用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 有無民生幼稚園K3學生家長???
go

有無民生幼稚園K3學生家長??? [複製鏈接]

有無民生幼稚園K3學生家長???

已經派了通告 取錄K3升小一 學生名單,
有無人收到小學部回覆係"無位"而要參加政府派位架?
其實係咪凡填左"願意升民小"都bingo呢?

Re: 有無民生幼稚園K3學生家長???

無人不被取錄
我想知係咪同意升民小, 小學部都會安排學位俾佢架   

其實之前學校說會減少小一既班數, 令到很多家長不安, 怕學校學位唔夠, 收唔到佢既小朋友!  而那時我都覺得, 其實每年總有學生會出去選擇派位, 願意留低既, 其實絕大部份都可直升小一, 這個不是大家都想要既意思嗎, 所以我想都無謂猜測是否全部都收回啦          !

zoey,
好多謝你的回應  

我想知是否全部上小一原因係我仲有一個細既讀k1,  入民幼都係一條心想入民小, 我驚原來真係有人會落選, 咁我或要部署一些課程, 加強細既競爭力以預備一旦落選應付考其他私小,直資     

如果係一定收番我唔會報補品班喇  始終都係想佢地舒舒服服,快快樂樂咁過幼稚園階段, 然後安安全全咁升小一. 希望你明白我既意思  :
‹ 上一主題|下一主題