用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 初中教育 轉校求推薦
發新帖回覆
go

轉校求推薦 [複製鏈接]

亞女今年讀f1,係全港排名前30嘅band1a中學讀書。宜家中偏上is maths略差,啱啱好及格/6成左右。學習壓力實在太大,所以諗住換一間英中,最好近離島區。想問下大家有冇主意,可以換邊一間?   
   0    0    0    0

近中環碼頭定近東涌?
重點係你而家全級考第幾?如果無頭60名,應該無乜可轉去津貼英中喎

10090 發表於 24-3-18 23:09
近中環碼頭定近東涌?
重點係你而家全級考第幾?如果無頭60名,應該無乜可轉去津貼英中喎
...

住昇薈
阿女就係大約全級頭50-70,全級150人未有唔算特別好。目前阿女就想去ppvic或者1983,唔知成績拉到40-60得唔得   

PPVIC有啲遠,唔係太合適,當然都可以試
1983可以,仲可以試吓屯門馬可賓或仁愛堂田家炳

10090 發表於 24-3-21 14:50
PPVIC有啲遠,唔係太合適,當然都可以試
1983可以,仲可以試吓屯門馬可賓或仁愛堂田家炳
...

ok,唔該曬

chiyuenyu 發表於 24-3-21 14:26
住昇薈
阿女就係大約全級頭50-70,全級150人未有唔算特別好。目前阿女就想去ppvic或者1983,唔知成績拉到4 ...

保祿真係有d吊腳,轉完荃灣線(唔係過對面月台轉線),仲要再轉巴士先上到山上

或者考慮近奧運站的李國寶或銘基,近南昌的st Margaret, 一程地鐵+腳程就到,呢幾間好受東涌線和西鐵綫家庭歡迎

‹ 上一主題|下一主題
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊