用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 民生 K.2 Chatroom (2005-2006)
樓主: LL6684
go

民生 K.2 Chatroom (2005-2006) [複製鏈接]

Re: 民生K.2 Chatroom

Heidi媽,
please check pm~~
我的作品我的作品

blackberry 寫道:
有冇媽咪知K2A 今日係咪要帶膠樽返學呀?

Hi blackberry,

Yes.  I called my girl during lunch time.  She said the teacher requested them to bring plastic bottle tomorrow.
該用戶已被刪除

囡囡放學話 “好囉,今日有功課囉!” 係填顏色上d動物上.
問佢老師有冇話要帶

Amyyiu,
我9/2個日見到一個短髲女仔,佢係車上自己穿外套,仲好小心咁將個條校裙個領反出黎,相信就係你囡囡啦!
我個女上年都有學coby dance 及 畫畫, 不過今年只係返畫班.
至於公文補習,我想k3才考慮比佢返,用黎為小學作準備,唔知咁諗o岩唔o岩呢 ?

dorcil,
呀女同我講今日見到好多燈籠仲問老係唔係派比小朋友?老師話你喎!其實上年都係學校派燈籠比佢地帶返屋企,我地並不須要準備任何o野返去.

maggiechoy83,
welcome,我女都係K2J班,點解你仔今日才正式返學?
開學個日老師叫家長準備一個膠樽,一個盒裝飲品o既盒,一幅全家幅及一幅小朋友o既單人生活照片(3/4R都可以)比小朋友帶返學校.

gemini,
你女冇咩事碼?

世上只有媽媽好,我就係一個好媽媽啊 :)
該用戶已被刪除

車路士,
囡囡今日重有燒呀, 所以都無返學~~~
我的作品我的作品
該用戶已被刪除

Hi maggiechoy,

好高興你加入

Please check PM

All K2J parents,
      Did your children said they need to bring moon cake and 燈籠 back to school tomorrow? Thanks!

maggiechoy & gemini,
好奇怪昨天呀女同我講"老師叫佢地唔好病!",我問點解?佢話"老師話因為剛放完暑假已經好耐冇返學,如果o依家病o左唔返學會好掛住d同學仔&老師喎!"anyway,祝各位小朋友都身體健康啦!

christy>mama,
係呀,我返到屋企佢已經寫晒成版啦,唔單止咁就連隔離牌d公仔都油晒顏色,佢話老師叫o既喎!??!其實呀女只係話o左比我聽佢係第四組咋,至於咩顏色佢就話冇喎?

limp,
應該唔洗啦!因為我個女同我講老師話星期五會有燈籠派比佢地帶返屋企玩!

世上只有媽媽好,我就係一個好媽媽啊 :)

簽名被屏蔽

christy,
你有心啦, 囡囡都重未退燒呀, 我兩晚無訓啦, 今晚已經係第三晚, 睇怕聽日都係返唔到學住啦, 呢幾日又唔知教左d咩野, 我諗K2教既野比K1會多~~~
我的作品我的作品

dorcil,
如果只係一日病假就唔使打俾老師, 但係兩日既就要打俾老師, 我囡囡呢兩日都病左無返學, 我就打左俾老師叫佢俾d功課校車叔叔, 等到放學時間去拎~~如果唔拎住就要等小朋友返左學就再做番~~~
我的作品我的作品

smiles08,
我囝囝話了我知佢係蘋果組呀~

gemini,
你囡囡係咪感冒呀?
今日好d未呀?takecare~

簽名被屏蔽

dorcil, gemini

仔仔&囡囡要多休息呀, 但係你