喎 而家了左件事,個心情好d未呀

JUSTJUST:

生日快樂!!!好岩呀~~~我都係天秤座,不過我係4 號已過左生日lu

HelenMrs.Lau
我預先第一個同你講生日快樂先~~~     

[quote]
HelenMrs.Lau 寫道:
JUSTJUST:
HAPPY BIRTHDAY     
我都係天秤座

補祝生日快樂    都好呀!照收~~~        我一家四口淨係我一個係天秤座,我老公同兩個寶貝都係雙子座.我一個對付佢地三個,勁哩~~~   
JOEY媽媽:
YOU ARE 天秤座 TOO      我隻仔都係呀 補祝你生日快樂喎     

hinhinmummy
我都祝你寶貝軒軒~生日快樂 身體健康
   精叻聰明       

HelenMrs.Lau
  唉呀!我剛剛先入黎睇,原來發現你們有聚會,我都想join你埋,不過~~~~ 以經太遲lu :cry:
[size=large]12:45 陳小姐8位食燒烤既,有房喇       

我剛剛都睇左,有感而發tim :cry: 我傳左比好多人睇,等多d人認識下我們的小朋友 多謝你post出來
小艾比 寫道:
頭先我播協康套片段比老公睇, 原來佢都睇到雙眼紅晒而且仲濕濕tim wor   

協康會片段
‹ 上一主題|下一主題