用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 民生 K.2 Chatroom (2005-2006)
樓主: LL6684
go

民生 K.2 Chatroom (2005-2006) [複製鏈接]

Re: 民生K.2 Chatroom

smileso8,
係呀,我囝囝話明天要帶燈籠呀~
嗰d"牛仔印紙仔"我囝囝話儲了12個老師有禮物送比佢哋,
但乖先有得派,上次我唔為以差d以為無用紙掉咗佢添呀~

christy<mama,
我報了first choice10:00a.m and second choice 4:00p.m,睇吓邊個時間有位,我其他個d時間又唔得~

死啦, 我仔仔係k2c架, 佢無同我講要帶燈籠呀, 唔知係咪佢唔記得呢...同埋我想問下呢, 係咪班班都唔同進度架.
我仔仔無英文worksheet做呀, 成個星期都係寫中文宇咋.真係有d擔心呀   
該用戶已被刪除

Chrishy & Heidi媽,
唔該晒   因為我仔仔係今年先讀民生架.所以我對學校唔係好清楚架, 希望日後可以多多指教啦.

Heid,
我囡囡重未好番呀~~~見到你地既小朋友有野玩真好呀, 佢日日都問幾時先返得學, 佢重記得上年整月餅 :cry: , 我話俾佢知唔緊要啦, 下年再整過~~~
我的作品我的作品

Dear all,

我食晏時打電話返去問個女燈籠好唔好玩,佢話"帶o左返去都冇用,因為放底係課室都冇玩過!"  
所以就算今日真係冇帶燈籠返學應該冇咩損失,哈哈哈!

gemini,

唔緊要啦,你同囡囡係屋企整個真o既月餅相信佢一樣咁高興!
世上只有媽媽好,我就係一個好媽媽啊 :)

車路士,
我都有同佢講, 等佢好番, 我整番個HELLO KITTY月餅俾佢食, 佢先開心番
我的作品我的作品

大家好!
我仔仔今年先插班入民生讀K.2J
不過真係唔慣一班咁多人!
嘻~~

今日要帶燈籠都係黎老師打比我同我講
我仔一句都無提過架。激死
不過人地話男仔係咁架,求求其其
該用戶已被刪除

Hi 阿8,

Hello! 我女都係K2J班o架!不過佢係從K1升上黎o既!  

無可否認民生幼稚園生活真係比較多姿彩. -- 今日亞囡話莫校長送每位一個燈籠, 佢哋即時囉哩玩—仲去咗莫校長室said個hello. 佢話覺得好好玩.

九月尾又有得去科學館, 節目都幾唔錯!

Hi Heidi媽
我有兩個囡囡, 有兩個都是K1C, 我想分享你的小朋友在K1及K2的情況
請PM我
Thank you

Pearllpopo,

嗚嗚嗚.....我尋晚返去見到學校派個燈籠已經.....!!!     

Pearllpopo 寫道:
今日亞囡話莫校長送每位一個燈籠, 佢哋即時囉哩玩—仲去咗莫校長室said個hello. 佢話覺得好好玩.

簽名被屏蔽

Heidi媽, 車路士 ,

d 細路玩嘢係咁粗魯, 最緊要係佢哋enjoy玩玩具的過程!

星期四放學, 亞囡打電話比我, 嘩哭到亞媽都唔認得, 原來佢放學排隊搭校車時比一個鄰班同學推撞, 佢和另一個男孩子跌倒地上(佢哋當時火車般搭著搏頭排隊), 佢兩個"室頭"都傷哂, 因為當時已在學校門外, 相信老師都唔會知道.

另外, 昨晚朋友仔媽咪話我知, 佢K3嗰女前兩日在家長不知情下已經默咗書啦, 重默咗幾多和深字, 如"老師, 朋友"等. 聽到都有d驚  

Heidi媽 寫道:
車路士 ,

我昨天返到屋企燈籠已變成廢紙了~

Hi 各位媽咪和同學仔,

中秋快樂, 身體健康!

LL6684,
我見呀囡有2個"牛仔印紙仔", 佢話儲夠12個有禮物, 都唔G係咪?

好開心呀有得去科學館.   
‹ 上一主題|下一主題