用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 九月入讀黃埔宣道小學家長聚會
樓主: Butterfly668
go

九月入讀黃埔宣道小學家長聚會 [複製鏈接]

Re: 九月入讀黃埔宣道小學家長聚會

I am absolutely agree all mama's comment. It is really difficult for P.1 student.  
May be we can point it out during the parent day ?

不如我地在家長日那天,亦提議延長導修堂時間(可cut 短上課時間,或每堂預留時間做功課),等D小朋友在學校完成家課.

I've also met a child who can't finished his homework after the "homework class", so maybe it's quite common that children use a lot of time doing their homework.

When the education department suggested schools to change to full day, one of the claimed merits was that children can finish their homework in school (though that's never the case).  

Joeymimi328:
多謝你提供紅磡街市2/F有校服賣.
我今日買了白色秋褸連校章$55, 那亞姐態度很好, 好過學校那供應商多多聲.

11月28日學校旅行, 你地會倆公婆一齊去? 定淨mama去?
我想倆公婆一齊, 不過daddy又驚無mug 其他daddy去入左女人堆.

Hi everybody,

學校旅行我同老公都唔去, 因為老公要返工(已經攞咗假去運動會). 我就已經好大個肚, 唔係幾方便.    

同時, 因應以往經驗, 去親子旅行同去做阿四無分別, 佢有佢玩, daddy & mummy只有跟出跟入. 好無癮!!!

我好想去,但剛轉工,唔知安唔安排到.阿仔daddy就會去.幼稚園時去親子旅行好開心,見到阿仔同D同學仔玩得開心,我都好開心.

琴日派番英文workbook,老師改卷都好stubborn.阿仔寫Do not ..., 寫咗4句, 即Do not cry.,  Do not run., etc., 老師竟然要佢擦番多咗個3句.

Hi all mama ,

I also will attend the School Picnic, but only me. Because Daddy is out of town.
I hope the school will have nice arragement  not too boring.

Hi! All Mama,

請問你哋囝囝囡囡有無話D老師好惡?  我囝囝就話大部份都好惡同大聲, 更因有一次英文老師鬧錯佢, 攪到佢好唔開心, 一返學就喊, 放學後又成日話好驚俾老師鬧, 個人無哂信心, 連出面玩開D課外活動都話唔想去. 雖然英文老師已知係誤會鬧錯人, 班主任亦很幫忙開解輔導, 但阿仔仍然話好驚, 情緒唔係好穩定, 有時又喊, 唉! 都唔知點算好呀! 可能真係要揾兒童心理專家傾吓呀     

我以為係個別事件啦!  點知同個朋友傾開佢有個朋友個仔今年又係喺度讀P.1, 又係話D老師好惡, (就算唔係鬧佢都好驚), 返學好唔開心, 一返學就喊, 點解會咁架     

其實學校一開學就好強調如何幫助幼稚園生適應小一生活, 但宜家學校自己攪到新生對學校產生恐懼, 都唔知點攪架   

Dear PinkWille,

希望你囝囝快D適應小一生活la.

阿仔無投訴老師惡,不過我見到D老師就覺得佢地好cool.我覺得升咗小一對D小朋友來說係好辛苦,好大壓力,又多功課,所以我對佢D默書及評估成績都無任何要求la.

Hi,大家好.
請問有冇1E 班或其他班

Dear mk2000,

Thank you very much for your support :

Hi Marskat,

中文詞十個是 :

小文
帶子
斷了
鉛筆

掉在

拾起來
真是

Hi, PinkWille.
唔該哂! 我囝抄漏

本週六(29/11)小一家長會, 有無人知D小一生同返學校是否有人看管? 通告內又無講.

我想應該可以帶小孩出席,因為我看見上次二至六年班家長會也有小孩同行。明天我帶仔上學時幫你問下?

上星期, 阿仔給訓導主任罰了三天沒有小息。原因是他在

Bryanma

I check with teacher this morning. Actually they do not have special arrangement for the kid. But Sat morning have " Book Fair" at outdoor playground so they will have teacher on duty. She said we can leave the kid there.

Parent meeting is locate at ground's hall, Miss choi said should be no problem.

Dear parents

Can you please comments :
do you find 黃埔宣道小學 a good school?
Is it 活動教學? What's the format of classes? Is it up to grade six is 活動教學?
Do your sons/daughters enjoy the school life?
How about the teachers?  Are they nice?

Many thanks
Alice

E...有 Book Fair, 點解無通知?  Saturday阿仔在校內有好多activity,所以佢有佢玩,我有我開家長會.話是話,學校D activity 質素好參差,上星期管鉉樂團成個鐘淨係教咗開譜架.我見佢D英文班都唔係native speaker教, 好彩無join.

阿仔一早就俾人罰咗一星期無小息la,因佢係廁所玩.
‹ 上一主題|下一主題