用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 中華基金 vs 李國寶
樓主: hayleylms
go

中華基金 vs 李國寶 [複製鏈接]

Step_C 發表於 24-4-12 00:48
我冇話西環去奧海城一定係搭鐵.
如果有巴士或其他公共交通工具去到我都想知,歡迎賜教!
但睇吓地圖都知奧 ...

我當年交表就係唔識點去, 所以就去學校網頁查交通資料。
就係學校網頁都冇寫904 可以到(其他巴士又唔係屋企附近) 咁咪搭MTR 去交表

回覆 vkyu 的帖子

所以我都只係話西環去lkp可能方便過中基,而唔係話lkp 地點方便。
但撇除交通,我都會投中基一票。

回覆 Step_C 的帖子

樓主已經講話去lkp 快過中基。
由地鐵行去lkp個位家長唔係樓主,所以回佢有巴士選擇。

你連自己個問題係邊都唔知就不斷話我搬龍門。
地下好多沙,你可以繼續執,

worldcat 發表於 24-4-13 15:04
回覆 Step_C 的帖子
最早又係你話西環去奧海城快,人哋試過話攰,你又講巴士. 神又係你鬼又係你
我哋傾完一陣樓主好後先話去LKP快啲.係呀,but so?
係你之後喺度話人邊個叫你乜乜乜
我係針對呢點睇唔過眼啫
同樓主去邊間快啲已經完全冇關
你呢種咁冇logical thinking嘅人你唔係我level可以溝通
我唔會再回應你
唔該晒

我地住西環都放棄自行決定去中基,我直考慮距離交通較耐,但最緊要子女感覺良好,就放棄近屋企既自一,讀得開始都會值,同埋真資資源好啲,學既野多啲,中基仲咁抵讀,應該唔會揀錯。

worldcat 發表於 24-4-13 14:58
回覆 vkyu 的帖子

所以我都只係話西環去lkp可能方便過中基,而唔係話lkp 地點方便。

當年冇選LKP 係因為DSE 中文成績, 對比下李國寶冇中基咁好。

heiphy 發表於 24-4-14 19:24
我地住西環都放棄自行決定去中基,我直考慮距離交通較耐,但最緊要子女感覺良好,就放棄近屋企既自一,讀得 ...

其實中基係有唔少中西區住既同學仔(我仔都係),交通方面,習慣左,就會就到時間車駁車。

有朋友今日問中基係咪如果之前冇遞表就冇得叩門?
‹ 上一主題|下一主題
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊