用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼教雜談 幼園女童罰困黑暗後梯
樓主: Mimi_Ma
go

幼園女童罰困黑暗後梯 [複製鏈接]

Re: 幼園女童罰困黑暗後梯

直情超誇張啦!!!!!
而家就算罰小學生企, 而令到小朋友覺得好辛苦,
都可以算是體罰. 更何妨係咁樣嚇佢.
個老師教學資格究竟點考返黎!?!??!  

嘩, 分分鐘影響一世GA WO, 點賠呀?  

有冇搞錯呀!

我細個都試過比老師"困"過係好黑既
我家有四隻可愛貓貓, 老公係巨貓, 亞女係肥貓, 仔仔係細佬貓貓, 而我呢.........梗係靚靚貓媽咪啦 !!!

嘉文幼稚園~一間黑學校

嘉文幼稚園勁衰,當年小女被困後樓梯,至今仍然心痛!

點解lee 間學校還可生存?

點解仲有得分配學券?

點解張老師仲末離職?

天無眼!

教署點做?

真係唔明點解呢d 學校仲可以生存......唉...

呢個係當時既新聞報導
http://news.sina.com.hk/cgi-bin/news/show_news.cgi?date=2005-09-15&type=headlines&ct=headlines&id=1409899

千其唔好比心肝寶貝讀此學校

點做老師~不知所謂!

是只看!錢看的學校

1. 無愛心要結業, 不要傷害小朋友(可 能一世)
2. 聽人講, 這間!學校的學費是"海鮮價", 來到時先問家長:你住那裡,做什麼職業,這樣后開不一樣的學費; 例如有位家長住柏景台半日二仟六佰元, 住在炮台山普通住宅一仟六佰元.(再加節日費,例如聖誕節開聯歡會每位200元/小朋友)
但本人已問過是沒有告它,因它在教育處報告學費三仟元的,所以沒有超過的

北角~嘉文國際幼稚團~~聽過勁多人都話lee間係黑學校~我自己都身受其害,老師經常習慣罰小朋友自己一個企係後樓梯,又黑又危险性勁高,一唔小心就會掉落樓梯!太過份~~就算家長怎樣投訴,校長都唔肯正視問題~太過份,教署又沒有任何行動,只話已記錄在案,咁又如何,如此無愛心嘅老師仍可於校內教書,點解? 因為她是校長嘅未來媳婦仔囉~太過份!

各位媽咪~~小心保護自己嘅心肝寶貝!

學校只倍學費! 連一封道歉信都唔寫, sorry 都無講,太過份!

原文章由 hokittyho 於 05-9-29 00:08 硐表
嘩, 分分鐘影響一世GA WO, 點賠呀?    

太過份啦!

簽名被屏蔽

:verycold: Cherryberry

真係超離譜呀

勁過份, 點樣為人師表;唔好害人   

有無攪錯,簡直離晒譜
2005年9月1日出生的Ryan重2.95kg, 係飲全人奶到21個月大的。而家已經有29磅5安士重喇!
9月1日 2.95Kg / 9月 10日 3.12Kg / 9月 15日 3.3Kg / 9月 17日 3.46Kg / 9月 24日 3.75Kg / 10月7日 4.44Kg / 10月20日 4.99Kg /11月18日 6.50Kg / 12月03日 6.62Kg / 1月17日 7.31Kg / 9月12日 9.50Kg / 10月28日 10.00Kg / 1月2日 11.00Kg / 4月20日 12.00Kg

其實,為何我們不能做多一些呢?這樣下去, 繼續有小朋友受害的.教署沒有管制嗎? 傳媒是時侯發揮作用了. 傳給apple daily啦.

本人十分明白你的心情, 因為我的兒子於上年K1時曾被校長困於學校之校長室內, 事後之一星期內兒子每晩均喊醒, 返學時更驚慌失措, 見到校長時更豪哭, 當時真的十分勞氣, 不過你都好學校肯退回學費給你, 當時我哋嘈完後嗰校長堅持話(1)係你嗰仔扭計在先所以他們才用此方法處罰他(2)從未有家長就此事而投訴(3)堅持退學是家長的選擇, 所以校方不會因此退回任何學費, 最後我於5月時便終止此學籍.經過辛苦吓找到另一間幼稚園(啟思)讀插班讓他今個學期繼續升學讀K2. 現在他重終於可以過正常的校園生活, 相比吓開心很多.
‹ 上一主題|下一主題