用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 資優教育 迪士尼美語是否值得賣?
樓主: mable_33445566
go

迪士尼美語是否值得賣? [複製鏈接]

Re: 迪士尼美語是否值得賣?

琛探長MaMa,chanmiss,andelanala
all pls check pm lar

Ophelia,
可唔可以PM 比我呀? Thanks a lot.....

dear all

http://www.baby-kingdom.com/modules/news/article.php?storyid=355

請到上面綱址,我就是買了這套

I bought this product 5 months ago.  I found that I really need to spend time with my son to watch them together otherwise not use.  Just like watching TV.  
JonasMaMa 寫道:

I find only their sing along & play along are good !!

你好嗎? 我也想女兒學好英文,最近買了smart code 的英文教材,教材的概念是父母陪子女一起看書,learning poster等教材,利用光學筆去掃card及書上的bar code,學習機便會播出讀音,讓兒童跟著朗讀,用了一週,女兒興趣一般,不過我會繼續嘗試,因為要4 千多玩,不想浪費.

ophelia,請問你可否給我phonics vcd 的資料,我買過莫auntie 教phonic 的教材,十分差,畫面及製作十分粗糙,像是將playgroup用view cam錄影,賣70幾蚊,覺得有被騙的感覺
請給一點學英文的意見及phonics vcd 的資料
many thanks

my email:  [email protected]

ophelia,
這套教材好似都幾深,會否待bb讀幼稚園後才學會好些呢?   

ichome
我個仔6個月開始聽,到宜家2歲
打開(呢本教材書),差不多讀曬o的生字lu
ichome2002 寫道:

ophelia,
這套教材好似都幾深,會否待bb讀幼稚園後才學會好些呢?   

你個小朋友真係聰明喎,咁快就識

係咪我呢
愛莎 寫道:
你個小朋友真係聰明喎,咁快就識

我買左都無乜用
諗住自己有3個小朋友唔會o徒~實抵用
點知佢地都唔鍾意睇
唉..........
ichome2002 寫道:

你好嗎? 我也想女兒學好英文,最近買了smart code 的英文教材,教材的概念是父母陪子女一起看書,learning poster等教材,利用光學筆去掃card及書上的bar code,學習機便會播出讀音,讓兒童跟著朗讀,用了一週,女兒興趣一般,不過我會繼續嘗試,因為要4 千多玩,不想浪費.

ophelia,請問你可否給我phonics vcd 的資料,我買過莫auntie 教phonic 的教材,十分差,畫面及製作十分粗糙,像是將playgroup用view cam錄影,賣70幾蚊,覺得有被騙的感覺
請給一點學英文的意見及phonics vcd 的資料
many thanks

my email:  [email protected]

小囡今年七歲,在兩歲已賣了全套迪士尼美語,雖則她聽和講都沒有問題,但未必是用了此套教材的成果,因為她有空時便看其它英文VCD,所以我們用了不超過1/2的教材。我以過來人的身份忠告各位家長,如你每天不能超過兩至三小時與小朋友一起用此套教材;就不要浪費約三至四萬多的金錢購買此套教材了。

多謝忠告呀,我有時都lum好彩冇買,因為我無咁多時間陪bb一起睇,我都覺得只靠她自己看是不行的,一定要有人陪佢一起學一起重溫,才能產生作用

update_doraemon
終於有mammy報料la,你3個小朋友幾多歲呀? 他們都不like這套教材nga,是他們不懂自己用還是怎樣呢, 你有否陪他們一起學呢?我bb23個月大啦!我覺得佢對這套教材興趣不大,每次都要我攬住先至肯看下書,所以我有時會播著cd當家中的背景音樂,不斷repeat的播,並會跟cd一起唱,唱下唱下,我最近發現她開始對這些歌有反應,會跟我一起唱呀!

我仔仔在2個月大時, 我買了DWE Super Mickey Set, 宜家仔仔2歲4個月, 暫時都好鍾意.

不過, 就真係要父/母有時間同小朋友一齊玩, 唱, 才有效果.  我每晚都會同佢一齊唱歌, 睇書, 做RIGHT LIGHT ACTIVITIES.  如果只係小朋友自己去用DWE, 佢地好快會冇興趣.

至於 $...值唔值, 幾萬蚊, 真係好貴, 其實唔係好值得, 因為如果幾萬蚊, 在坊間的書局, 可以買好多好多書 / VCD / DVD 教材啊.

I have not bought Disney VCD, but I let her watch Barney and Sesame Street.   My daughter just 2 years old and she can spel out a-z and count from 1-10.

我囡囡在2個月開始用DWE Super Mickey Set, 起初只係聽歌仔, 發覺佢好快就熟識d歌仔, 知道跟住落哩係邊首歌, 佢會哼定d音樂先; 再大d就睇VCD, 係果時佢就開始了解d歌既內容, 佢會明白d詞語, 有一次佢大約15個月, 佢叫我"Throw away"張tissue.  眼耳口鼻好快識講, 佢講既字仲有尾音.  依家就快20個月, 佢好鍾意每月兩次既電話美語, 佢會同美語姐姐一齊唱歌, 昨晚仲同美語姐姐一齊唱ABC, 佢差不多跟到.  睇到佢既進步係好開心而且經常有驚喜.

至於值唔值, 我起初決定買係因為我bb比婆婆揍, 佢地唔係好識英文, 買
‹ 上一主題|下一主題