用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 聖公會李兆強小學 - 交流下
go

聖公會李兆強小學 - 交流下 [複製鏈接]

聖公會李兆強小學 - 交流下

有無 bk mum 傾下

依家藍田間間都叫 brand one,
李兆強點樣訓練學生進步
你們要將一切的憂慮卸給神,
因為祂顧念你們
彼前 5:7

Re: 聖公會李兆強小學 - 交流下

我聽對面屋c9講佢個仔做功課做到喊....晚晚做到11點幾..     

my son also takes min.2 hours for homework !!
Maths is quite difficult !!
因為祂顧念你們

Dear Jazzmama

咁!您個仔有無覺得好辛苦!他喜不喜歡返學?

我個人發現

亞仔未致於唔鐘意返學
始終學校入面多小朋友同佢玩

功課方面, 抄寫唔算多,
係 d 工作紙比較難

又或者我個仔比較…du du…
因為祂顧念你們

咁你覺得李兆強适唔适合d 較活躍的小朋友呢??因我女算叻, 我又係全職媽媽,其他媽咪都叫我選李兆強, 但我女幾跳皮,....so...請比d意見!!!

佢幾點開始做???
august19 寫道:
我聽對面屋c9講佢個仔做功課做到喊....晚晚做到11點幾..     

august19

想問你對面屋c9個仔幾年班呀

今年升3年班, 至於佢幾點開始做我就唔知啦..
joanneka 寫道:
august19

想問你對面屋c9個仔幾年班呀 [quote]
[/quote]

Again, Maths & Eng w/ supp. paper for his homework la....
Next week start Dict...
因為祂顧念你們

原來依家 p3 要响屋企幫呀囝做 pre-dict 加簽名.

老師指定要家長做埋功課
想懶 d 都唔得
因為祂顧念你們

jazzmama

你阿仔係默書前才要pre-dict, 還是每天都要predict呀
阿女p.2時, 老師每天都要家長同學生默中英各5個, 那時真係覺得好痛苦 但係依家依個p.3老師就唔駛pre-dict, 想叫阿女溫多次, 佢都嘈嘈幣 ,依家先知p.2時老師的苦心
jazzmama 寫道:
原來依家 p3 要响屋企幫呀囝做 pre-dict 加簽名.

老師指定要家長做埋功課
想懶 d 都唔得

請問宜家李兆強係唔係好難人架. 有兩間李兆強邊間好d

joanneka

以前亞囝 p2, 老師英文每個星期有一次 pre-dict.
我都唔洗理.

p3 叫我地自己响屋企一定要 pre-dict, 仲要响本薄到簽名.
即係話家長要陪太子讀書啦....

今次默英文書 school ... song.  你個囡係咪呀 ?
我諗,下個禮拜要默 12 個月再加埋所有數目字 lu..

亞仔錯左好多, 吖, 好彩星期五我正式默, 仲有時間讀
因為祂顧念你們

sabina_bb

我估依家唔會太難入lu.
一來人口少左,
特別係舊兆強,
唔係千禧校舍,
好多人都轉呔選新校囉

因為祂顧念你們

sabina_bb

我估依家唔會太難入lu.
一來人口少左,
特別係舊兆強,
唔係千禧校舍,
好多人都轉呔選新校囉

我係下午校架, 咁即係德田果間囉

jazzmama
我女都係星期五默英文, 今次要默p.2-3, 即係school song+數目字 我都覺得好多, 始終都係第一次默, 唯有努力啦
joanneka

以前亞囝 p2, 老師英文每個星期有一次 pre-dict.
我都唔洗理.

p3 叫我地自己响屋企一定要 pre-dict, 仲要响本薄到簽名.
即係話家長要陪太子讀書啦....

今次默英文書 school ... song.  你個囡係咪呀 ?
我諗,下個禮拜要默 12 個月再加埋所有數目字 lu..

亞仔錯左好多, 吖, 好彩星期五我正式默, 仲有時間讀

sabrina,

咁你仲諗咩呀 ?
如果唔係諗名校條路,
一於 deep 埋深水, 揸住 25 分入啦.
聽講話新校無舊校咁多功課

joanneka,

arm arm 打比亞仔,
今日好多功課   
唔知到我放工, 佢做完未呢
因為祂顧念你們

sabrina,

咁你仲諗咩呀 ?
如果唔係諗名校條路,
一於 deep 埋深水, 揸住 25 分入啦.
聽講話新校無舊校咁多功課

tks jazzmama. 我咪就係貪心囉  , 想入名校但又驚無左個chance.    不過如無意外, 我諗我都會入返德田李兆強
‹ 上一主題|下一主題