用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 民生 K.2 Chatroom (2005-2006)
樓主: LL6684
go

民生 K.2 Chatroom (2005-2006) [複製鏈接]

Re: 民生K.2 Chatroom

dorcil & all K2J mami,
呀女同我講佢地去了K1C班房食茶點(餅干&水),仲講笑話全部變返k1學生添,

christy<mama,
真係好啦,又多一個J班小朋友o既媽咪係到同大家交流o下!

Pearllpopo,
不過我會同個女講咁樣至可以認識多d新同學仔,我仲同佢數一數K1&K2總供有幾多個唔同o既同學添呀!
世上只有媽媽好,我就係一個好媽媽啊 :)

呢到好多K2J既同學仔呀, 不過我囡囡讀K2G~~~
囡囡同上年一樣, 一放學就唔停咀講學校既野, 不過就未講到同學D名~
我的作品我的作品

有無K2F 家長 ?

ttma

Heid媽,
今日有功課做啦~~~k2真係完全唔同k1既時候
我的作品我的作品

但係K2J班今日冇homework喎!??!呀女講上了英文班,仲話係Ms.Luk教!

K2E 都冇功課. 除英文堂外, 仲上了"煲冬瓜".

今日問囡囡呢兩日教左d咩, 佢都話今日上左英文班都係話Ms. Luk教, 中文教左好多頁, 普通話教左2頁, 唱左2隻歌
我的作品我的作品

Hi, 各位民生媽咪:

我囝囝讀K2F的,請多多交流吖

Hi, TTMA

我囝囝讀K2F的:wink:

oscarmummy

嘩!你哋咁快有功課做啦,我哋K.2B都未有喎~
我個囝囝班今日教咗普通話有本簿仔,佢話又係上年老師教喎~

oscarmummy,
hi ,你好

車路士,
我個囝囝都有講有幾個同學一齊又K.1升K.2同一班,我聽到又好似似曾相識咁,我都大約知晒佢以前班同學d名架~

[size=large]各未買新書包的民生媽咪請注意:

[size=large]我今朝打去校務處問何時才有書包賣,她們說下星期有,但星期幾未能確定,所以要再打回校再查詢,如開始有售可以將$放入膠File內老師會代買

Hi  LL6684,

我囡囡話只教了普通話, 是否未教其他呢?
你囝囝1/9 坐邊, 我囡囡坐門第一行.

rio,
我開學日問過老師,佢話唔須要立即轉新書包,所以我暫時唔會買住啦!thx!

[size=x-large]
另外想問o下各位,如果小朋友係坐校車回家,你地通常提早幾多分鐘落街等o既呢?

車路士,

校車姨姨話幾點就大約早五分鐘到等車處.
車路士 寫道:
rio,
我開學日問過老師,佢話唔須要立即轉新書包,所以我暫時唔會買住啦!thx!

[size=x-large]
另外想問o下各位,如果小朋友係坐校車回家,你地通常提早幾多分鐘落街等o既呢?

簽名被屏蔽

簽名被屏蔽

haymami 寫道:
blackberry,

我亞仔今年都係K2A, 據我所之, 應該有4個小朋友編同一班, 因佢都有另3個k1同學編同一班, 不過就唔多認識班主任, 但她給我感覺都好nice!  但我覺得佢地個班好似有好多揷班生就真?  

Hi blackberry,

我個囡又係K2A,佢係揷班生,所以對學校的嘢唔係好清礎。煩請多多邦忙,想請問老師講有兩本書每日都要放係書包入面,是否為Listen and Speak,來說普通話。手冊需要日日帶嗎?我如何知道學到哪里。真不好意思太多問題。

車路士 寫道:

Hi all,
我女J班係黎老師,今日講o左好多o野,真係唔係幾記得添呀!??!

LL6684,
我地住藍田坐洗叔車,因為尾站所以咁遲,好彩呢!
仲有...據我所知如果你小朋友選擇教署統一派位o既話民小係唔會留位比你o架,你係唔係講梗呢樣o野呀?

車路士,
我又係住藍田個囡又係坐洗叔車,可能我們住得很近都未定。

Hi smiles08,

我囝囝話尋日教普通話,今日無教,英文listen and speak今日有教到,有張英文工作紙要做,主題書都有教到,還有我囝囝話今日係學校畫一張圖畫,但未派~

我9月1日我囝囝坐近窗門後排,不過我哋個日好易認架,
你一定見到我~
‹ 上一主題|下一主題