用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 特殊教育 "稚言治語"信箱...
樓主: Dr.T
go

"稚言治語"信箱... [複製鏈接]

Re: "稚言治語"信箱...

mimiip 寫道:

1. kawai
2. 思佳媽咪
3. Mickeyma
4. Gigi2 (我呢輪忙到'屎'但點都要簽名以示支持!)
5. Monkeymama
6. Mrs Cheung
7 mimiip
8 梓麒媽媽

1. kawai
2. 思佳媽咪
3. Mickeyma
4. Gigi2 (我呢輪忙到'屎'但點都要簽名以示支持!)
7 mimiip
8. ffmami

1. kawai
2. 思佳媽咪
3. Mickeyma
7 mimiip
8 梓麒媽媽
9. ffmami
10. chinghimma (在此再多謝稚言冶語的幫助)

醒目開學勳章

1. kawai
2. 思佳媽咪
3. Mickeyma
7 mimiip
8 梓麒媽媽
9. ffmami
11. cy101

我又甘看

雖然話國有國法, 家有家規

雖然話就話稚言治語, 觸犯左版規, but大臣係吾係在delete稚言治語的topic之前, 應該詢問一聲稚言治語先? 或者係未delete之前, 鎖左topic, alert下我們班媽咪先?

因為入邊真係有好多好有用的資料, 一下子delete, 一黎浪費左稚言治語的心機, 另外一班新入黎有特殊需要的媽咪無左一d有用的資料, 實在太可惜.

不如大臣post返個topic出黎, 鎖上吧啦

另外或者稚言治語會有興趣付錢落廣告或者做一個名譽會員呢?   

我也不是!但我亦支持Dr. & 稚言治語。當小朋友剛有問題時,那种徬徨無助的心情,真是非墨筆所能形容。有些專業人仕願作盲公竹,對這forum的父母實幫助不少!我問咁多問題都未比過錢喎!

My son isn't Miss Sung's client. However, her professional advice is valuable to numerous parents here.
那時我為得到這孩子祈禱,上主就賞賜了我所懇求的,所以我現在把他獻於上主,他一生是屬於上主的。(撒上:27-28)你教導孩童應行的道路,待他老年時也不會離棄。(箴22:6)

cy101 寫道:
1. kawai
2. 思佳媽咪
3. Mickeyma
7 mimiip
8 梓麒媽媽
9. ffmami
11. cy101
12. kmwun
每個小孩都是上帝用來提醒我們,這世間還有希望。——泰戈爾

[size=x-large]唔系丫 !!!
近來攪小朋友開學冇時間入梨, 一入梨連個topic都冇埋, 唉 !!! 都唔知講mug至好law ????

1. kawai
2. 思佳媽咪
3. Mickeyma
7 mimiip
8 梓麒媽媽
9. ffmami
11. cy101
12. kmwun
13.hoho1105 :wink:

1. kawai
2. 思佳媽咪
3. Mickeyma
7 mimiip
8 梓麒媽媽
9. ffmami
11. cy101
12. kmwun
13.hoho1105
14. sjmama
但願媽媽的眼淚能灌溉寶寶, 讓寶寶茁壯地成長

1. kawai
2. 思佳媽咪
3. Mickeyma
7 mimiip
8 梓麒媽媽
9. ffmami
11. cy101
12. kmwun
13.hoho1105
14. sjmama
15. Justin2002

由 Justin2002 於 2005-09-26 10:35:05

1. kawai
2. 思佳媽咪
3. Mickeyma
7 mimiip
8 梓麒媽媽
9. ffmami
11. cy101
12. kmwun
13.hoho1105
14. sjmama
16. cheungmanwai (我每日入o黎為左睇佢)

都唔明BK越來越商業化, 很懷念以前的BK, 或mybaby年代.....

1. kawai
2. 思佳媽咪
3. Mickeyma
7 mimiip
8 梓麒媽媽
9. ffmami
11. cy101
12. kmwun
13.hoho1105
14. sjmama
17. BBHim

1. kawai
2. 思佳媽咪
3. Mickeyma
7 mimiip
8 梓麒媽媽
9. ffmami
11. cy101
12. kmwun
13.hoho1105
14. sjmama
17. BBHim
18. Rabbitpiggy (之前囝囝還未開口講野時, 稚言治語答過我好多問題, 又email 我那份在家訓練小朋友的方法, 真係要向佢講聲多謝)

1. kawai
2. 思佳媽咪
3. Mickeyma
7 mimiip
8 梓麒媽媽
9. ffmami
11. cy101
12. kmwun
13.hoho1105
14. sjmama
17. BBHim
18. Rabbitpiggy (之前囝囝還未開口講野時, 稚言治語答過我好多問題, 又email 我那份在家訓練小朋友的方法, 真係要向佢講聲多謝)
19. Babytweety

1. kawai
2. 思佳媽咪
3. Mickeyma
7 mimiip
8 梓麒媽媽
9. ffmami
11. cy101
12. kmwun
13.hoho1105
14. sjmama
17. BBHim
20. loklokc (我都要多謝佢那份在家訓練小朋友的方法!)

1. kawai
2. 思佳媽咪
3. Mickeyma
7 mimiip
8 梓麒媽媽
9. ffmami
11. cy101
12. kmwun
13.hoho1105
14. sjmama
17. BBHim
20. loklokc (我都要多謝佢那份在家訓練小朋友的方法!)
21. chungchungma (we miss you very much)

1. kawai
2. 思佳媽咪
3. Mickeyma
7 mimiip
8 梓麒媽媽
9. ffmami
11. cy101
12. kmwun
13.hoho1105
14. sjmama
17. BBHim
21. chungchungma (we miss you very much)
22. Siu_Ming (sjpapa, ie. sjmama's husband; 實在看不出個delete的理由來, 到底哪條國法?具體規定如何?稚姑娘的thread如何違規?錯在哪裡?國法如何規定處理方法等等,全部欠奉!實不合情理法!本國可有司法機關?起碼執法者要給個合理說法...)
耶穌在路上看見一個生下來就瞎眼的人。他的門徒問他說:「老師,這個人生來就瞎眼,是誰的罪造成的?是他自己的罪,還是他父母的罪呢?」 耶穌回答說:「他瞎眼和他自己或他父母的罪都沒有關係,而是要在他身上彰顯天主的能力。」(若/ 約9:1-3) 你應該在上主面前安心依靠,不要因萬事順當的人而煩惱 (詠/詩 37:7) "If you really love one another, you will not be able to avoid making sacrifices." ~ Mother Teresa

1. kawai
2. 思佳媽咪
3. Mickeyma
7 mimiip
8 梓麒媽媽
9. ffmami
11. cy101
12. kmwun
13.hoho1105
14. sjmama
17. BBHim
22. Siu_Ming (sjpapa, ie. sjmama's husband; 實在看不出個delete的理由來, 到底哪條國法?具體規定如何?稚姑娘的thread如何違規?錯在哪裡?國法如何規定處理方法等等,全部欠奉!實不合情理法!本國可有司法機關?起碼執法者要給個合理說法...)
23. coolpig (我"mike"佢個topic"mike"左好奈, 個度有很多不同case和重要資料值得家長參考, 我亦多謝佢那份在家訓練小朋友的方法, 如果因為咁而唔見左個topic, 真係十二萬分可惜)

1. kawai
2. 思佳媽咪
3. Mickeyma
7 mimiip
8 梓麒媽媽
9. ffmami
11. cy101
12. kmwun
13.hoho1105
14. sjmama
17. BBHim
22. coolpig (我"mike"佢個topic"mike"左好奈, 個度有很多不同case和重要資料值得家長參考, 我亦多謝佢那份在家訓練小朋友的方法, 如果因為咁而唔見左個topic, 真係十二萬分可惜)  
23. BB頭maimimi (大臣,裏面真係有好多有用的資料架,開番比稚言治語啦,如果唔係,好快連Dr. T的都冇埋,就冇人會唔收錢解答我哋呢班家長架啦!)     
‹ 上一主題|下一主題