用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 仔女上小一既爸媽: 入黎講下你地攪惦開學既野未? ...
樓主: Teresa
go

仔女上小一既爸媽: 入黎講下你地攪惦開學既野未? [複製鏈接]

Re: 仔女上小一既爸媽: 入黎講下你地攪惦開學既野未?

I have  already perpared all the stuffs for my son la :  :

max_roxy,

我系 實X 買咗張可調校高矮嘅 chair 比呀仔 ($3XX) 都幾肉痛, 但任何枱都 OK, 值得架!

<<any idea where to buy student chair?>>
我個"得意" 越來越難搞!! :-o :-o :-o :-o

星期六開左家長會..完來仲有好多野未預備好.好彩佢地早開,如果27號開就吾夠時間準備啦.個日落雨好似打風,著住雨褸都有d濕,個女一味叫好凍.都係買定年雨褸俾佢,原來最好就係用雨褸.仲有一件薄外套tim.佢學校要用圍裙食飯tim,我又要去買.好好笑完來樓下個鄰居係佢同班同學..哈!!仲要借定d圖書wor~一星期有3日早讀課,屋企d書吾夠用tim..又要影校服相...分左班,又要同佢print番d label貼係書度..真係好多野做.

各位媽咪,
昨天行過沙田西田百貨, 做緊開學的promotion, 有文具. 書包. 鞋及外套, 有需要可去look look.

各位
我好似攪惦晒,但又好似仲有d野未買,今日買埋黑,白鞋.
係呢,書包除書,文具,仲要放d咩架.

pingubj 寫道:
各位
我好似攪惦晒,但又好似仲有d野未買,今日買埋黑,白鞋.
係呢,書包除書,文具,仲要放d咩架.

water bottle
snack
towel in plastic box
raincoat (super light style)
overcoat (for wearing in air-conditioned classroom)

c lar, seems many stuff, I am afraid the schoolbag is very heavy ar  

醒目開學勳章

Teresa,
快圖美今日開始有特價,到28號,$20有16張。

個書包剩係放書都已經好鬼重,加埋其他野咪仲重.

ixzp 寫道:
Teresa,

收到!明天就去搞!

今天到玩具反斗城買書包cover, 巳經賣晒, 請問在那裏可以買到呢? 你地在那裏買raincoat呢? 是否要買大一些因為要遮住個書包, 可否介紹下.

Thanks.

Teresa 寫道:
[quote]
ixzp 寫道:
Teresa,

收到!明天就去搞![/quote]

咁底? 係咪間間都有?
比較不正常而靈裡較感貧窮的人, 比起正常而靈裡不感貧窮的人, 成長的更多......

LapHimMom 寫道:
今天到玩具反斗城買書包cover, 巳經賣晒, 請問在那裏可以買到呢? 你地在那裏買raincoat呢? 是否要買大一些因為要遮住個書包, 可否介紹下.

Thanks.

嘩!咁快賣哂哪!星期日重係尖沙咀反斗城見到。

Teresa,

書包cover都買埋. 原本去反x城買, 但係賣哂, 最後o係sogo買, $35.

請問是否sogo sanrio那層?
有卡通公仔抑或淨色 ?

Hellomummy,

Fotomax特價證件相間間都有!我昨晚已經帶仔仔影了!

Bluestar,

係呀!在Hello Kitty/Sanrio/玩具那一層,就對住Benetton那位置,書包都是Sanrio卡通那種,有紅色Hello Kitty、粉紅色Melody、粉藍色布甸狗、深藍色新幹

Teresa,

Tks.

Teresa

仲乜會要行返學>??
唔搭校車??!

hinhei 寫道:
Teresa

仲乜會要行返學>??
唔搭校車??!

我仔讀o個間小學同我屋企好近, 行10mins咋... 坐校車就蝕哂比佢....

阿女d文具+校服都ok啦, 學生相就開學之後學校會安排影, 不過我要帶阿女買黑鞋&運動鞋, 除咗Dr. Kong, 還有其他好介紹嗎?

copy from other web--

1:教統局通告: http://www.emb.gov.hk/circular/data/scc/CU01003C.pdf

2:生署敦促學生選擇健康小食

我個女開學駛唔少錢!
肉桂狗文具套裝+ SPI 書包+ DR.KONG 皮鞋+校服全部 ready!

我想問下各位mami 小朋友用咩水壺?
我屋企買埋好多水壺,但個女成日厭三厭四,請推介有冇一款無膠味、按掣一拍就飲得 ( 因唔夠力擰蓋).

Thanks!
我有兩個女 大女Vanessa好生性 細女Venus好生肉
‹ 上一主題|下一主題