用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 民生 K.2 Chatroom (2005-2006)
樓主: LL6684
go

民生 K.2 Chatroom (2005-2006) [複製鏈接]

Re: 民生K.2 Chatroom

greenlady,

你既提意都好好呀~~
我的作品我的作品

早晨~~~~~
我的作品我的作品

hi all,
好耐都無入黎啦, 今個月要返學校拎評估表, 唔知囡囡有咩俾老師話呢
我的作品我的作品

叮叮噹,
係有cd跟埋書既~~~

dorcil,

眼睛檢查我囡囡都無問題, 不過今年我都唔知重使唔使帶佢去check, 因為上年我都係帶佢去呢間到check~~
下星期六見老師都唔知有咩講, 問個女係學校有無唔聽話, 佢實話無呀, 到時就知佢係學校d唔好既野
我的作品我的作品

hi karris,

歡迎你呀~~

唔知我地k3分班會唔會有機會同一班呢~~~時間真係過我好快呀 :wink: , 你地有無諗定小學點呀~~~
我的作品我的作品

karris,

我都唔知會收番幾多學生, 我囡囡默書都ok啦, 不過你屋企就無錯, 一返到學校就實有d字唔記得既, 我都無話佢, 因為大人有時都唔記得d字點寫啦, 最緊要佢有溫過書俾我睇 :wink:
我的作品我的作品

dorcil,

成績表我無交番學校呀, 我都唔知使唔使~~~

下個月都無咩節目, 因為囡囡一路都有學開野, 唔使再加俾佢啦, 想同佢去玩多d, 見多d野~~~~
我的作品我的作品

好姨,

我都無咩為佢特別報d咩野讀, 佢like既先報, 我囡囡就學開珠算!
k2都唔係好緊張, 係多d寫字, 考下佢地記唔記得寫過既字, 都ok呀!!!

k1升k2分開晒d同學我都唔知點解, 可能想佢地識多d同學仔, 我覺得重好啦, 可以識多d人, 我囡囡就無唔習慣呀, 佢最掛住都係d 老師, 到現在時時都會提起佢地
我的作品我的作品

JCHANG,
我都唔知使唔使帶呀, 你可以問下老師先呀~~

JCHANG 寫道:
All mama
想請問參考書會否需要帶回校用,eg. preschool Step Up, i-Pen.....因我是Twins,如要買double但只會在家用.....好貴
Thanks
我的作品我的作品

hi all,

我都睇左好耐先找到自己個女呀, 真係睇到     
我的作品我的作品

dorcil,
我同老公都係拎個放大鏡睇先睇到個女係邊呀   

見miss話個女聽話左, 勾左隻公仔送俾佢, 你地睇下靚唔靚~~

我的作品我的作品

dorcil,
thanks~~
囡囡重時時話掛住d 老師呀, 又問幾多月先返學, 到時又做大姐姐啦~~~我囡囡無玩老師遊戲啦!!! 佢係屋企都大把野要做, 琴又要test, 珠算又有功課, 重有學校既作業, 周身唔得閒
我的作品我的作品
‹ 上一主題|下一主題