用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 Good Hope 今日收表
go

Good Hope 今日收表 [複製鏈接]

Good Hope 今日收表

Good Hope 今日收表,寫明早上9:00 - 12:00,下午1:30-4:00,本人1:30到達,已見有40-50位家長等緊,自己亦覺無咩出奇。但幾十人只被安排於一處類似户外垃圾間既地方,傍邊有飲品紙盒、舊紙皮、幾件printer 用 toner cartridge,唔止無冷氣,重勁多蚊,工作人員到1:45先出現。

講真我地D 家長第時俾HK$3000幾元一個月學費,間學校竟然安排得咁差,真係極之唔老黎。

Re: Good Hope 今日收表

delete

Cleo, My husband has submitted the form this morning.  He has not mentioned about this.  When is your daughter interview time?  My daughter is 10:30am on 15/10.   I have booked the disneyland hotel in the same date!!  I will go the disneyland after interview.  

Hi, Winnieng,

Are you the winnieng I p.m. sometime ago?

My girl's interview time is 11:15am on 15 Oct.  My friend who was 40 ahead of me in the line, has been offered the interview time as 11:00am.  So, I believe that there will be quite a no. of teachers doing the interview.

Good Luck for both of our girls.

Cleo

家下小學 搬去中學上堂,攪拆建,係亂d架,覺得唔好就唔好比學費,即刻轉校啦嗎 !

我女出去讀仲貴呀,但人地直頭係唔比你去參觀添,連縮舍都係快快方低野要你走,講蚊同垃圾 ?我即頭要係個好似舊鬼屋地方找會計來交學費,幾兒戲呀!  買校服仲氣頂,要成萬幾兩萬,但間shop 係要你企係度等個幾鐘排晒隊咁等,比你你點呀 ?走呀 ?個個都係咁等架,領事個老婆都係度笑著等,無計窩  !

老實啦,真唔好當自己 customer ,家長都係,如持呢個態度,你去邊都係投訴多多,無度覺安排得好架! 人地係學校,淨係公關做得好,比你覺你係 vip ,擔埋凳比你坐又點呢,教得好唔好又另一件事嗎!

德望學生多,係安派大型活動接送係耐唔耐做得唔太全面,呢樣係真的,但你要係來讀書,教得好先係重要 !

你真係要再想清楚讀唔讀呀,入學後大把活動,我耐唔耐接活動都要等下架 !

Msma

MSma,
You have to spend ten to twenty thousand to buy the school uniform.  Do you mean Good Hope??  Any typing mistake?

Msma 寫道:

家下小學 搬去中學上堂,攪拆建,係亂d架,覺得唔好就唔好比學費,即刻轉校啦嗎 !

我女出去讀仲貴呀,但人地直頭係唔比你去參觀添,連縮舍都係快快方低野要你走,講蚊同垃圾 ?我即頭要係個好似舊鬼屋地方找會計來交學費,幾兒戲呀!  買校服仲氣頂,要成萬幾兩萬,但間shop 係要你企係度等個幾鐘排晒隊咁等,比你你點呀 ?走呀 ?個個都係咁等架,領事個老婆都係度笑著等,無計窩  !

老實啦,真唔好當自己 customer ,家長都係,如持呢個態度,你去邊都係投訴多多,無度覺安排得好架! 人地係學校,淨係公關做得好,比你覺你係 vip ,擔埋凳比你坐又點呢,教得好唔好又另一件事嗎!

德望學生多,係安派大型活動接送係耐唔耐做得唔太全面,呢樣係真的,但你要係來讀書,教得好先係重要 !

你真係要再想清楚讀唔讀呀,入學後大把活動,我耐唔耐接活動都要等下架 !

係 ”出去讀” 呀 你看一看啦 !
Msma

Oh, I see. 真係比你"客"親.
Any tips for the interview?       

其實唔難! 

唔喊肯答就得架啦,呢間普通街坊學校來嗎 !
Msma
‹ 上一主題|下一主題