用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 小西灣幼稚園一問
go

小西灣幼稚園一問 [複製鏈接]

小西灣幼稚園一問

BB 出年入K1, 想報康傑或迦南, 有冇comments 或其他更好選擇? Thanks.

:

Re: 小西灣幼稚園一問

Hi, linahui

小西灣康傑(17/9)下午佒做開放日,有興趣到時去睇睇啦!

醒目開學勳章

我既心水都係迦南啊!果日我地去拎form,我老公去左課室度望左一下,佢都話好乾淨,d Miss好好笑容。
我15號去interview喇,同埋參觀間學校,你快d去拎form先啦,報左都無壞既!

你地有無諗過北蘇淅呀?
佢地有小學直升.
我見我住個度層, 有幾個小朋友都讀呢間.
有咩意見?

不過我覺得好似遠左d, 但係佢有小學, 又好似幾好

迦南而加開始interview 啦? 但我個囝仲未識講野喎!!!!
點interview

醒目開學勳章

minmin:
我個女都係一樣,唔多識講野,舊親都一舊舊。我都擔心緊,不過唯有到時順其自然啦!

How about 杏花 啟思 or 聖道明?

alice

我個女都係,講就好多野講,但係好多時都係講bb話.

貓貓媽媽,

你參觀完康傑有咩comment? 報咗名interview未?

我都報咗名interview啦.

haileymama,

hailey interview 完迦南點呀? 係未即時知收唔收?
係未要interview時先有得參觀學校架?

迦南由於高班是一定要下午,我不喜歡所以我暫不撰!
(放學後要洗澡,做功課,我們回家就要溫習,早上就同工人去買東西,什麼也可能忘記)

醒目開學勳章

minmin:
我地未interview架,下個月15號先in啊。佢地係派表果時就會約埋時間。
果日個主任同我地講,interview果日順便參觀埋學校!

linahui
其實2間都各有好處, 我本人覺得康傑程序冇咁深, 反而迦南就深d

pollypang
我都5係好like迦南高班係下午班, 我都會睇埋杏花村既上書房
APfamily   

請門你地有無親戚/朋友介紹可以揍bb?

minmin

我覺得迦南環境比較新淨,同我個女要讀下午班,所以暫時重諗緊,但都報咗名interview先,因為果日個副校長好hard sell
叫我填左表交埋先,重即刻比左份禮物我個女,我想唔填比佢都唔得啦!所以我個妹覺得有d反感!另外如果我無記錯你亞b好以比工人矘照顧,為何找人揍bb呢???可以講嚟聽下嗎???

點解你咁快知讀下午班既?

我個工人下年四月滿約, 我可能唔續,
因3月時比公司redunduant左,
跟住揾番份d人工低左好多   

咁所以諗住唔要個工人, 睇下附近有無人揍.
最好有人識得介紹啦

minmin

因為我個女係貓頭鷹,好夜至訓所以讀唔到上午班,另外你話唔同工人續約,就算比人揍日唔揍夜都要約3千元左右,你要諗清楚呀!

thanks for the comments.

haileymama, 我都係15號 interview, 你幾多點呀?

pollypang, 蕭夫人信箱, 請問係咪今年高班係下午班?定係高班一定係下午?

我有朋友話康傑的老師成日轉, 唔係最好, 所以仲考慮緊會唔會報名interview!!

linahui
迦南好似不嬲都係k3係下午班架
APfamily   

如果小朋友幼兒班同低班都係早上, 然後高班係下午, 上小學就早上, 佢是否合適應呢?

咁呢個係唔係我選擇呢間學校要考慮的因素?

蕭夫人,

你去左睇'上書房'未?
我打電話去問話想去睇下, 佢地話要預約及只得星期六.

其他媽咪, 你地仲有咩心水

ALL MAMA

我今日會同囡囡去迦南interview,(因為我7/10會返新工所以15/10去唔到)請祝我好運!
‹ 上一主題|下一主題