用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 Kentville K3 開心 Big Chatroom
樓主: YanyanMom
go

Kentville K3 開心 Big Chatroom [複製鏈接]

Re: Kentville K3 開心 Big Chatroom

呢兩朝Jesslyn都係自動自覺6點9起身!

大家咁話: 希望可以維持整個學期啦!

funbabyhk 寫道:
achan97>>   我昨晚叫 Anson   22:00 上床訓, 今早佢沒有懶床, 一叫就醒, 都合作.  希望可以維持整個學期啦.

[quote]
achan97 寫道:
聽日終於返學喇!    好緊張呀,唔知Charlotte肯唔肯起身呢,佢而家訓左喇!    架校車鬼咁早,7點8就要上校車,我好驚佢之之左左所以聽日第一日要早D叫佢,希望佢合作啦!我都好慘呀,要陪佢一齊咁早起身呀無陰公,而家都仲話丫,遲D冬天時都唔知典算呀真係.......       
[/quote]

Re: Kentville K3 開心 Big Chatroom

ansonlch>> 多謝報料呀! 囡囡話昨日3H同學仔已經到晒(佢K2時好早就返到學校ga la!), 睇怕係校車遲到喇!

ANSONLCH 寫道:
HI, 各位k3的媽咪 !

我今朝揍Anson Lau返學,  見到佢個班d小朋友都好乖, 各自各玩和睇書. 可能巳升讀k.3, 個個都大個仔大個女.  之後我又八下並他班房, 見到以下情況 : -

- 3G -
第一個見到Charlotte, 佢坐係門口第一個位玩積木, 仲對住我笑.  跟住好快就見到Anson Kwok, 佢同一個男同學玩得好開心, 又同我笑.  但見唔到Jessica.

- 3H -
都見唔到Jesslyn and Joyce.  可能校車未到, 但當時都差不多8時50分呀 !

跟住係走廊見到Nicole, 佢都係剛剛返到, 得佢自己一個入3E課室.  

我發覺全部課室都好像沒有老師睇住, 但這幾班的秩序都很好.  

June>> Jesslyn話佢果行3個K3照顧1個K1咋! 佢話自己大個, 所以坐路邊位喎!

[quote]
June 寫道:
Hi ANSONLCH, 多謝報料, 見唔到3Js (Jesslyn, Joyce, Jessica) 就知黃車未到喇! 佢地今早7:55am先至開車.

今日Joyce番黎話老師assign左佢係校車回程時負責照顧3個K1小朋友.我問佢要做D嘜,佢話剩係坐係佢地隔離就得,番到黎結果其中兩個瞓左.    

AC, 你今日有冇同Charlotte返學o者?!   有冇料報呀?!   

[quote]
achan97 寫道:
Ansonlch>>>謝謝報料!咁你見到Charlotte果時幾點鐘呀?我唸佢架校車今早好早到呀,事關本來話7點8上車,咁我見第一日早少少同佢落去,落到去搭7之麻,點知架校車經已停埋一邊等緊喇......仲有放學都係,姐姐又係早左10分鐘落去,岩岩架校車到喇!   

係呀,我問Charlotte佢返到學校班房有無同學仔,佢話有幾個但無老C架!唔知係咪跟車未返到呢?.化.........你8點50分都仲唔走?無人趕你架?我都有D想天日自己同Charlotte返學呀,因我老細天日唔返........

我個女同往年一樣, 返屋企都係講d八卦野(唔等駛果d)!
佢好開心因為Ms. Lam送左個9號貼紙俾佢......除左Joyce之外, 仲有一個同學仔都係三年同班......K1或K2同班o既就講左兩個同學名......至於上堂做左mud, 教左mud, 冇得傾 la!

醒目開學勳章

KiwiMum >> 你有否收到我比你的 pm ?  

Sorry, 我完全唔記得有pm呢個功能ar!

Please check pm!

KiwiMum >> 你有否收到我比你的 pm ?  

我聽日會派專人(賓姐)去lor form ka la..........   

[quote]
emilychow 寫道:
HiHi 媽咪們:
您地有冇人想報 德望學校(小學部)
Good Hope School (Primary Section) 呀?
明日10 Sept (只限一天)派表喎。
詳情請到http://www.hkedcity.net/ihouse/gps-web

(註:女校黎架)

yanyan話得一個2F同班咋......咪係ANSON WONG lor~~   

妳地就好la, 咁熱鬧..........

Hi Hi, Jessica 又話佢又係坐路邊位但又同Jesslyn 坐喎。等我返去再問真D睇下佢識唔識講清楚D先。   

ac, 以前細車時, 果D望落去似雙人位既就好多時比3個人坐, 所以好迫好迫, 我地依家轉左大車好D啦.

achan97 寫道:
Charlotte坐架係細車黎架,我想問果D望落去好似雙人位既係咪比3個人坐架?   

Hiuyui>>>咁佢而家到底有無2G既同班同學一齊呀?   
hiuyui 寫道:
AC,

你已經好幸福架喇...我今日下午打電話同yuiyui傾計,問佢今日做過d咩...佢停咗5分鐘都無野話俾我知呀     
唔知係咪無咩同學仔玩呢???

咁快寫字?    咁有趣,班班進度唔同既?   
kanas 寫道:
my son can tell me what's happen today bor. His teacher has only taught Chinese words to them and my son has written some chinese words at his Chinese Star Book. Of czo the chinese words is mainly review purpose

funbabyhk>>>你就好啦!Charlotte今日好d喇,除左尋日果幾句加左mock interview幾句,佢曉話女仔就17號,男仔就24號!eeeeeeeee,我本來17號去聽個小一入學講座架,而家要返學校無得去喇!亞女好攪笑,佢打比我話我知我即刻問佢幾號返去,佢話17號11點半,我就話:唔係麻!佢居然答我:唔緊要啦!老C話唔得閒可以唔返架!    我想問你地係咪個個都返呀?好認真下喎!要拎咁多野真係好似去interview咁喎,連回郵信封都要拎埋,唔通佢係要黎寄結果比番我地?   
eee....   Anson Kwok 反而有同我講左: 今日 Ms.Leung 編了我係 'A' 組, 全班有 31 個同學, 佢自己係 no.14, 剩係畫圖畫, 冇得睇 TV (校長會再安排)      
佢比上年多左講學校 d 事 bor!
我問佢上課前同邊個同學仔玩緊 (即 ANSONLCH 媽咪見到)
Anson Kwok 話係同 Keith 玩緊課室 d 玩具.
(仲笑得好大聲添)

emily>>>    係呀,可能大個仔大個女喇,唔用生果名咁幼稚喇!Charlotte同Jessica一組呀!
各位各位,我都系差唔多咋。問Jessica今日係學校做過咩,淨系識話セ都冇做過。無小息、無寫字。跟住問有冇分平apple 或 orange組,又系一個冇字。但系跟住我亂話咁有冇分ABC組呀,竟然話有喎,追問之下先知佢係B組咋。

emily>>>你知唔知佢地收左你要簽封信無得參加大抽獎架?就係因為呢個原因我唔打算考喇!
HiHi 媽咪們:
您地有冇人想報 德望學校(小學部)
Good Hope School (Primary Section) 呀?
明日10 Sept (只限一天)派表喎。
詳情請到http://www.hkedcity.net/ihouse/gps-web

(註:女校黎架)

Kiwi>>>無呀!老公話唔好喎,驚佢耐唔屎發下din要我揍佢喎!又話而家都k3無咩好睇,至攪野係連老c都未返到,想傾兩句都唔得! :cry:  :cry:
KiwiMum 寫道:
AC, 你今日有冇同Charlotte返學o者?!   有冇料報呀?!   

YYM>>咪咁啦.........   
YanyanMom 寫道:
yanyan話得一個2F同班咋......咪係ANSON WONG lor~~   

妳地就好la, 咁熱鬧..........

June>>>好逼下喎真係!你都知Charlotte唔係瘦架啦,我見老C今日又sip左佢落兩個小妹妹身邊呀!睇佢好似好逼下重要坐咁耐........   
June 寫道:
ac, 以前細車時, 果D望落去似雙人位既就好多時比3個人坐, 所以好迫好迫, 我地依家轉左大車好D啦.

好嘢!     
咁Charlotte坐第幾行第幾個呀?呀Jessica話佢坐第4行第2個喎!
‹ 上一主題|下一主題