用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 想問觀塘區及藍田區那間幼兒園或幼稚園較好 ...
go

想問觀塘區及藍田區那間幼兒園或幼稚園較好 [複製鏈接]

想問觀塘區及藍田區那間幼兒園或幼稚園較好

各位,

想問觀塘區及藍田區那間幼兒園或幼稚園較好 ?

wmandy

Re: 想問觀塘區及藍田區那間幼兒園或幼稚園較好

藍田啟思都是不錯選擇. 我囝囝現在讀n1.

觀塘基督教服務處幼兒園
[size=medium]queensroad

迦南、啟思、平田救世軍、康盈和金麗都是不錯的選擇!

香港基督教服務處觀塘幼兒園。
我仔仔都在這機構的幼兒園畢業。活動教學,老師有愛心,最重要小朋友返學開心。我仔仔已三年級,幼兒園升小學後他都很快跟到功課,所以對佢地好有信心。
網址:www.hkcs.org

「康盈中英文幼稚園」是個好選擇~
http://www.kaifong-lamtin.org.hk/hongyingkid/

Hi!

我想比個子明年讀藍田啟思N1,但系覺得間幼稚園好似太多學生。請問你覺得讀啟思有什麼優點和缺點。

Thank you very much!

lilychan 寫道:
香港基督教服務處觀塘幼兒園。
我仔仔都在這機構的幼兒園畢業。活動教學,老師有愛心,最重要小朋友返學開心。我仔仔已三年級,幼兒園升小學後他都很快跟到功課,所以對佢地好有信心。
網址:www.hkcs.org

how much for this 幼兒園

大約$2300-
[size=medium]queensroad

我囡囡上年在迦南讀bb班,今年升k1,佢讀得好開心,d老師十分細心,聞說程度比啟思深,所以我會繼續俾佢讀至k3,費事成日轉學校啦!
該用戶已被刪除

簽名被屏蔽

我仔仔都返緊 " 基督教服務處官塘幼兒園 " ,仔仔返得開心,自己都對這間幼兒園滿意,除左要行4層樓梯外,整體都好OK,不過,仔仔返學都未要我抱過上樓,學費$2,200未加廷展費。

Hi Sandy,

Do you know the one at Langan City called "Think " International Kindergarden? It is near to Phase 3 of Langan City?Is this one is ok?

Dora ma

請問康盈難唔難入架?  康盈好以有託管服務, 係咪可以直上幼稚園唔洗再考?  另外, 迦南定係康盈好D呀?  唔好意思比較多問題

醒目開學勳章

基督教服務處官塘幼兒園    我囝囝都讀緊。
孩子之心有如泥膠,當它還是柔軟可塑時,請好好把握時間,塑造你心中所愛。「忙碌」、「疲倦」永遠不是好借口,孩子大得很快,今日拿不出時間會變成明日的遺憾!

Giant,
請問妳囝囝讀緊邊班?
妳滿意嗎?
我個女現在waiting十一月開學。想知多D家長的意見。
可否分享?謝謝!

owenmami

Giant 寫道:
基督教服務處官塘幼兒園    我囝囝都讀緊。

想問觀塘區及藍田區那間幼兒園或幼稚園較好

教統局選出藍田的好幼稚園為﹕

藍田救世軍平田幼稚園
‹ 上一主題|下一主題